תרומת ביצית בארץ?

מצב
הנושא נעול.

דיאנצוק

New member
תרומת ביצית בארץ?

תרומת ביצית בארץ?
שלום אני מנסה להבין מי נגד מי בארץ שלנו! עדין לא נואשתי מטיפולי IVF אני בסיבוב מספר 3 ! אבל הגיל מתחיל לתקתק! אז התחלתי להתענין בנושא תרומת ביצית! לפני שבוע אמרתי לחברה שגם היא עברה טיפולים ויש לה 3 ילדים, שאני חושבת על תרומת ביציות ואצטרך לנסוע לחו"ל, ובמקום לקחת משכנתא לקנות בית אנחנו "נקנה" ילד! אז היא אמרה לי: "אולי אני אתרום לך ביציות? למי שעברה טיפול מותר לתרום לא?" או שזה לא מומלץ למי שמכירים?" ברגע הראשון לא עניתי כי הייתי די המומה מההצעה אבל אחרי דקה או שתיים אמרתי תודה על ההצעה אבל נחכה ונראה מה יהיה! אז השאלות שלי : 1. האם בכלל זה אפשרי בארץ? איפה וכיצד? 2. מותר למי שמכירה לתרום מבחינה חוקית משפטית הלכתית???. 3. האם קופת חולים כללית משתתפת בעלויות של הטיפולים בחו"ל? 4 מה צריך לבדוק לשאול לפני התרומה? ובכלל אשמח לשמוע כל מידע שחשוב שאדע.

בורכיה הבאה ל../images/Emo82.gifנו החם../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תרומת ביצית בארץ?
שלום אני מנסה להבין מי נגד מי בארץ שלנו! עדין לא נואשתי מטיפולי IVF אני בסיבוב מספר 3 ! אבל הגיל מתחיל לתקתק! אז התחלתי להתענין בנושא תרומת ביצית! לפני שבוע אמרתי לחברה שגם היא עברה טיפולים ויש לה 3 ילדים, שאני חושבת על תרומת ביציות ואצטרך לנסוע לחו"ל, ובמקום לקחת משכנתא לקנות בית אנחנו "נקנה" ילד! אז היא אמרה לי: "אולי אני אתרום לך ביציות? למי שעברה טיפול מותר לתרום לא?" או שזה לא מומלץ למי שמכירים?" ברגע הראשון לא עניתי כי הייתי די המומה מההצעה אבל אחרי דקה או שתיים אמרתי תודה על ההצעה אבל נחכה ונראה מה יהיה! אז השאלות שלי : 1. האם בכלל זה אפשרי בארץ? איפה וכיצד? 2. מותר למי שמכירה לתרום מבחינה חוקית משפטית הלכתית???. 3. האם קופת חולים כללית משתתפת בעלויות של הטיפולים בחו"ל? 4 מה צריך לבדוק לשאול לפני התרומה? ובכלל אשמח לשמוע כל מידע שחשוב שאדע.
בורכיה הבאה ל
נו החם

קודם כל ברוכה הבאה. החוק קובע שרק מי שנמצא בטיפולי IVF יכול לתרום. הכוונה היינה אם החברה שלך נמצאת במסגרת טיפולים היא יכולה לתרום מהביציות שמגיעות לה, בנוסף, האישה שמוכנה לתרום חייבת להיות אנונימית וחייב להיות מס' סף של ביציות נשאבות ממנה עד שהיא יכולה לתרום. כלומר עם הסף הוא 15 ביציות ושאבות 16 אז 15 ביציות הולכות לתורמת וביצית ה- 16 לתורמה. עוד משהוא, התורמת מקבלת לעצמה את הביציות באיכות הכי טובות ולנו הביציות באיכות פחות טובה. מאחר שיש לחברה שלך, כבר שלוש ילדים אז גם עם היא רוצה לעבור טיפולים לעצמה היא בכל מקרה תצטרך לממן את הטיפולים מאחר שהחוק גם קובע מימון טיפולי IVF לשנים עד גיל 45 ועד ילד שני. על המצב הקיים בארץ, בתחום תרומת ביציות, אני מצרף לך קישור על היסטוריה של תרומת ביציות בארץ ומה מצבינו לנו כעת. לצערינו קופ"ח לא משתתפים במימון התהליכים שנעשיחם בחו"ל מאחר שהם מנצלים סעיף שאומר "מימון טיופלי פוריות, IVF, הנעשות בארץ". לצערינו אין מספיק נשים המוכנות לתרום וזמן ההמתנה לתורמת יכול להיות מס ' שנים.לכן אנו פונים לטיפולים בחו"ל בעלויות של 3000$ - 6000$, במסלולים שונים. פרטים עם מסלולי התורמה השונים ניתן לראות בשאלות נפוצות של הפורום. המון הצליחה לך ובמידה ויש עוד שאלות בנושא אנחנו כאן.

סביון1

New member
שלום דיאנצוק וברוכה הבאה לפורום

תרומת ביצית בארץ?
אני רוצה להוסיף על תשובתו של מלח שני דברים: א. אם את מאד רוצה, את יכולה לנסוע לחו"ל עם חברתך למדינה בה תרומת ביציות מחברה לא אנונימית ושאינה בטיפולי פוריות הינה חוקית, ולבצע שם את ההליך. ב. שאלת אם זה לא מומלץ למי שמכירים. אז זהו שכמובן מדובר בהחלטה אישית שלך בסופו של דבר, אבל אם את רוצה את המלצתי האישית - בהחלט לא מומלץ. קצת חומר למחשבה: היום התורמת הפוטנציאלית היא חברה שלך, אחרי התרומה כבר תיקשרי אליה בקשר דם לכל החיים. את תרגישי חייבת לה חוב שלעולם לא תוכלי להחזיר. זה מוצא חן בעינייך? מה יקרה אם חלילה תריבו ביום מן הימים? מה יקרה אם תלדי ילד שדומה לה שתי טיפות מים? בכל פעם שתסתכלי עליו תיזכרי מאיפה הגיעו הגנים שלו. לא קשה לחיות עם זה? אגב, מהסיבה הזאת אני לא רוצה לראות תמונה של התורמת האנונימית שלי. לא שמישהו הציע לי לראות תמונה אבל גם אם היו מציעים - הייתי אולי נותנת לחברה שתסתכל ותגיד לי אם היא נראית טוב אבל לא הייתי מסתכלת בעצמי. כמובן שכל מה שכתבתי כאן זאת דעתי האישית, שמתאימה לי ולמבנה האישיות והרגשות שלי. יתכן מאד שלמישהי אחרת מתאים משהו אחר. אני רק נתתי את נקודת המבט שלי. מאחלת לך הצלחה בסיבוב מספר 3. סביון

אסתר 1000

New member
אני מסכימה עם סביון וגם רוצה להוסיף

אני רוצה להוסיף על תשובתו של מלח שני דברים: א. אם את מאד רוצה, את יכולה לנסוע לחו"ל עם חברתך למדינה בה תרומת ביציות מחברה לא אנונימית ושאינה בטיפולי פוריות הינה חוקית, ולבצע שם את ההליך. ב. שאלת אם זה לא מומלץ למי שמכירים. אז זהו שכמובן מדובר בהחלטה אישית שלך בסופו של דבר, אבל אם את רוצה את המלצתי האישית - בהחלט לא מומלץ. קצת חומר למחשבה: היום התורמת הפוטנציאלית היא חברה שלך, אחרי התרומה כבר תיקשרי אליה בקשר דם לכל החיים. את תרגישי חייבת לה חוב שלעולם לא תוכלי להחזיר. זה מוצא חן בעינייך? מה יקרה אם חלילה תריבו ביום מן הימים? מה יקרה אם תלדי ילד שדומה לה שתי טיפות מים? בכל פעם שתסתכלי עליו תיזכרי מאיפה הגיעו הגנים שלו. לא קשה לחיות עם זה? אגב, מהסיבה הזאת אני לא רוצה לראות תמונה של התורמת האנונימית שלי. לא שמישהו הציע לי לראות תמונה אבל גם אם היו מציעים - הייתי אולי נותנת לחברה שתסתכל ותגיד לי אם היא נראית טוב אבל לא הייתי מסתכלת בעצמי. כמובן שכל מה שכתבתי כאן זאת דעתי האישית, שמתאימה לי ולמבנה האישיות והרגשות שלי. יתכן מאד שלמישהי אחרת מתאים משהו אחר. אני רק נתתי את נקודת המבט שלי. מאחלת לך הצלחה בסיבוב מספר 3. סביון
שלדעתי יש בעיה נוספת- אולי היא תרגיש גם אמא שלו בהמשך ואולי אם יהיה פעם מתח מסיבה כלשהי זה יעבור גם לענין הזה והילדים יפגעו... וגם אני חושבת שקימת בעיה הלכתית עם הענין. לא בטוחה אך רצוי לבדוק אם זה חשוב לך. בכל אופן בהצלחה.

גם אני מסכימה עם סביון ועם אסתר

שלדעתי יש בעיה נוספת- אולי היא תרגיש גם אמא שלו בהמשך ואולי אם יהיה פעם מתח מסיבה כלשהי זה יעבור גם לענין הזה והילדים יפגעו... וגם אני חושבת שקימת בעיה הלכתית עם הענין. לא בטוחה אך רצוי לבדוק אם זה חשוב לך. בכל אופן בהצלחה.
גם אני מסכימה עם סביון ועם אסתר
לפני כשנה מישהי שהיתה בעבר בטיפולים הציעה לי את העוברים הקפואים שנותרו לה, זאת לפני שידענו שזה בלתי ישים בארץ. לה ולבעלה יש שתי בנות והם גרים לא רחוק ממני. תוך כדי שיחה היא אמרה שהיא בטח תבוא לבקר אותנו לעתים קרובות
ובסוף היתה לה החוצפה לומר לי שאם זה יצא בן אז בעלה בטח ירצה אותו...!!! מה היא חשבה, שאני רוצה להיות אם פונדקאית שלה??? הרי כל הרעיון היה שהיא תתרום(!!!) לי את העוברים שלה... אף פעם אי אפשר לדעת לאן הדברים יתגלגלו. זה עלול להיות מסובך מדי ומסוכן. ואם חס וחלילה חברתך תשנה את דעתה ותרצה את הילד? מה אז? עצתי לך, תחשבי על זה טוב-טוב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה