תרומת ביצית

אורית557

New member
תרומת ביצית

אחרי מספר הפלות ועקב גיל, הרופאים ממליצים לי על תרומת ביצית.

יש לי הרבה מאוד חששות בעניין, קודם כל, בריאותיות - כיצד אוכל לדעת בוודאות כי אין בעיה גנטית.
שנית, איך אתמודד רגשית, לאחר לידה של ילד שהוא לא שלי למעשה, גנטית.
שלישית - איך ומתי ואם בכלל, מודיעים לילד שהוא לא מביצית שלי....
באילו עוד בעיות נתקלים, רגשית, בירוקרטית.

אשמח לדעת מנשים שחוו מצבים אלו,

תודה

ברוכה הבאה לפורום

מבינה את החששות. לגבי המחלות הגנטיות : תבדקי קודם כל איזה בדיקות התורמת עוברת לפני התרומה. תבקשי מראש מבחנה עם דם של התורמת. במידה שיהיה היריון תוכלי לקחת אותה למעבדה פרטית לבדיקות
לגבי ההתמודדות הריגשית : לי לא היה עם מה להתמודד. האושר היה ענקי. היא שלי לכל דבר ועניין. היא ממלאת אותי אושר כל רגע ורגע. כל ההתמודדות והצער היו קודם. לפני שבכלל התחלתי בתהליך.לכן כשכבר הצלחתי הייתי 100% שלמה עם ההיריון ועם הבייבי.
לגבי מתי לספר : כל אחת עם הדרך שלה. יש כאלה שלא יספרו, ויש כאלה שמטפטפים מינקות, אפילו שהילד לא מבין עדיין, וחוזרים על זה כל הזמן. אני מאמינה שאני אספר כשהיא תתחיל לשאול איך באים ילדים לעולם, ואז אני אספר שלאמא לא היו ביציות והיא הכה לרופא שנתן לה ביצית.

עוברים1

New member
בדיקות גנטיות

היי, אז כך, תורמות בקייב עוברות שלושה בדיקות גנטיות. תסמונת אקס שביר( הינה מחלה גנטית שתסמיניה העיקריים הם פיגור שכלי. סיסטיק פיברוזיס (סי. אף)( 5 מוטציות)
וקריוטיפ מטרתה זיהוי פגמים בכרומוסומים העלולים לגרום להפרעות גנטיות מסוגים שונים.
עכשיו, הכל טוב ויפה אבל לא מספיק... אגב, בקפריסין לא בודקים את התורמות בכלל למחלות גנטיות עקב המחיר הגבוה במכון הגנטי באי.
אם בעלך יבדוק או תורם הזרע לכל המחלות השכיחות והמוטציות אז תוכלי לישון בשקט בלילה כי רק כש לשני הצדדים( התורמת ובעל בזרע) יש אותו מחלה/מוטציה גנטי.

להביא דם או היום יותר לוקחים רוק לפענוח של DNA... אחרי החזרת העוברים קצת מסוכן... אז יש אפשרות להביא את הרוק במועד מוקדם והרבה לפני התרומה ע"מ לבדוק את התורמת במכון גנטי בישראל. סקר גנטי מלאי כולל כל 42 המחלות הגנטיות( פנל אשכנזי וספרדי ) פלוס SMA ו תסמונת אקס שביר כ 2,250 ש"ח ושלוש שבועות המתנה... מחיר נמוך לשקט נפשי... אגב, בפנל הנ"ל ביותר נבדקים כ 35 מוטציות של סי אף שהם הנפוצות מתוך סה"כ כ 250,000 מוטציות בגן 7 גן ה סי אף.
לגבי השאלות הנוספות: ההחלטה לספר לילוד מוקדם, מאוחר או בכלל לא תלוי בך והילד שלך ורצוי להתייעץ עם מומחה לפני כל החלטה. הורים צריכים להיות מאוד כנה עם עצמם. חששות שילד עלול להיות מוטרד או מבולבל עקב כך שסיפרו לו יכולים לכסות חרדות ופחדים השייכים כראוי להורים ולא קשור לילד בכלל.
לילה טוב
איציק

תיקון קטן

כתבת
"אם בעלך יבדוק או תורם הזרע לכל המחלות השכיחות והמוטציות אז תוכלי לישון בשקט בלילה כי רק כש לשני הצדדים( התורמת ובעל בזרע) יש אותו מחלה/מוטציה גנטי."

זה נכון למעט ה X השביר שיכול לעבור רק דרך התורמת ולכן רק אותה אפשר לבדוק.

חשוב לדעת לידע האישי שאיציק הוא הבעלים של חברת אמבריון, שלה מסלול תרומת ביצית בקייב. הנסיון שלו הוא לא כהורה לילד מתרומה או כמישהו שזקוק לתרומה.

עוברים1

New member
תודה איילת

אני לא מפרסם מי אני בפורום. המידע שאני מנדב אובייקטיבי ולעניין .החיבור שלי לתחום הזה : מתחיל בזה שאני בן מאומץ והתאומים שלי בני 12 נולדו לאחר שלוש מחזורי IVF עם אשתי השניה.
ארבע שנים אני והצוות שלי תומכים ועוזרים לנשים הזקוקות לתורמת ביצית באירופה וישראל.
ארבע שנים שאני יושב בסלון של הזוגות ומקשיב, ומגיש עזרה...נכון איילת, אני לא זקוק לתורמה למי זה מפריע?
ערב טוב

לעיתים ההתערבות שלך בפורום מפריעה וצר לי, גם אם שמעת והקשבת לסיפורים ההתמודדות שלך לעולם לא תהיה כמו התמודדות של אישה שזקוקה לזה.
בנוסף, מאחר ואתה בצד השני, בצד "שמוכר" את הביציות לדעתי יש עם זה בעייתיות להשתתפותך בפורום.
הרי אתה פונה לנשים כאן במסרים אישיים ועוד לגבי המסלול שלך.
אז צרנלי, מקומך כאן אינו תמים כפי שאתה מאמין. אבל זאת רק דעתי, אולי גם דעתן של נשים אחרות שמתביישות להביע את דעתן.
איילת

עוברים1

New member
מסר

אמבריון לא מוכר ביציות... השרות שאנו מגישים ללקוחותינו פותח להחזיר את החוויה של התהליך לאישה תוך כדי הגדלת הסיכויים להצלחה. המסלולים שלנו נועדו לתת את המקסימום ללקוחה תוך שמירה על רמת המחירים, שרות ושקיפות. כמו כן, בימים אלו אנו נתחיל להציע תמיכה לפני, בזמן ההמתנה לבטא ואחרי החזרת העוברים. רכזת השרות תהיה איריס נאור. ולכן, המטרה שלנו לשדר לכל אישה שכן אנו מבינים ומשתדלים לעמוד לצידה. אני לא צריך להיות אישה להבין את הרצון...
אגב, 99% מהמסרים שאני שולח הם בכדי לא להיחשף בפורום. ולא מזכיר את תפקידי ואו החברה.
לסיום, ציטוט קצר
It takes an enemy and a friend, working together, to hurt you to the heart. The one to slander you, and the other to get the news to you
Mark Twain
תודה על הבמה ואני מבקש סליחה עם פגעתי במישהי

תשכנע את עצמך... אתה הסוחר אתה יכולצלתת לזה איזה שם שתרצה, בסופו של עניין זה מה שאתה עושה... זה העסק שלך
sorry

עוברים1

New member
צדיק אחת

אם זה כל מה שהבנת מכל מה שנכתב... נכשלתי...

הבנה רדודה מאנשים בעלי רצון טוב היא מתסכלת יותר מאשר אי הבנה מוחלטת מאנשים של רצון רע.

מרטין לותר קינג

המזל שאתה יודע לצטט נמליץ עליך ליצאת צדיק
וחבל שאתה לא מבין את רגישות הפורום והנשים בו על מנת לשמור את מקומך ולא להתערב בו

עוברים1

New member
Cura te ipsum

שלום איילת
אני תוהה מה מפריע לך יותר...
1. העובדה שאני קורא את מה שנכתב בפורום ע"מ ללמוד להכיר את המסע של הנשים בכדי לשרת אותן טוב יותר ?
או
2. עצם העובדה שחברה שהוקמה במחשבה תחילה לתת מענה מקיף וידידותי יותר לנשים הזקוקות לתרומת ביצית.

אמת, אני לא אישה...אבל כשגבר רוצה, והוא משית יד לעברך לעזרה האם את מפנה לו גב? ואו גורמת לו להצטער על רצונו הנבון?

אתמול כתובת בזלזל "סוחר ביצית" ...אני לא חושב שאת אובייקטיבי מספיק להבין מה המטרה שלנו.בכל זה "הביציות" חלק קטן במכלול החוויה שאנו רוצים ליצר ולתת ללקוחותנו. .

לשמחתי, יש מה שמכונה "חופש הבחירה"..וכל אישה יכולה לקבל או לא לקבל את מה שמציעים לה...ולכן אני שואל את עצמי ..למה את כל כך מתעקשת להשתיק אותי? (ידוע שיש לא מעט שתולות של רופאים בפורום...) לפחות אני לא מסתיר את העובדה
לסיום... בכותרת כתוב בלטינית Cura te ipsum פירושו באופן כללי, כדי להתמודד עם העניינים שלך לפני שפונה לאלה של אחרים

שבת שלום

הדבר היחידי שמטריד אותי שאתה כותב כאן נקודה.
לדעתי זהו לא מקומך לכתוב. זוהי לא מטרת הפורום.
כל שאר הדברים שאתה עושה הם לא ענייני וממש לא מעניינים אותי.

נראה מה להנהלת תפוז יהיה לומר בנדון... אדם צריך להיות מספיק חכם היכן לדחוף את עצמו והיכן לא....
ועכשיו באמת חבל על האנרגיות, אמרתי את דעתי אם כי לצערי לא נראה שהבנת
היה שלום

עוברים1

New member
הופעה בפורום

איילת, יש לנו היסטוריה מזה לפחות שנה. לספר לך את אמת..השיחות בפורום הכתיב איזה מאמרים יש לנו באתר... על הרירית, מה קורא לגוף בשבועיים של הבטא, ועוד המון נושאים. הבנות לימדו אותנו מה הן חושבות ואיפה להשים את ההדגשים במסלולים .. המגמה הוא לתת ולא לקחת...

עוגי555

New member
המגמה שלך ״לתת״, בהחלט, פרסום לעצמך

זו חוצפה ממדרגה ראשונה , ההתערבות שלך בפורום.
אמרתי ואגיד זאת שוב, ושוב.
הפורום הוא לא מקום לקדם את הביזנס שלך- וזה מה שזה- ביזנס נטו.
נאמר לך פעם אחר פעם בעבר, ואתה משנה שמות
וממשיך בעזות מצח ״להשתתף״ כאן בדיונים שלנו.

אף גוף שמכבד את עצמו לא נכנס ומתערב כאן בעניינינו-
רק אתה.
זה אומר הכל.

אל תטרח לענות לי, לא בפורום ולא בפרטי כפי שכבר עשית-
לא אקרא.

עוברים1

New member
בדיקות גנטיות

היי, אז כך, תורמות בקייב עוברות שלושה בדיקות גנטיות. תסמונת אקס שביר( הינה מחלה גנטית שתסמיניה העיקריים הם פיגור שכלי. סיסטיק פיברוזיס (סי. אף)( 5 מוטציות)
וקריוטיפ מטרתה זיהוי פגמים בכרומוסומים העלולים לגרום להפרעות גנטיות מסוגים שונים.
עכשיו, הכל טוב ויפה אבל לא מספיק... אגב, בקפריסין לא בודקים את התורמות בכלל למחלות גנטיות עקב המחיר הגבוה במכון הגנטי באי.
אם בעלך יבדוק או תורם הזרע לכל המחלות השכיחות והמוטציות אז תוכלי לישון בשקט בלילה כי רק כש לשני הצדדים( התורמת ובעל בזרע) יש אותו מחלה/מוטציה גנטי.

להביא דם או היום יותר לוקחים רוק לפענוח של DNA... אחרי החזרת העוברים קצת מסוכן... אז יש אפשרות להביא את הרוק במועד מוקדם והרבה לפני התרומה ע"מ לבדוק את התורמת במכון גנטי בישראל. סקר גנטי מלאי כולל כל 42 המחלות הגנטיות( פנל אשכנזי וספרדי ) פלוס SMA ו תסמונת אקס שביר כ 2,250 ש"ח ושלוש שבועות המתנה... מחיר נמוך לשקט נפשי... אגב, בפנל הנ"ל ביותר נבדקים כ 35 מוטציות של סי אף שהם הנפוצות מתוך סה"כ כ 250,000 מוטציות בגן 7 גן ה סי אף.
לגבי השאלות הנוספות: ההחלטה לספר לילוד מוקדם, מאוחר או בכלל לא תלוי בך והילד שלך ורצוי להתייעץ עם מומחה לפני כל החלטה. הורים צריכים להיות מאוד כנה עם עצמם. חששות שילד עלול להיות מוטרד או מבולבל עקב כך שסיפרו לו יכולים לכסות חרדות ופחדים השייכים כראוי להורים ולא קשור לילד בכלל.
לילה טוב
איציק

למעלה