תרומת דם ובדיקתה

תרומת דם ובדיקתה

שלום , הייתי רוצה להבין איך יכול בנק הדם לבדוק את המנות ,השבוע הובהר לי על ידי פורום זה כי אכן הבדיקה של איידס נכונה לשלושה חודשים אחורה , אינני זוכרת כמה זמן מנת דם יכולה להישמר . השאלה היא האם בנק הדם מחזיק מנות דם למשך שלושה חודשים בודק אותם ואז מעביר להתרמה?? כי אחרת יש סיון בתרומת דם לא? אודה מראש על כל תשומת לב

בדקיה לאיידס של מנת דם

משתמשים במנת הדם לערוי דם תוך 3 שבועות. הסיכון שמנת דם שנמצאה שלילית בבדיקה ביום מתן תרומת הדם היא בעצם מודבקת, הנו קטן מאוד אך אינו אפס. זה כנראה עלול לגרום להדברקה באיידס בישראל פעם בשבע שנים. מן הסיבה שתארת, מבקשים בבנק הדם שלא יתרמו דם קבוצות שנמצאות בסיכון גבוה להדבק באיידס כמו נרקומנים או אנשים שיש להם בני זוג מזדמנים רבים.

אז בפירוש אפשר להידבק מתרומת דם

רגע , שניה . אני לא מבינה מה שאתה אומר בעצם ד"R רשפון שאם אני מקבלת עיירוי דם בארץ אני יכולה להידבק באיידס??? אני תורמת דם כבר מס שנים והטופס שיש להם שממלאים לא ; תמיד מובן לאלו התורמים סביבי ונכון שהמתרימים מוודאים מס שאלות חשובות מעבר לטופס אבל עדיין יש כאלה שיתרמו מסיבות מסויימות ואפילו יש כאלה שיכולים לשקר בנוגע להיותם בקבוצת סיכון זו או אחרת (לא חסרים מטורפים בעולם) ... נכון שהסיכוי אחת לשבע שנים הוא קטן יחסית אבל אין אפשרות להמנע מזה בכלל .. כאילו זה לא קצת לא נכון מה שקורה כאן?

הסיכון להדבק באיידס ממנת דם

הסיכון להדבק באיידס מתרומת דם במדינוונת המערב שואף לאפס אך אינו אפס מוחלט.

למעלה