תרומת ביצית

תרומת ביצית

תרומת ביצית
שלום רב
אני בת 40 יש לי שני בנים עם אוטיזם בתפקוד גבוה
בהתחלה היינו בתהליך של ivf+pgd לבחירת מין הילוד
יש לנו עוברית אחת בהקפאה. לפי ייעוץ גנטי יש לה 15% לאוטיזם

לאחר זמן בתהליך- פתאום אחד הרופאים העלה את רעיון התרומה. אני מאוד התלהבי. אך בעלי פתאום זרק את הכל ואמר שאינו רוצה להמשיך. ששני ילדים מספיקים ושלא רוצה להיכנס לעוד סיפר
נראה שהתייעף מהכל..
חשוב לי לקבל נקודות מבט אחרות בעיקר של גברים
מנסה לשכנע והוא נאטם
אני מאוד עצובה עכשיו. אני עשיתי הכל!! והוא זה שמוותר
בהסכ נדרש ממנו בדיקת זרע נוספת ובדיקה של פאנל גנטי

תמי419

New member
תרומת ביצית

תרומת ביצית
שלום רב

לאחר זמן בתהליך- פתאום אחד הרופאים העלה את רעיון התרומה. אני מאוד התלהבי. אך בעלי פתאום זרק את הכל ואמר שאינו רוצה להמשיך. ששני ילדים מספיקים ושלא רוצה להיכנס לעוד סיפר
נראה שהתייעף מהכל..
מנסה לשכנע והוא נאטם
תרומת ביצית
הי, בדכ ההצבעה על אחוזי האוטיזם הגדלים באוכלוסייה הם דווקא ממקור הזרע בגיל מבוגר ויש פחות התייחסות לאם (כלומר לביצית) ולכן מראש לא ברור בכמה תקטינו את האחוזים במידה ותילכו על תורמת, לא ציינת את גיל הבעל.
לצורך העיניין אם גילו הוא אחד הגורמים העיקריים לסיכוי של 15% אוטיזם אני לא בטוחה בכמה תקטינו את הסיכויים אם תבחרו ללכת לתהליך של תרומת ביצית. בנוסף רשמת שהסיכוי ה 15% על העוברית המוקפאת, זה כמובן סיכון אבל עדיין יש סיכוי של 85% שלא. כלל אצבע באוטיזם, שיעור הבנים נפוץ פי 3 או 4 ממבקרב הבנות ולכן כדאי לשקול את זה, קל וחומר במידה ובתהליך של תרומה תירצו להחזיר עובר והוא יהיה זכר, הרי שהשיעור לאוטיזם לא ישתנה ואולי אפילו יהיה גבוה מ 15% ביחס לעוברית המוקפאת.
כמובן הכל תלוי בהסבר מקצועי שהרופאים נתנו לך אינני מתיימרת להבין יותר טוב מהם חלילה ועדיין נראה לי קצת מוזר שהציעו לך תרומת ביצית שכן ידוע שהאחוזים לאוטיזם דווקא קשורים לזרע הבן זוג יותר מלאישה (ממחקרים שעשו).

בנוגע לתחושות הבעל, הן בדכ מעורבות ואף אחד לא "עף" על הרעיון בהתחלה, ייתכן מאוד שהוא יסתגל לרעיון בהמשך אם תיתני לו קצת זמן. פרוצידורות וגברים פחות הולכים ביחד אבל כפי שאמרת אין לו יותר מידי "עבודה" בתהליך הזה ולכן ייתכן והסירוב הנחרץ שלו יושב על משהו אחר.

תגובה

תרומת ביצית
הי, בדכ ההצבעה על אחוזי האוטיזם הגדלים באוכלוסייה הם דווקא ממקור הזרע בגיל מבוגר ויש פחות התייחסות לאם (כלומר לביצית) ולכן מראש לא ברור בכמה תקטינו את האחוזים במידה ותילכו על תורמת, לא ציינת את גיל הבעל.
לצורך העיניין אם גילו הוא אחד הגורמים העיקריים לסיכוי של 15% אוטיזם אני לא בטוחה בכמה תקטינו את הסיכויים אם תבחרו ללכת לתהליך של תרומת ביצית. בנוסף רשמת שהסיכוי ה 15% על העוברית המוקפאת, זה כמובן סיכון אבל עדיין יש סיכוי של 85% שלא. כלל אצבע באוטיזם, שיעור הבנים נפוץ פי 3 או 4 ממבקרב הבנות ולכן כדאי לשקול את זה, קל וחומר במידה ובתהליך של תרומה תירצו להחזיר עובר והוא יהיה זכר, הרי שהשיעור לאוטיזם לא ישתנה ואולי אפילו יהיה גבוה מ 15% ביחס לעוברית המוקפאת.
כמובן הכל תלוי בהסבר מקצועי שהרופאים נתנו לך אינני מתיימרת להבין יותר טוב מהם חלילה ועדיין נראה לי קצת מוזר שהציעו לך תרומת ביצית שכן ידוע שהאחוזים לאוטיזם דווקא קשורים לזרע הבן זוג יותר מלאישה (ממחקרים שעשו).

בנוגע לתחושות הבעל, הן בדכ מעורבות ואף אחד לא "עף" על הרעיון בהתחלה, ייתכן מאוד שהוא יסתגל לרעיון בהמשך אם תיתני לו קצת זמן. פרוצידורות וגברים פחות הולכים ביחד אבל כפי שאמרת אין לו יותר מידי "עבודה" בתהליך הזה ולכן ייתכן והסירוב הנחרץ שלו יושב על משהו אחר.
תגובה
לגבי החלק הראשון- את יועצת גנטית? כי אם לא
חבל שאת כן מתיימרת ונותנת לנו ייעוץ גנטי מקיף ללא שום הסמכה
ושונה לגמרי ע"י הייעוץ שנתנו לנו פרופסורים מכובדים שקוראים מאמרים
ועוסקים בפועל במדע הכל כך מורכב הזה. כל מה שכתבת שטויות וחבל..
גם לא ביקשתי ייעוץ גנטי

לגבי החלק השני- תודה. פה נתת לי עצה והצלחת לתמוך

תמי419

New member
כניראה שאת המשפט "אינני מתיימרת חלילה"

תגובה
לגבי החלק הראשון- את יועצת גנטית? כי אם לא
חבל שאת כן מתיימרת ונותנת לנו ייעוץ גנטי מקיף ללא שום הסמכה
ושונה לגמרי ע"י הייעוץ שנתנו לנו פרופסורים מכובדים שקוראים מאמרים
ועוסקים בפועל במדע הכל כך מורכב הזה. כל מה שכתבת שטויות וחבל..
גם לא ביקשתי ייעוץ גנטי

לגבי החלק השני- תודה. פה נתת לי עצה והצלחת לתמוך
להבין יותר טוב מהרופאים שלך" פיספסת בתגובה שלי ולא סתם הוספתי את המשפט הזה, בדיוק כדי למנוע אי הבנה מצידך...בכל מקרה ייעוץ גנטי הוא משהו אחר לגמרי ולא ייעצתי לך אותו בשום שלב בתגובה שלי חבל שאת תוקפת. בכל מקרה אני מאחלת לך המון המון הצלחה בהמשך התהליך.

תגובה

להבין יותר טוב מהרופאים שלך" פיספסת בתגובה שלי ולא סתם הוספתי את המשפט הזה, בדיוק כדי למנוע אי הבנה מצידך...בכל מקרה ייעוץ גנטי הוא משהו אחר לגמרי ולא ייעצתי לך אותו בשום שלב בתגובה שלי חבל שאת תוקפת. בכל מקרה אני מאחלת לך המון המון הצלחה בהמשך התהליך.
תגובה
זה העניין שכן כתבת דברים שהם בגדר ייעוץ גנטי וגם לא נכונים

kobi932

New member
היי

תרומת ביצית
שלום רב

נראה שהתייעף מהכל..
מנסה לשכנע והוא נאטם
היי
אני לא רוצה לעשות כאן הכללות אבל לנו לגברים יש נטיה כזו שבעיתות של משבר להינעל להיסגר לא לשתף זה יכול להיות קשור לביטחון עצמי ויכול גם שלא גברים פחות נוטים לחסוף את כאבם ברבים ולפעמים זה גובר שיש אישה בסביבתו זה מראה כאילו על חולשה או נשיות כמובן לא כולם כאלו אני לדומא הכי לא כזה אני מאוד רגיש פגיע וגם לא מנסה להסתיר את זה אולי זה קשור שרוב הבית שאני גדלתי בו יש יצוג נשי אני מאוד מתחבר לנשים באופן כללי ופחות לגברים רוב חברי הטובים הם נשים ולא גברים אבל... יש גברים שצריכים לעבור תהליך לפעמים כאוב רגשית נוטים להינעל ולא לשתף ולא להשתתף וכאן גם צומח הדחף הזה שלהיות אנטי זה סוג מעין מגננה כך הוא מרגיש מוגן ולא חסוף יכול להיות שבדרך הזו הוא חושב שהוא גם מגן אליך אני אם הייתי אישה הייתי עושה איתו שיחה לא מהסוג שלקחת אותו בייד לסלון ולהושיב אותו כי זה הכי יכול להרגיז גבר שאת לוקחת ממנו כביכול את הבגרות והגבריות שלו שיחה מהסוג של הדרך אגב כזו שיחה שמנהלים ברכב או בארוחת ערב בסיטואציה שהוא מרגיש בה הכי בנוח איתך ולנסות ולהבין מנקודת מבט שלו מה מפריע לו שזה יבוא ממנו בלי להלחיץ ובלי ללחוץ תני לו להוביל את השיחה את רק המנחה רק בדרך זו את יכולה לנטרל את ''המוקש''

ברוכה הבאה

תרומת ביצית
שלום רב

נראה שהתייעף מהכל..
מנסה לשכנע והוא נאטם
ברוכה הבאה

יכולה לשתף שאת התהליך התחלתי עם בן זוג להורות שהיה מי שחשבתי שהוא חברי הטוב. ( אני יחידנית). כשהתבשרתי שאזדקק לתרומת ביצית הוא הודיע לי שלא ימשיך בתהליך כי אינו מוכן לזה. לאחר תקופה התחיל לשקול והיה מוכן תרומה מתורמת פתוחה עם מידע רב על פרטיה. היום הוא אב לילד מפונדקאות כך שהילד הוא מתרומת ביצית. אין לי מושג לגבי התהליך שעבר....
המצב אצלכם הוא שונה אבל מניחה שגם בעלך לא יודע איך ״לאכול״ את זה וזקוק לזמן ומידע...
שיהיה המון בהצלחה ואנחנו כאן למה שתרצי
איילת

למעלה