תרומת מח עצם

תרומת מח עצם

בוקר טוב בנות
האם לדעתכן יש בעיה אם חולת אנדו' תורמת מח עצם ? נכון שעל פניו התשובה האוטומטית היא שאין שום בעיה, אבל מעניין אותי מעבר לזה.

ר ו מ י ה

New member
מודה שאף פעם לא חשבתי על זה

אני אומנם רשומה במאגר, אך אף לא חשבתי על הנושא. למה את חושבת שעלולה להיות בעיה?

אולי לא הובנתי כהלכה

אני לא מתכוונת לבעיה מבחינת המקבל, לא חושבת שהאנדו חלחל לי למח העצם
אני מתכוונת מבחינת התורמת. לא יודעת איך לנסח במדוייק את מה שעולה לי בראש, אם אני חולה באנדו' וזו מחלה אוטו-אימונית אין בעיה עם עצם התהליך של תרומת מח העצם ? אני יודעת שהיום זו פעולה יחסית פשוטה אבל בכל זאת.

ג ו ל ף

New member
וואלה... לא חשבתי על זה.

אני רשומה במאגר, מעניין יהיה לשאול... מחכה לבואינג עם התשובה

לא חשבתי על זה- אבל תני לי זמן

להרהר קצת בנושא. תשובה "בשלוף" היא שאין בעייה.

כמה זמן שאת רק רוצה ../images/Emo140.gif

ההרגשה שלי היא שאין בעיה - לא מבחינת התורמת ולא מבחינת הנתרם. אבל רק רוצה לוודא.

ליהיS

New member
לדעתי זה אסור.

בזמנו שבררתי אם אני יכולה לתרום, כחולת סכרת נעורים, אמרו לי שזה לא אפשרי בגלל שלחולים במחלות אוטואימוניות (כמו סכרת), יש מע' חיסונית יותר חלשה-לא יודעת מה הקשר אבל זו התשובה שקיבלתי. אולי בתהליך התרומה עצמה יש סיכון יתר לזיהומים אצל בעלי מע' חיסונית חלשה. יתכן שזה רלוונטי לסכרתיים בלבד אבל יש לי הרגשה שזה רלוונטי לכל מחלה אוטואימונית גם אם זה לא מעוגן מדעית.

זה בדיוק היה החשש שלי ../images/Emo4.gif

יש מקום שניתן לברר בו ולקבל תשובה מהימנה ?

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo46.gif גם לנסות ולהציל חיים עם המחלה

הזאת לא ניתן??? אפשר להזדכות עליה היכן שהוא? איזה מבצע לקראת החגים? מישהו? באמת ש- Enough is enough

ליהיS

New member
אני בטוחה שיש מרכז מידע-אז פרסמו

מס' טלפון-הבעיה שאני לא מאמינה שיוכלו לענות לך ספציפית לגבי אנדו'

תרומת מח עצם- התהליך

מצרפת קישור על התהליך אותו צריך לעבור התורם. חיפשתי ברשת מידע על אנדו' ומח עצם, אבל לא מצאתי. מעצם ההליך ופגיעתו במערכת החיסונית כפי שנכתב בקישור, נראה לי שאיננו יכולות לתרום מח עצם אבל אני לא רופאה וגם לא מצאתי תימוכין בספרות הרפואית/מחקרית לכך, אז אני לא יודעת, אבל הגיוני שתרומה לא תגרום לנו להרגיש טוב יותר פיסית.

למעלה