תרופה לדלקת פרקים

tberger

New member
תרופה לדלקת פרקים

שלום, אני סובל משיגדון - GOUT כבר זמן רב. לעיתים יש התקפת דלקת חזקה ברגליים (בעיקר לאחר מאמץ הליכה וכדומה). ראיתי שיש הרבה מאד תרופות ממשפחת ה NSAID (אולי מאות). איך ניתן לדעת מהי התרופה המועדפת. נראה לי שהרופאים נותנים לפי הכרות (תועמלנות וכדומה) ואולי לא מכירים את מה שיותר טוב. בעבר קיבלתי 75 ARTHROTEC (שמכילה גם חומר נגד פגיעה בקיבה) אך מכיוון שקשה להשיגה כעת נתנו לי Etopan XL שנראה לי שפחות יעילה. האם יש המלצות נוספות לתרופה שטובה לטיפול בדלקת הפרקים ברגליים (בעיקר בכפות הרגליים) ולא תפגע בדרכי העיכול ובכבד. תודה

שגדון

אין העדפה ברורה לגבי NSAIDS - וכולם אמורים לעזור יחד עם זאת חשוב לזכור שזהו הטיפול בזמן התקף, אך אם אתה סובל מהתקפים לעיתים קרובות , יש מקום לטיפול נוסף על ידי כולכיצין ואלוריל- תבקש הפניה לראומטולוג

tberger

New member
תודה

הייתי אצל ראומטולוג כבר מספר פעמים. יש לי שיגדון כבר כ 15 שנה. הבנתי שאלוריל לוקחים כל יום ואילו כולכיצין רק בעת התקף. האם נכון?

שגדון

כשמתחילים את הטיפול באלוריל, צריך במקביל ליטול באופן קבוע טיפול בכולכיצין לתקופה של כמה חודשים - כעבור כחצי שנה, ניתן להפסיק את הכולכיצין ולהישאר רק עם אלוריל

למעלה