תרומת זרע

מצב
הנושא נעול.
תרומת זרע

תרומת זרע
שלומלום לכולם, יש לי שאלה מישפטית מעניינת. אישה שלא נמצאת בזוגיות ורוצה להביא ילד לעולם דרך תרומת זרע יכולה לעשות זאת בשתי דרכים או לפנות לבנק הזרע ולקבל תרומה אנונימית או שהיא יכולה לפנות לאדם שהיא מכירה ורוצה שיהיה האב הביולוגי ולבקש ממנו להיות התורם, אני שואל עכשיו לגביי האופציה השניה מה הסיכון שלוקח גבר באם הוא מסכים לתרום זרע לאישה שרוצה להביא ילד לעולם מזרעו? ונניח לצורך העניין שהיא מתחייבת שלא לדרוש ממנו דבר בהמשך. מה הסיכון שהאישה לוקחת במקרה זה? מה הסיכון של הילד שיוולד בסיטואציה כזו? שלומלום

תרומת זרע

תרומת זרע
שלומלום לכולם, יש לי שאלה מישפטית מעניינת. אישה שלא נמצאת בזוגיות ורוצה להביא ילד לעולם דרך תרומת זרע יכולה לעשות זאת בשתי דרכים או לפנות לבנק הזרע ולקבל תרומה אנונימית או שהיא יכולה לפנות לאדם שהיא מכירה ורוצה שיהיה האב הביולוגי ולבקש ממנו להיות התורם, אני שואל עכשיו לגביי האופציה השניה מה הסיכון שלוקח גבר באם הוא מסכים לתרום זרע לאישה שרוצה להביא ילד לעולם מזרעו? ונניח לצורך העניין שהיא מתחייבת שלא לדרוש ממנו דבר בהמשך. מה הסיכון שהאישה לוקחת במקרה זה? מה הסיכון של הילד שיוולד בסיטואציה כזו? שלומלום
תרומת זרע
סיכוני הגבר - תשלום מזונות לילוד עד הגיעו לגיל 18. סיכוני האשה - אין. סיכוני הילד - אין. ההתחייבות לא לדרוש כלום, היא של האשה. תביעת המזונות היא של הילד. כמובן שאם מדובר באשה הגונה, סביר להניח שתעמוד בהתייבותהולא תתבע מזונות בשם הילד. אבל כבר היו דברים מעולם.

לתשומת לבך

תרומת זרע
סיכוני הגבר - תשלום מזונות לילוד עד הגיעו לגיל 18. סיכוני האשה - אין. סיכוני הילד - אין. ההתחייבות לא לדרוש כלום, היא של האשה. תביעת המזונות היא של הילד. כמובן שאם מדובר באשה הגונה, סביר להניח שתעמוד בהתייבותהולא תתבע מזונות בשם הילד. אבל כבר היו דברים מעולם.
לתשומת לבך
גם אם האשה תחתום בכתב כי היא מוותרת על תביעתה למזונות, עשוי בית המשפט לא להתחשב בחתימתה על גבי ההסכם מפני שאין היא יכולה להתחייב בשמו של הילד. אני סבורה שכאשר אשה מקבלת תרומת זרע שלא באמצעות בנק הזרע היא לוקחת על עצמה מספר סיכונים: ראשית, בבנק הזרע התרומות נבדקות ואין סכנה להדבקות במחלות. שנית, בבנק הזרע יש קריטריונים מסויימים לבחירת תורמים, ויש להם המון נסיון בכך. שלישית, בבנק הזרע התורמים הם אנונימיים- ומטבע הדברים לא יתעוררו בעוד מספר שנים שהם רוצים לפגוש את הילד. יש נשים הרוצות לנהל כך את ההורות שלהן, ואינן מעונינות בשותף. לכן,לאור כל הנ"ל האשה צריכה לשקול אם היא מעדיפה תרומת זרע מבנק זרע או ממך. מבחינתו של האב המיועד: מי שתורם זרע לא באמצעות בנק הזרע צריך לקחת בחשבון שהוא עשוי בעתיד למצא את עצמו משלם מזונות לילד. צריך לקחת את זה בחשבון. לדעתי, צריך לקחת גם בחשבון את העובדה שבסופו של תהליך יוולד אדם, שירצה/ לא ירצה קשר עם אביו, ידרוש/לא ידרוש ממנו דרישות, בקיצור: כל האפשרויות פתוחות וקיימות. במידה ושניכם חושבים על כל העניין ברצינות, ממליצה לכם להתיעץ עם עורך דין. לדעתי, זה נושא כבד וראוי לחשוב על כך ברצינות לפני מעשה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה