תרופה בשם favoxil

רעות 1965

New member
תרופה בשם favoxil

שלום רב, בני נוטל באופן קבוע ריטלין. היה לנו נסיון להפסיק את הריטלין ולתת לו פריזמה- וזאת כדי להעלות את תחושת המסוגלות שלו ולטפל בדיכאון שאולי קיים. ראינו שאין ברירה והוא חייב את הריטלין. היה נסיון לתת פריזמה עם ריטלין, אך לא ניצפתה כל השפעה טובה. כעת אנחנו ממשיכים עם הריטלין, והפסיכיאטרית הציעה לתת לו תרופה בשם פבוקסיל, ובכל פעם להעלות את המינון. רציתי לדעת האם למישהו מכם יש נסיון עם תרופה זו? האם יש נסיון עם תרופה זו בשילוב עם ריטלין? אילו תופעות לוואי נראו? וכמו תמיד, אני אציין שאני יודעת שכל אחד מגיב באופן שונה לתרופה זו או אחרת, אבל בכל זאת אני מרגישה שאני לומדת הרבה מנסיון של אנשים שמגיבים בפורום זה. תודה מראש לכל המתייחסים לשאלתי.

סמדר 21

New member
היי רעות

לנו יש ניסיון עם הפבוקסיל בניפרד וגם עם שילוב שלה עם הריספרדל. התרופה מאוד עזרה לנו עם המחשבות הטורדניות(חרדה) וגם עם הדיכאון. תופעות לוואי לא היו כתוצאה מהפבוקסיל. היא הגיע למינון של כדור ליום בלבד בגלל הגיל והמשקל. היא קיבלה את התרופה במשך שנה, כרגע היא לא מקבלת. בכל מקרה מקווה שהטיפול יצליח לכם.

רעות 1965

New member
פבוקסיל

הי סמדר, קודם כל תודה על תשובתך. את יכולה להגיד לי מה היה גילה ומשקלה של ביתך כשקיבלה כדור אחד? תודה.

השגיא

New member
רעות פתאום נזכרתי שיש לי את מי

לשאול על פבוקסיל. אברר, ואכתוב כאן את התשובה.. (מקוה שזה יהיה היום או מחר) גלית

ריטלין ודיכאון - זה לא כל כך טוב...

שמעתי בהרצאה של ד"ר טלי שגיא, שטיפול בעזרת "דפרקסן" (או desipramine) יכול לעזור - גם לטיקים וגם לריכוז. מדובר בתרופה לטיפול בדיכאון - שמוכרת בסל הבריאות ועל פי ממצאי המחקר, היא משפרת את המצב ב- 30% מהמקרים של טוראט משולב עם בעיות ריכוז. אז אפשר לשאול את הרופא - והיות ומדובר בתרופה פסיכיאטרית, הייתי ממליצה להתייעץ עם פסיכיאטר. ראו גם התייחסות של ד"ר איריס מנור לטיפול בדפרקסן. למעוניינים - ראו תקציר ניסוי על טיפול בדפרקסן בהפרעות קשב וטיקים: Arch Gen Psychiatry. 2002 Jul;59(7):649-56.

בנבר

New member
גובלינית יקרה

כפי שנאמר כל אחד מגיב אחרת לתרופות,נסיוננו עם דפרקסן היה נורא ואיום. לפני שתים עשרה שנים שידענו כבר שבננו הגדול לוקה בטורט,התחיל בננו הצעיר יותר לקבל רטלין להפרעות קשב וריכוז (הוא היה בכיתה ב') ועדיין לא דובר בפה מלא על הבעיתיות של רטלין וטורט .שבועיים אחרי נטילת הרטלין הופיעו טיקים והרטבה בלילה .בהתייעצות עם הנירולוג נקשרו תופעות אלו לרטלין ,הפסקנו לתת לו רטלין והטיקים לא חלפו .לאחר כחודש התחלנו טיפול בדפרקסן שאכן מדובר בתרופה נגד דיכאון אך אצלינו היא פעלה הפוך והילדון בן השמונה נכנס לדיכאון נוראי וחוסר תיפקוד מוחלט.כמובן שהפסקנו את הטיפול בדפרקסן אך נדרשה תקופה מאד ארוכה להתאוששות מתוצאותיה.אין דבר נורא יותר מלראות ילד קטן כל כך עצוב אומלל ומדוכא.במשך שנה שלמה הוא טופל ע"י פסיכולוג ,ולשמחתינו הכל חלף ,היום הוא בן עשרים וזו באמת היתה מבחינתינו אפיזודה חולפת מה שכן קרה , שעד קבלת הרטלין היו לו הפרעות קשב וריכוז ולאחר הנסיון בלקיחת רטלין נולד לו גם טורט.מנסיוננו אף אחד לא ישכנע אותנו לתת לילדינו רטלין ,דפרקסן וכדומה. ושוב לנאמר למעלה זה היה נסיון מאד אישי שלנו ,ולא בהכרח מנת חלקם של הלוקים האחרים. צביה

חגית35

New member
ריטלין ודכאון זה לא!!! לגבי דפרקסן

לא נותנים ריטלין עם דכאון והתרופות לטיפול בו. הפסיכיאטרית שלנו למשל מתנגדת לדפרקסן כי אינה משוכנעת לגבי בטיחותו עקב מספר מקרים שארעו בהקשר לילדים וללב. כי יש בעיית קצב עמה. מה שתיארה פה צביה אגב, מאוד ידוע ומוכר לי- ראיתי ילד כזה שקרה לו בדיוק כך מהדפרקסן. גם אני שאלתי אודותיה כפתרון לטוראט והפרעות קשב וגם בעקבות ההתלהבות של דר' טלי שגיא ממנה כפי שהובעה בהרצאותיה - אבל הפסיכיאטרית שלנו ממש לא מוכנה לנסותה עקב מחסור בבטחון תרופתי לטעמה.

בנבר

New member
חגית שלום

אני ממש "שמחה" שאת מכירה את התופעה ואנו לא היחידים שמדווחים על השפעת הדפרקסן. אני ממש לא מוכנה לשמוע שמישהו נוסף יחווה את החוויה הנוראית שעברנו .ילד קטן שמח עליז ושובב ,ביום בהיר אחד אחרי טיפול בדפרקסן איבד הכל ,הפך להיות דכאוני עצוב וממש לא מתפקד .שנה שלמה לקח לו להתאושש מהטיפול הנוראי הזה. לשמחתינו לא נשארו שום עקבות והוא חזר להיות הילד המקסים שהכרנו. צביה

חגית ובנבר - צודקות../images/Emo193.gif

א. דפרקסן - היא רק עוד תרופה שיכולה להחליף טיפול בריטלין. ב. כל אחד מגיב אחרת לתרופות - וגם אני מכירה תגובות קיצוניות לתרופות כאלו או אחרות, בייחוד תרופות פסיכיאטריות. וזו בדיוק הסיבה שבגללה חשוב להתייעץ עם פסיכיאטר ולכן המלצתי על כך! הרבה בריאות!

השגיא

New member
OK יש לי תשובה

אבל התשובה לא נוגעת ישירות לפבוקסיל. ראשית אציין שאת התשובה קיבלתי מידיד, רופא ילדים שכרגע מתמחה גם בנוירולוגיה, (אצל אחד הרופאים המומלצים של העמותה.. מי שרוצה שמות, רק במסר). לניסיונו, הוא פגש ילדים שמטופלים בפבוקסיל בעיקר אצל ילדים עם הפרעות התנהגות. זה, עד כמה שידוע לי, לא המקרה של בנך... בכל מקרה פבוקסיל, היא תרופה פסיכיאטרית, וההשפעות שלה עלולות להיות שונות אצל כל אחד. הוא אמר לי למשל, שלמרות שזו תרופה שיכולה להינתן לדיכאון, במקרים מסוימים היא יכולה להגביר אובדנות. ולכן, (וזו הנקודה שלא קשורה דווקא לפבוקסיל), הוא מאוד ממליץ שהטיפול בילדים עם טוראט יהיה במרכז שמתמחה בטוראט, כמו בשניידר או שערי צדק, (למען הסר ספק הוא עובד בבי"ח אחר), מקום שיש בו גם פסיכיאטרים וגם נוירולוגים(!) וששם אפשר לקבל טיפול שמבוסס על ניסיון עשיר. לא נותר לי אלא להצטרף לדבריו, להמליץ על המרכז בשערי צדק, (למרות המרחק) ואם הפסיכיאטרית שלכם אכן משניידר או שערי צדק, לדעתי אפשר לסמוך עליה. גלית

למעלה