תרופה במזון,

anat281

New member
תרופה במזון,

שלום לוטרינר, אבקש התיחסותך וקצת מידע על : DL-methionine אשר נמצא בכל מיני סוגים של מזון יבש לחתולים, קראתי שזו תרופה שיכולות להיות לה השפעות לוואי לא רצויות, אודה לך אם תשתף אותי במידע שיש לך.
תודה
ענת
 
מתיונין

מתיונין הוא תוסף מזון המיועד להחמצת השתן. הוא נמצא בשימוש כאשר רוצים להמס קריסטלים מסויימים בשתן.
אני משתמש בו רק לאותם חתולים שיש להם קריסטלים המומסים בשתן חומצי (נקראים "סרווייט") בחתולים שמסיבות טכניות לא ניתן לתת להם מזון רפואי.
על פניו אני לא רואה סיבה להוסיף אותו למזון לחתול בריא באורח שגרתי
מקווה שעזרתי,
אסף
 

anat281

New member
תודה, הבעיה

היא שמוסיפים אותו כמעט לכל המזונות היבשים בשוק.
ד"ר ירום, האם 3000mg זו כמות גדולה שיכולה להשפיע על חומציות השתן ?
 

dimitrygo

Active member
מנהל
מתיונין זו חומצת אמינו שנמצאת בערך בכל מזון

שמכיל חלבון כולל בשר. כשאין מספיק בשר במזון יבש או שחוששים שחומצות אמינו נפגעו מחום יתר מוסיפים חומצות אמינו מלאכותיות כמו טאורין ומתיונין. ייתכן ומוסיפים אותו גם כדי להחמיץ שתן אבל אני לא יודע מה המינון הנדרש לכך לכן לא יכול להגיד בוודאות. בד"כ מזון יבש מכיל 0.8-1.4% מתיונין.
http://en.wikipedia.org/wiki/Methionine
 

anat281

New member
דמיטרי לפי מה

שאני רואה אז גם במזונות האיכותיים ביותר כמו GO יש מתיונין.
 

sapirdvm

New member
חומצות אמינו חיוניות

חומצות האמינו (אבני הבנין של החלבונים) מחולקות לשתי קבוצות: אלו שיכולות להיווצר לבד בגוף, ואלו שאין אפשרות ליצור לבד וצריך אספקה חיצונית. מתיונין וטאורין הן שתים מתוך אלו שאינן מיוצרות על ידי החתול ולכן אמורות להיות מוספות לכל מזון.
כמו שאמר ד"ר אסף, המתיונין DL מסופק לחתול כחומר מחמיץ שתן כאשר יש בעיה שמצריכה את זה, ואז המינון גבוה מהצריכה היומומית הנדרשת לצרכים הביולוגים הטבעיים של החתול.
 

dimitrygo

Active member
מנהל
מתיונין וטאורין נמצאים בבשר בכמות מספיקה ויש

מזונות שלא מוסיפים אליהם חומצות אמינו מלאכותיות כי המזונות האלה מכילים מספיק בשר ותהליך היצור שלהם מתבצע בטמפרטורה יחסית נמוכה שזה מבטיח שלמות ואיכות של חומצות אמינו.
 
דימיטרי - אנא תן תשובות אחראיות

דימיטרי היקר,

1. במוצרים המיוצרים בארצות הברית, תוספים כגון מתיונין וטאורין יופיעו כמרכיב. במוצרים המיוצרים באירופה, תוספים אלו יופיעו באזור additives אשר לעיתים קרובות לא יעבור תרגום לעברית, ויתכן אף שהמדבקה בעברית תסתיר אותו.

2. חוקי מדינת ישראל מאפשרים יבוא של מוצרי מזון יבש העומדים בכלל הבא: In the case of dry pet food and semi-moist pet food;
a. The processed pet food or the ingredients of animal origin have been subjected to a heat treatment of at least 90C throughout their substances,
כלומר, מזון שבתהליך ייצורו לא עבר טיפול בחום 90 מעלות צלזיוס אינו מורשה בגבולות ישראל.

3. לכל החברות היצרניות המובילות מבחינת מחקר ובקרת איכות מזון, יש מערכת בקרת איכות המודאת זמינות ביולוגית של חומצות האמינו החיוניות.

4. יתכן ואתה מבלבל בין חומצות אמינו וחלבון שלם? ישנן טמפרטורות בהן חלבונים עוברים דנטורציה ובכך משנים את מבנם וזמינותם לטובה או לרעה (לדוגמה - חלבון הביצה שהופך לבן בבישול ובעצם הופך לבריא יותר לאכילה בגלל הרס האבידין) לבין נקודת התכה של חומצות אמינו, שתתרחש בטמפרטורות גבוהות כגון 200-300 מעלות צלזיוס.
אני מבטיחה לך שיצרני מזון יבש לא מנהלים כור היתוך ולא מביאים את מוצריהם לטמפרטורות כאלו.

5. לסיום, אם להיעזר בקישור לויקיפדיה שאת מסרת, מתיונין לדוגמה תימצא בכל אחד ואחד ממרכיבי המזון כמעט, ואינה כלל מדד לכמות או איכות בשר! והנה הטקסט מויקיפדיה:
High levels of methionine can be found in eggs, sesame seeds, Brazil nuts, fish, meats and some other plant seeds; methionine is also found in cereal grains.

בבקשה תדע - אין לי כוונה להתווכח או לפגוע בך, אך לעיתים אתה מפרסם משפטים כמו הנ"ל , והופך את דעתך האישית לעובדה - אשר נקראת על ידי גולשים ונלמדת...
 

dimitrygo

Active member
מנהל
ד"ר גל היקרה

1. יש חברות (מעטות אני חייב לציין) שלא מוסיפות טאורין ומתיונין למזונות שלהם והוא לא מופיע באף רשימה, לא של מרכיבים ולא של additives. לפחות זה מה שהחברות האלה מצהירות, אין לי דרך לבדוק האם זה באמת נכון. קחי לדוגמא IAMS

2. 90 מעלות צלזיוס זו עדיין טמפרטורה נמוכה יחסית. תהליך של RENDERING יכול להתבצע בטמפרטורה יותר גבוהה.

3. אין לי ספק בזה, ולכן הן מוסיפות חומצות אמינו מלאכותיות כי אין מספיק חומצות אמינו חיוניות במרכיבים של המזונות שלהם.

4. שוב, תהליך של RENDERING יכול להתבצע בטמפרטורה יותר גבוהה מ-90 מעלות. ממליץ לך לקרוא את המחקר הבא על השפעת חום של 120 מעלות על עיכול וספיגה של טאורין http://jn.nutrition.org/content/120/9/995.full.pdf
אני מניח שאילו לא הייתה השפעה שלילית של תהליך הייצור כולו (ולאו דווקא רק חום) על כמות ואיכות של חומצות אמינו חברות שמשתמשות בכמות בשר סבירה במזונות שלהם לא היו מוסיפות טאורין מלאכותי.

5. אבל דיברתי גם על טאורין וטאורין נמצא כמעט אך ורק בבשר. חוץ מזה כמות המתיונין במרכיבים מהצומח הנפוצים במזונות יבשים לחתולים כמו תירס, חיטה ואורז אינה גבוהה ולכן אינה מספקת את צרכי החתולים. ולכן החברות נאלצות להוסיף אותו בצורה מלאכותית.
 
למעלה