תרומת חלב אם

תרומת חלב אם

שאבתי המון המון חלב וברצוני לתרום למי שזקוקה. הפנו אותי אלייך מהפורום של שילב, אולי תוכלי לחבר אותי עם הגמ"ח מבני ברק (למרות שבשילב אמרו לי שהם מקבלים תרומות רק מדתיות. תודה רבה מראש. לירון.

תרומת חלב אם

שלום שוב. משום מה לא קיבלתי התייחסות לשאלה, הנושא מאוד חשוב ולכן אוסיף פרטים: התינוקת שלי יונקת בלבד (היא בת 6 חודשים) וזאת מכיוון שהיא אלרגית לכל תחליפי החלב. ניסיתי סויה כי רציתי לחזור לעבודה והתינוקת איבדה את ההכרה והנשימה, ורופא קופ"ח (שהוא גם סגן מנהל מחלקה ב' בשניידר) וצוות נט"ן הצילו אותה. בזמן האשפוז גילו שהיא אלרגית גם לחלב פרה וגם לסויה, ובניסיון האכלה של נוטרמיגן כעבור חודש, במח' האלרגיה היה לנו "שידור חוזר"של איבוד הכרה (מזל שטיפול נמרץ וחדר מיון זה ממש ליד). בקיצור ולעיניין: הרופא המליץ לשאוב חלב בנוסף להנקה, רק לשם הגיבוי ולשעת חרום, כך שהמקפיא שלי מלא בכ- 80-90 שקיות של 150-200 CC (אבל מי סופר). עוד מעט עוברים 3 חודשים והשקיות הראשונות ייזרקו לפח פשוט כואב הלב !!! האם יש מישהי שזקוקה לחלב ואין לה, אני אשמח לתרום, אני ממשיכה להניק ולשאוב יום יום עד שנגלה שהיא לא אלרגית יותר וזה לא יהיה לפני גיל שנה. מחכה לתשובה. תודה לירון.

justmom

New member
הי לירון

בפורום הנקה השני היתה לפני שבוע וחצי ההודעה הזו. אם תצרי קשר עם מרב של ערן, שכתבה את ההודעה, אני חושבת שהיא תוכל לקשר בינך לבין האם הזקוקה לחלב.

Tami B

New member
איזה פחד! מזל שאת מניקה

כל הכבוד על המאמץ של הנקה ושאיבה בו זמנית, ועל זה שאת חושבת על אחרות עם ההתמודדות שלך... כל כך חבל שאין בארץ בנק חלב אם מסודר כמו בארצות אחרות. אני לא יודעת אם אסתר קשורה לבנק חלב אם של בני ברק. גם אני שמעתי שרק דתיות יכולות לתרום לשם חלב, אבל כדאי שתבדקי בעצמך, אולי בכל זאת תוכלי לתרום לשם. מדי פעם אסתר מפרסמת בקשה לתרומת חלב אם היא נתקלת במקרים בהם זה דרוש, ומתפרסמות הודעות גם בפורומים אחרים. אני מקווה שתוכלי לעזור לאמא שעדי הפנתה אותך אליה. אני מקווה שהאלרגיה של בתך תעבור בקרוב ושהיא תוכל להתחיל לאכול דברים אחרים. טוב שהגעת לרופא הנכון שאמר לך לשאוב, ושהתינוקת יונקת ואין בעיה של אספקת חלב, אני זוכרת סיפור דומה שבו התינוק סרב לינוק וקיבל רק חלב שאוב, ולאמו נגמר החלב באיזשהו שלב והוא היה תלוי לחלוטין בתרומות חלב.

Wow, Liron, what a story!!

I am hearing more and more stories like yours. before I went away, I was called to Dana Children's HOspital 4 times in one month for babies who were hospitalized because of severe reactions to artificial milk. One of the things that can trigger this is that one bottle of artificial milk that the baby got in the hospital in the first few days after the birth for whatever reason. The huge protein of the cow's milk crosses the barrier between the baby's immature digestive system and the bolld system and this activates histamines which will go into action the next time the baby comes into contact with artificial milk. If you give the first bottle later than 6 monhts, then these barriers are closed, the chance of violent reaction is greatly lowered. There are many who laugh at tme when I talk about the danger of "just one bottle" but those mothers who have had this experience will tellyou that this is no laughing matter and if they had known that this could happen, then would never have allowed their baby to get that one bottle. This is not directed at you Liron, but for all mothers to know for the future when someone is standing there trying to convince them that one bottle won't hurt, or to convince them to rest while the baby gets a bottle, to fight with all their might to avoid that one bottle!! I will send your message to all the yoetsot hanaka in Israel just in case someone has a mom who needs your milk. thank you for your offer.​

justmom

New member
תרגום: ואו לירון, איזה סיפור!

אני שומעת יותר ויותר סיפורי כמו הסיפור שלך. לפני שנסעתי קראו לי לבית-החולים לילדים דנה 4 פעמים בחודש, לראות תינוקות שאושפזו בגלל תגובותקשות לתמ"ל. אחד הדברים שיכול לגרום לכך הוא אותו בקבוק יחיד של תמ"ל שהתינוק קיבל בבית-החולים בימים הראשונים אחרי הלידה, ולא משנה מאיזו סיבה. מולקולות החלבון הענקיות בחלב הפרה עובר את המחסום שבין מערכת העיכול הלא בשלה של התינוק לבין מערכת הדם, מה שמפעיל היסטמינים שיתחילו לפעול בפעם הבאה שהתינוק יבוא במגע עם תמ"ל. אם נותנים את הבקבוק הראשון אחרי גיל 6 חודשים, כשהמחסומים האלה כבר סגורים, הסיכוי לתגובה כה קשה פוחת מאוד. יש רבים שצוחקים כשאני מדברת על הסכנה של "רק בקבוק אחד,, אבל האימהות שהתנסו בדבר כזה יאמרו לכן שזה לא מצחיק כלל ושלו היו יודעות שזה יכול לקרות לעולם לא היו מתירות לתת לתינוקן את הבקבוק האחד הזה. זה אינו מכוון אלייך, לירון, אלא לכל האימהות, כדי שידעו לעתיד כשמישהו ינסה לשכנע אותם שבקבוק אחד לא יזיק, או לשכנע אותן לנוח בזמן שהתינוק יקבל בקבוק, להילחם בכל כוחן כדי למנוע את הבקבוק האחד הזה! אשלח את המסר שלך לכל יועצות ההנקה בישראל, למקרה שלמישהי מהן יש אימא הזקוקה לחלב שלך. תודה על ההצעה.

naamom

New member
Would like to share something & ask

I am pretty aware of allergies as my family is very allergic. It was always obvious to me that I would breastfeed and was happy to hear that breastfeeding can also avoid or reduce the the occurence of allergies in babies. Naama was born in Lis (chose Lis partly because it is a breastfeeding friendly hospital. I had a tough time breastfeeding at first. I got excellent help during the day, but one night there was only one nurse in the tinokia on duty. Naama was not able to latch on, the nurse was not able to help me. Naama was screeming because she was very hungry. The nurse suggested formula. I was in tears and feeling guilty that Naama was starving so I accepted the it. Naama did calm down for a few minutes and then vomitted all the formula, it must have not agreed with her. I spent the rest of the night struggeling to breastfeed and with the help of my husband managed. SHould the nurse so readily have offered to give formula? Is Naama more likely to be allergic to cows milk now as she was exposed to formula on day 2 of her life?

the first nights

I cannot answer that becuase I don't know what was happening and why the nurse suggested that you give artificial milk. IN many hospitals, you have to sign a special consent form to give a baby artificial milk. I admit that it is too often given in most hospitals, and not just in Israel, but everywhere. Lets hope that she vomitted most of it, and was not affected. I would be very careful about giving her anything other than your milk until a much later age, lets say even age one year, in order not to trigger the allergies. HOw old is the baby now?​

justmom

New member
תרגום: הלילות הראשונים

איני יכולה לענות על כך מפני שאיני יודעת מה קרה ולמה האחות הציעה שתתני תמ"ל. בבתי-חולים רבים יש לחתום על טופס הסכמה מיוחד למתן תמ"ל לתינוק. אני מודה שבמרבית בתי-החולים נותנים את זה לעיתים קרובות מדי, ולא רק בישראל, אלא בכל מקום. הבה נקווה שהקיאה את הרוב ולא הושפעה. הייתי מקפידה מאוד לא לתת לה שום דבר מלבד החלב שלך עד לגיל מבוגר בהרבה, נאמר בסביבות גיל שנה, כדי לא לעורר את האלרגיות. בת כמה היא עכשיו?

justmom

New member
תרגום: רוצה לשתף במשהו ולשאול

אני די מודעת לאלרגיות מאחר שמשפחתי אלרגית מאוד. היה לי ברור תמיד שאיניק ושמחתי לשמועכ שהנקה יכולה גם למנוע או לצמצם הופעת אלרגיות אצל תינוקות. נעמה נולדה בליס (בחלקו בחרתי בליס מפני שהוא ידידותי להנקה). בהתחלה התקשיתי להיניק. במשך היום קיבלתי עזרה נהדרת, אבל לילה אחד היתה רק אחות אחת תורנית בתינוקיה. נעמה לא הצליחה לתפוס את השד והאחות לא יכלה לעזור לי. נעמה צרחה מרוב רעב. האחות הציעה תמ"ל. אני בכיתי והרגשתי אשמה שנעמה גוועת מרעב, וקיבלתי את ההצעה. נעמה נרגעה לכמה דקות ואז הקיאה את התמ"ל, שכנראה לא עשה לה טוב. את יתר הלילה ביליתי במאבקים להיניק, והצלחתי, בעזרת בעלי. האם האחות היתה צריכה למהר כל-כך ולהציע תמ"ל? האם לנעמה סבירות גבוהה יותר לפתח אלרגיה לחלב פרה, כעת משנחשפה לתמ"ל ביום השני לחייה?

אמאX4

New member
תרומת חלב אם

הי לירון, באמת מזל גדול שאת מניקה ויכולה גם לעשות "סטוק" חלב לשעת חרום. האם חשבת לקנות או לאכסן אצל משהוא את חלב האם שלך בהקפאה עמוקה. במקפיא נפרד הטמפרטורות הרבה יותר נמוכות מאשר במקפיא שהוא חלק ממקרר וההמלצה שם בספרות היא שאפשר לשמור חלב אם עד 6 חודשים. אורנה

תודה רבה

תודה רבה לכולכן על ההתייחסות והתמיכה. אכן, בלילה הראשון והשני בבית יולדות יערה קיבלה בקבוק, לא ידעתי בכלל כמה שזה יכול להשפיע. יש לי אפשרות להקפאה עמוקה, תודה על העצה. לאסתר, ניתן להשיג אותי בטל. 03-9011067 לירון.

למעלה