תרומת זרע

מתלבטים

New member
תרומת זרע

עברנו שנים רבות טיפולים "רגילים" (בעיקר IVF ) והציעו לנו עכשיו לעבור לתרומת זרע. אין לנו בעיה עקרונית עם הטיפול אך עולות שאלות רבות בקשר לעתיד (במידה והכל ילך כמתוכנן...).ברור לנו שהסביבה והמשפחה לא ידעו דבר. אך מה קורה עם הילד? האם מספרים לו בשלב כלשהו בחייו? נשמח לשמוע דעות מזוגות שהיו שם. תודה

אולה *

New member
שלום המטלבטים! ../images/Emo20.gif

הסוגיה לא קלה. אני מכירה כאן מספר בנות שהרו בעקבות תרומת זרע, ועד כמה שידוע לי אף אחד לא מתכוון לספר על כך לילד. אלא אם כן, יתברר בעתיד שיש סיבה רפואית לכך. כיוון שהשאלה עומדת גם בפנינו, אני יכולה להגיד שאם נשתמש בתרומת זרע ונצליח, אף אחד לא ידע. למה? כי ככה אנחנו רוצים. בהצלחה!

לינלין1

New member
אנחנו עדיין לא שם, אבל בדרך..

מתלבטים שלום, עקב בעיה שאינה ניתנת לפיתרון אצל בן זוגי, אנו מנסים להרות יותר משנה באמצעות תרומת זרע, ובקרוב ה IVF הראשון. התורם הנבחר הינו בעל אותו סוג הדם של בן זוגי, וגם דומה לו פיזית עד כמה שאפשר, ולא לי. אין לנו כוונה לספר לילד לכשיוולד, מפני שאנו לא רואים שום סיבה לכך. אביו האמיתי הוא בעיני בן זוגי, כי מה שחשוב זה מי שמגדל ואוהב אותו, ולא מי שתרם את "חומר הגלם". בהצלחה! תרגישו חופשי לשאול כל דבר!

ריניני

New member
היינו מאד קרובים לשם

אבל איכשהו בסוף יצא שלא. בכל מקרה, לנו היה די ברור שבאיזה שהוא אופן כן נספר. גם לסביבה, גם לילד. לתחושתנו, זה לא היה הופך אותנו לפחות הורים, זה לא היה (לאחר דיון ועיבוד עמוק של העניין) הופך אותנו לפחות שוויוניים בהורות שלנו. או לפחות, זה לא היה הדבר העיקרי שמבדיל בינינו כהורים, אלא היותנו אנשים שונים, בעלי דעות ותפיסות שונות בכל מיני עניינים. יש דמיון, נדמה לי, לאימוץ. גם שם היית שואלת אם לספר? היום כבר יותר ברור ומקובל לספר באימוץ, לעומת מה שהיה פעם. ברור שכל אחד עושה את ההחלטה שלו, ומתבסס על התחושות והרגשות שלו. בכל זאת, אני רוצה להוסיף כאן ציטוט רלוונטי: "החלטתם של בני-הזוג שלא לחשוף את עובדת התרומה משפיעה על כל בני המשפחה. שמירת סוד צורכת אנרגיה נפשית וגורמת לניכור, אשמה, חשדנות, אי-ביטחון, ובנוסף היא הרסנית גם לגבי הילד (מהלסטאדט וגרינפלד, 1989; סנודן ומיטשל, 1983). שמירת הסוד מהווה גם איום לעתיד: כאשר הילדים יתבגרו ויהיו טרודים בנושאי זהות, מיניות, ויתכן אף בשלב בו יהפכו הורים בעצמם, יעמוד ההורה הלא פורה בפני סבב נוסף של עיבוד אי-הפריון שלו והסתייעותו בתהליך התרומה." סופציטוט. הציטוט לקוח מהספר (המוצלח מאד, לטעמי) הריון מסוג אחר / שלומית אלמוג ואבינועם בן-זאב. אם זה מעורר בך מחשבות חדשות - סבבה. אם הציטוט מרגיז אותך (כי באמת הוא נשמע נחרץ מדי, יחסית לעניינים כל כך עדינים), פשוט תזרקי אותו לפח. אני לא אעלב
בכל מקרה - בהצלחה!!

לינלין1

New member
אני מבדילה בין זה ובין אימוץ...

בן זוגי במקרה הוא מאומץ, ומגיל צעיר מאוד יודע על כך. אין עוררין שבמקרה של אימוץ יש לספר לילד מוקדם ככל האפשר, אבל אני חושבת שזה בעיקר על מנת למנוע ממנו לגלות את זה בדרך אחרת, ואולי גם הדינמיקה של שמירת הסוד היא אחרת במקרה זה- כי הילד אכן נולד להורים אחרים, וקשה להדחיק את העובדה הזו במשך שנים (מה שכמובן לא משנה את ההרגשה שאתם ההורים ה"אמיתיים" של הילד גם אם ביולוגית הוא נולד להורים אחרים). אבל- וזה מפיו של בן זוגי- הוא אישית היה מעדיף לא לדעת. הוא דומה דמיון מדהים לאמו המאמצת, אין שום סיבה שבעולם אלמלא הסביבה שתמיד יודעת משהו- שהוא היה חושד שהיא איננה אמו. למרות שהוא ידע והשלים עם כך שהוא מאומץ- הרי תמיד הילדים היו טורחים לפגוע בו בנקודה הזו בעת מריבה (ילדים כידוע יודעים להיות מאוד אכזריים)- ובשעת מריבה עם אמו- תמיד עברה בו המחשבה ש"אם הייתי יוצא מהבטן שלה היא בטח היתה מתנהגת אחרת". אז בעצם למה לחשוף ילד לכך כאשר יש ברירה אחרת? במקרה של בני זוג המשתמשים בתרומת זרע- זה לא כאילו שכל הסביבה יודעת ומישהו עלול לפלוט את זה ליד הילד. אפילו המשפחה הקרובה לא יודעת. כולם יודעים שאנחנו בטיפולים- אבל זה לא עניין של אף אחד מה בדיוק קורה (הרוב חושבים שהבעיה היא אצלי, ואני אפילו מעדיפה את זה ככה). את ההזרעות אנחנו עוברים ביחד, הוא נוכח בחדר תמיד, ובוודאי יהיה שותף עד כמה שאפשר גם ב IVF. אני אפילו לא מתייחסת לזה כאל "סוד" כי אין לי שום דמות אנושית שאני יכולה לשייך לתורם הזרע. כשמזריעים אותי אני מקבלת את זה כהזרעה רגילה, שמקורה בבן זוגי, ואני לא חושבת שבעתיד תתעורר איזו שהיא בעיה- אף אחד לא יידע, אנחנו לא מתייחסים אל זה כאל "אבא אחר" בכלל, ולכן אין לי מניע בעצם לספר לילד משהו שדווקא יכול לפגוע בו. זו שאלה פילוסופית יותר- מה עדיף- לדעת שאבא שלך הוא איזה סטודנט תפרן שאונן לתוך כוס פלסטיק תמורת כסף או אפילו ערכים נאצלים של עזרה, אבל לא רוצה להכיר אותך (סליחה על הבוטות) או לגדול אצל אבא אוהב, אמיתי הכי שאפשר, וזהו. סליחה על האורך, כנראה נסחפתי בעקבות ההתלבטויות שלנו עצמנו.

ריניני

New member
אוּוּווּוּוּ

אני רואה שנגעתי בנקודה כואבת. עוד פעם אני אומרת - כל אחד ואיך שנכון לו. וברור (לי) שמי שאונן לתוך כוס פלסטיק (כפי שהגדרת באופן ציורי
) הוא לא אבא. הוא תורם זרע. זאת המומחיות שלו. הוא עוזר לכם להגיע להורות בנקודה שבה אתם זקוקים לעזרה, כמו שהרופאים ואנשי המעבדה עוזרים במקצועיות שלהם וקופת חולים עוזרת בכסף שלה (הא! שלנו, בעצם). ובאשר למה עדיף לדעת ומה עדיף לא לדעת - נדמה לי שזה חלק מגישה כוללת לחיים, וכל אחד יכול למצוא תימוכין לגישתו בכל מיני מקומות ודוגמאות. אני מהדוגלים בלספר, מרגישה תמיד שהתמיכה שיכולה לקבל ככה משמעותית יותר, וזוכה לחסוך את האנרגיה שהייתי משקיעה בלהסתיר (כי אצלי "לא לספר" = "להסתיר", זה עניין אקטיבי). כן חשבתי שיש מקום להציג גם את הגישה הזאת, ולהתייחס להתלבטויות שאנחנו עברנו בדרך לתרומה (שלא התקיימה בסוף, כאמור) - בעיקר מה שקשור לחשש שהיה לנו לגבי השוויוניות בהורות לאחר מכן. זה יכול להאיר פינות שלא תמיד חושבים עליהן (ואני, כמובן, בעד להאיר פינות
).

לינלין1

New member
ריניני, חלילה! לא נקודה כואבת!

ממש לא התכוונתי שתחשבי שפגעת או דרכת על איזו יבלת חלילה. מאוד אהבתי את תשובתך, והשיקולים שהעלית היו בהחלט גם חלק משיקולי ההתלבטות שלנו, למרות שהגענו למסקנה אחרת (וגם זה לא ממש כתוב בסלע- דברים יכולים להשתנות עד הגיל שהילד יוכל להבין). כשתיארתי בצורה ציורית את תורם הזרע הכוונה כמובן לא היתה לפגוע בתורמים או בכל אחד אחר- מה שניסיתי להעביר זה את העובדה שאני משתדלת לא לקרום לו עור וגידים בדמות כלשהי- אלא כישות טכנית בלבד... אולי לא התנסחתי נכונה. בכל מקרה בהצלחה לכולנו- ותודה על דברייך

עינתפ

New member
טוב, אז אני רואה שאני חייבת להשתתף

ככה- הסיפור שלנו הוא ילד מאומץ ונסיונות בתרומת זרע. לשי- כבר מגיל שנתיים וחצי הסברים על היותו בנינו רק שהוא לא הגיע מהבטן של אמא אלא...."אני הגעתי במטוס, ולאמא שלי לא יהיו תינוקות בבטן האחים שלי יגיעו גם במטוס" הוי כמה שהוא לא צודק ואילו ידע כמה אמא מנסה להצליח.... אז אחרי אימוץ ועוד 2 כישלונות של IVF הוחלט ע"י בעלי לנסות תרומת זרע. אנחנו, כן נספר להילד על היותו מתרומה, וממש לא משנה לנו. אפילו יש חברים והנה פה בפורום שיודעים על התרומה ומאוד מעודדים. אומנם נספר אבל לא בגיל צעיר, כשהוא/היא יבינו יותר. בכל מקרה גם שי הוא ילדינו הביולוגי וגם ילדינו הבא יהיה ביולוגי ולא משנה מאיפה (ממטוס או מכוס פלסטיק)הם יגיעו.

עינתפ

New member
זהו, שראיתי את המסר ניסתי לשלוח

בחזרה 3 פעמים ואין אפשרות. אז לתושבת המסר, ממש לא נפגעתי, להיפך אני פה בשביל להסביר. להסביר על האימוץ שהנה זוג צעיר בני 27 אימצו ילד, כן, כן כל כך צעירים אבל שרוצים ילד לא משנה מאיפה הוא מגיע, העיקר שיהיה ילד, ואם האופציה היתה אפשרית עכשיו, כבר מזמן היתה לי בת. ואם אין אפשרות ורצון כרגע הוא לנצח את "המערכת" אז צריך לנסות את כל אפשרויות שעומדות לרשותנו ולנסות. עינת

לינלין1

New member
הגילטי הפולני שלי עובד שעות נוספות

השאלה המקורים היתה אם לספר או לספר על תרומת זרע. אצלנו המגמה היא לא לספר במקרה הזה, אבל כמו שהרבה דברים משתנים כאשר באים הילדים, גם זה עלול להשתנות (רק שיבואו כבר). אין שום ויכוח על העובדה שילד שאתה מגדל ואוהב הוא ילדך בצורה הכי אמיתית שאפשר, והביולוגיה לא משחקת פה תפקיד בכלל. גם אנחנו כמובן, לאחר שננסה את אופציית תרומת הזרע- במידה ולא תצליח- נאמץ לנו ילד שאולי יגיע במטוס- אבל יהיה הכי שלנו שאפשר. לא רציתי שישתמע מדברי- כאשר הבדלתי בין תרומת זרע לאימוץ- שיש הבדל בין הילדים. ההבדל היחיד אצלי הוא שאם לילד ע"י תרומת זרע אשקול אם לספר או לא- לילד מאומץ בוודאות אספר מגיל צעיר בגלל שיקולי הסביבה, משום שאפשרות הבחירה לא תהיה בידי, בכל מקרה. שיהיה בהצלחה!

מתלבטים

New member
תודה רבה על התשובות המגוונות

אנחנו כנראה לא נספר בסופו של דבר, (רק שיהיה למי לא לספר...). זה שונה בעיני מאימוץ לא רק בגלל הסביבה. ילד מאומץ בכל זאת נולד מבטן של אישה אחרת אך יש גם גבר בתמונה. בתרומה הנושא שונה. עדיין יש שאלה מה עושים במידה ועולות בעיות רפואיות ולא מהגנים שלנו. אני מניחה שנשאיר את זה פתוח ונתמודד עם כל דבר בעיתו. שוב תודה לכולם.

למעלה