תרומת דם

תרומת דם

בגלל שאני נוטלת תרופות.. אני משערת שלא אוכל לתרום דם אבל אני מאוד רוצה לעשות זאת! עוד מעט יש אצלנו בבצפר לכל הי'בניקים(עם אישור רופא לאלו שמתחת ל18) תרומת דם... ואני ממש רוצה לתרום. כי זה בהחלט תרומה וכי אני מסתדרת עם דברים כאלה.. אם אני לא אקח תרופות באותו בוקר(זה יערך בטח בצהריים ככה.. בשעות בית ספר) אני אוכל לתרום? האם יש סכנה כל שהיא?

Blueberry Kiss

New member
לא תוכלי לתרום

תרופות נשארות בדם להרבה יותר מכמה שעות, וגם להרבה יותר מ-24 שעות. יש כאלו שההשפעה שלהן היא אפילו חודש חודשיים קדימה.

מינוני תרופות ותרומה.

הדם מיועד לחולים מכל הסוגים, ולא הית רוצה ששאריות התרופה שלך ישפיעו לרעה על איזה מושתל. מינון התרופה ניבנה בדם, וגם פינוי התרופה לוקח כמה ימים. כשתבואי לתרום ישאלו אותך שאלות וכבר שם יוותרו עליך. כמו על מי שלקח אנטיביוטיקה לפני שבוע. אנחנו רוצים אותך בריאה ולכן תיקחי תרופות בזמן. אני טוען שהדם שלי יותר טוב מצעירים כי הוא הוכיח כפול שנים שהוא בריא.

יפעת 1 2

New member
תשאלי שם...

לי לפחות אמרו שאני לא יכולה לתרום

Nayeli

New member
אני חושבת ששבועיים זה הזמן

שנותנים במד"א לתרופה להתמוגג מהדם לפני שאפשר לתרום.

גם אני מלא זמן רציתי לתרום דם

אבל אחרי הבדיקת דם שעשיתי לא מזמן.. וויתרתי על התענוג למרות שאני עדיין רוצה לתרום. בינתיים אני מחכה לתוצאות של הבדיקה... שאחריה אולי אני לא יוכל לתרום.. אם אני יהייה עם תרופות.. =/ טוף.. חפיף... נחייה עם זה... יום טוב שיהייה לכם. :)

אוגי 22

New member
אי אפשר

אני הייתי תורמת פעם ב-3 חודשים קבוע - מרגע שהתגלתה אפילפסיה לא נותנים לי בשום פנים ואופן

קיבלתי עכשיו הודעה לפלאפון

שמד"א צריכים תרומות שם, כי יש מחסור. אחרי ההודעה ששמתי כאן אתמול... חשבתי על זה בערך כל היום... שקיבלתי תהודעה פשוט התחלתי לבכות.. :((

Nayeli

New member
חשוב להבין

שאמנם תרומת דם זה דבר מאוד חשוב, אבל הרבה יותר חשובה הבריאות של האדם שמקבל את התרומה. אז נכון מאוד רוצים לתרום, אבל זה מסוכן ביותר לחולה אם הוא מקבל מנת דם שיש בה תרופות. אני לא יכלתי לתרום בי"ב כי הייתי על אנטיביוטיקה אם אני לא טועה, אז פשוט עשיתי לכל מי שתרם תה ועזרתי לאלה שלא הרגישו טוב. אני בטוחה שבודקים כל מנת דם (הרי לוקחים גם דגימות בנוסף למנת הדם) לכל מני דברים כולל תרופות בדם. לא חושבת שהם לוקחים את הסיכון. אם מאוד חשוב לכן לעזור ולתרום אתן יכולות לעודד תרימת דם מהחברים בשכבה ולעזור לאלה שתרמו כמו שאני עשיתי.

הם לא בודקים ת'דם

יש שאלון לכל תורם. ואני מבינה שאם אני לא יכולה אני לא יכולה.. מן הסתם אני לא אתרום רק כדי לתרום..

אוגי 22

New member
במקרה אני גם קצת מבינה בזה

וגם שאלתי רופא ופרמדיק. מה שקורה זה לא העניין שיש תרופות בדם כי ספציפית למיקטל למשל לא מפריע, הבעיה העיקרית היא שהם לא מעוניינים לקחת סיכון שאחרי תרומת דם נחטוף התקף ואז באמת יצטרכו לזרוק את המנה - כמו שמתעלפים או מקיאים אחרי תרומה וזורקים את מנת הדם. אז לידיעה כללית זה מה שמפריע להם בעיקר.

Nayeli

New member
תמיד תמיד תמיד בודקים

בשביל זה הם לוקחים דגימות בנוסף למנת הדם. בודקים למחלות אחרות כמו איידס למשל....

אוגי 22

New member
ברור שבודקים מי אמר שלא?!?!?!

אוי ואבוי אם לא היו בודקים כמה אסונות יכלו להיגרם. אבל עדיין לעניין אפילפסיה לא לוקחים סיכון שלא נחטוף התקף, בזה הם מגנים עלינו ולא על החולה כי מבחינתו זה לא משנה

למעלה