תרומת ביצית דרך moms project

כמהה5

New member
תרומת ביצית דרך moms project

היי בנות, אני חדשה כאן. אחרי 7 ivf עם ביציות שלי מתוכם 3 הפלות ואחד כימי, כעת פניי מועדות לתרומת ביצית.
אני מטופלת כיום אצל פרופ זיידמן. ובי"ח אסותא. נפגשתי עם moms project. עובדים עם מעבדת Intersono בלבוב אוקראינה. מקריאה קצת אני רואה שיש פחות מידע על moms project. יש על ל.ב של לברון ועל מנור. מה ידוע לכן על moms project ומה דעתכן לעומת ל.ב ומנור
תודה ��

רוחנית11

New member
אני נפגשתי איתם

אבל בסוף לא בחרתי בהם, כי היה רשום בחוזה שאסור לי לעשות בדיקות גנטיות לתורמת לפי רצוני אלא רק בדיקות מצומצמות שהם מרשים לי.
שאלתי למה זה ככה והם אמרו שזו המדיניות

כמהה5

New member
בטעות הגבתי לך בהודעה עצמאית

אמרתי שציינת משהו מאד חשוב ובסיסי מבחינתי.
איפה בחרת בסוף?

רוחנית11

New member
בסוף בחרתי בחברת אימהית

הציגו לי עשרות תמונות במחשב עם כל הנתונים האפשריים: גובה, משקל, גיל, מקצוע, צבע שיער, צבע עיניים, מס' ילדים של התורמת, מס' אחים שלה ואפילו BMI.
אין מצב שתקבלי תורמת אחרת מזו שביקשת. אם התורמת לא פנויה לטיפול, הם מודיעים ואז את בוחרת תורמת אחרת או ממתינה עד שהתורמת תתפנה

רוחנית11

New member
בדיקות גנטיות

אם מדובר בתורמת שתרמה בעבר, אז המבחנה שלה כבר נמצאת במעבדה בארץ ואפשר לעשות את כל הבדיקות הגנטיות שצריך בהתאם ליעוץ גנטי שאת מקבלת

פרסיקה

New member
אני בחרתי בmoms

אני חושבת שההחלטה נבעה מתחושת בטן וחיבור ולאו דווקא מפרמטר כזה או אחר. אני מרוצה מהשירות שאני מקבלת.
עד כה לא נוצר ההריון. אני במסלול של בלטוציסטים.ולאחר שבסבב הראשון קיבלתי 2 עוברים אחד ברמה טובה ואחר ברמה מעט נמוכה יותר.. ללא כל ויכוח אני בסבב נוסף ללא תשלום כי ההתחייבות שלהם היא ל2 בלטוציסטים באיכות טובה

כמהה5

New member
שמחה לשמוע שמרוצה...

אולי תוכלי לתת קצת פרטים כמו-
1. האם ניתנת אפשרות לבחור את התורמת לפי פרמטרים שאת מחפשת (גובה משקל עיניים שיער עור השכלה/מקצוע ) והאם מתחייבים עליה?
2. אלו בדיקות גנטיות עושים לתורמות? והאם ניתן לעשות בדיקות נוספות בתוספת תשלום?
3. האם ניתן לעשות 3 החזרות?
&nbsp
תודה

פרסיקה

New member
מידע

הי
1. בבחירת התורמת קיבלתי מספר אפשרויות בהן קיבלתי מידע של שנת לידה, גובה, משקל, שיער, צבע עור, ההשכלה, מקצוע, מספר ילדים שיש לה, האם יש לה אחים ואחריות והאם היא בעלת הצלחות בתרומת ביצית
את האפשרויות נתנו לי אחרי שמילאתי דף עם העדפות שלי.
לתחושתי, הם ממש ניסו לעמוד בבקשות שלי
אותי זה סיפק
התורמת שביקשתי - קיבלתי
2. התורמות עוברות את בדיקות הבסיסיות
גנטיקה: SMA, CF איקס שביר
קריוטיפ
מחלות זיהומיות (HIV הפטיטיס וכו')
ובדיקות גניקולוגיות, בדיקת שד
לא ניתן לעשות עוד בדיקות אם אני זוכרת נכון.
אותי זה סיפק כי תרומת הזרע שאני לקחתי עברה את כל הבדיקות האפשריות כרגע ונמא לא נשא לשום דבר
3. לא בטוחה שהבנתי למה את מתכוונת.
מאחר ואני במסלול של בלטוציסטים - ביקשתי שכל עובר יגיע בקשית נפרדת כדי להחזיר כל פם אחד ולא יותר. זו היתה המלצה של הרופא שלי ולא היתה עם זה שום בעיה

פרסיקה

New member
נזכרתי...

הם שומרים דגימת דם ממנה מופק הDNA של התורמת למקרים שצריך. אפשר לעשות עוד בדיקות גנטיות אם יש הנחיה בגלל נשאות של הבן זוג וכו' או אם יתעורר משהו בהריון

כמהה5

New member
תודה על המידע...

אני חושבת שאפנה אליהם שוב ואעשה הבהרות לשאלות שיש לי, להרגיש בטוחה יותר.
בהצלחה

הניסיון שלי

הי
אני עשיתי דרך Mom's project והריתי בניסיון ההחזרה השני. כך שהשורה התחתונה היא שאני מרוצה (טפו טפו טפו). השירות היה מצויין, נעים ויעיל (אסותא...). לא עשיתי סקר בין החברות השונות אלא בחרתי בהם כי הרופא שלי עובד איתם, אני סומכת עליו מאוד והיה לי חשוב להמשיך אתו.
ההסתייגות העיקרית מבחינתי היא שהם מתחייבים לעוברים באיכות "גבוהה" אך לא מגדירים מה נחשב כ"גבוה" ובנוסף, ההתחייבות מצידם היא כל עוד לא הושג הריון. כלומר, אם הושג הריון מעובר באיכות בינונית, הם מצידם עמדו בהתחייבות. בעיני זה בעייתי, אך ייתכן שזה כך גם בחברות אחרות. לא בדקתי.
אני בחרתי במסלול הבלסטוציסטים ובפועל קיבלתי 3 עוברים שאיכותם נמוכה ממה שציפיתי . מצד שני, כפי שאנחנו כבר יודעות, לא תמיד דירוג המעבדה יכול באמת לנבא ויש ילדים מהממים שהתחילו כעובר "בינוני".
מבחינת נתוני התורמת, אני ביקשתי בסה"כ דברים כלליים מאוד. קיבלתי שלוש אפשרויות לבחור מתוכן וכולן ענו על הקריטריונים שלי. נושא הבדיקות הגנטיות הטריד וממשיך להטריד גם אותי. חשוב שבן הזוג /תרומת הזרע יעברו את הבדיקות הנדרשות.
עוד דבר, עורכת הדין שאיתה נפגשים לצורך חתימה על החוזה מאוד הרגיזה אותי, בעיקר כי התיימרה להפגין בקיאות בתהליך תרומה ו IVF ואמרה כמה דברים ממש שגויים. ואולי זאת רק רגישות יתר שלי. לעומתה, הדר המתאמת היתה מאוד בסדר, תמיד זמינה ונגישה ואדיבה.
אגב, אני לא הייתי רוצה מסלול בו אני יכולה לראות תמונה של התורמת. אני חושבת שדמותה היתה נתקעת לי בראש ושזה היה מפריע לי.
יש המון אי ודאות בתהליך ובשלב של בחירת התורמת וכו' הכל נראה קריטי. אני חייבת להגיד שכרגע, כשכבר יש לי בטן קטנה, אני אסירת תודה לאותה תורמת ולטכנולוגיה אבל מעבר לכך, כבר לא חושבת עליה.
אני מאחלת לך המון הצלחה. אם יתעוררו שאלות נוספות אשמח לעזור במה שאוכל.
מנוגונית

כמהה5

New member
תודה על תגובה עניינית ומפורטת.

נהדרת מאד שמחה שהצלחת
שפכת אור על דברים חשובים ועזרת לי. זיידמן הרופא שלי עובד איצם וחשוב לי להישאר איתו. בנוגע לתמונה מסכימה איתך גם לא רוצה לראות, ואכן תודה לקידמה שמאפשרת לנו דרך להגשים את הכמיהה הזאת.
אדבר עם הדר לצס' הבהרות ואבקש ממנה את החוזה לקריאה.
&nbsp
תודה. והריון קל תקין ומשמח

כמהה5

New member
שוחחתי הבוקר עם הדר מ moms להבהרה..

הבהרתי איתה את השאלות שנשארו לי פתוחות וקיבלתי הסבר מספק.
1. אני עושה עם תרומת זרע + כל הבדיקות הגנטיות האפשריות למוצאו, מה שאומר שחוץ מהבדיקות הבסיסיות שהם עושים X שביר CP וMSA, אין צורך בבדיקות נוספות אם התורם אינו נשא.
2. בנוגע לפרטים כלליים על התורמת, בהחלט ניתנים בהתאם להעדפותיי. ניתנות 3 אופציות לבחירתי, ואת בחירתי מעברים

3. במסלול בלסטוציסטים הם מתחייבים למינימום 8 ביציות, 2 בלסטוציסטים איכותיים ו 2 החזרות. ברגע שהריתי (עובר + דופק) שם נגמרת המחויבות שלהם כלפי. כמובן שעוברים שנשארו יוקפאו למשך 5 שנים.
אני מאד שמחה ששוחחתי עם הדר והבהרתי את הדברים האלה, כי הם מאד חשובים לי ואני כן רוצה לעשות עם moms כי אני רוצה להמשיך עם זיידמן ועם אסותא רמת החייל.
תודה על עזרתכן ובהצלחה לכולן

למעלה