תרומת ביציות

מצב
הנושא נעול.

goldini

New member
תרומת ביציות

תרומת ביציות
שלום רב, ברצוני לדעת על תרומת ביצית. אני נשאית של שני גנים BRCA2 ומג'גו ג'וזף. בעלי ואני חושבים שאולי עדיף לקבל תרומת ביצית מאשר להביא ילד לעולם עם סיכוי להיות נשא של גנים אלו. אולם, האם האשה התורמת את הביצית עוברת תחקיר בריאותי, היסטורי וכד'... אני מפחדת שבסוף הילד יקבל מחלות שאף אחד לא יודע אליהם כלום. אצלנו רק הדור השני יודע על הגנים, הדור הראשון לא ידע כלום. החששות גדולות ואני רוצה להביא ילדים בריאים לעולם. אשמח לקבל עזרה או הכוונה . תודה רבה.

topaz4

New member
שלום לך

תרומת ביציות
שלום רב, ברצוני לדעת על תרומת ביצית. אני נשאית של שני גנים BRCA2 ומג'גו ג'וזף. בעלי ואני חושבים שאולי עדיף לקבל תרומת ביצית מאשר להביא ילד לעולם עם סיכוי להיות נשא של גנים אלו. אולם, האם האשה התורמת את הביצית עוברת תחקיר בריאותי, היסטורי וכד'... אני מפחדת שבסוף הילד יקבל מחלות שאף אחד לא יודע אליהם כלום. אצלנו רק הדור השני יודע על הגנים, הדור הראשון לא ידע כלום. החששות גדולות ואני רוצה להביא ילדים בריאים לעולם. אשמח לקבל עזרה או הכוונה . תודה רבה.
שלום לך
אני חוששת לאכזב אותך
אבל התורמת אינה עוברת בדיקות גנטיות חוץ מ X שביר וגם זה אינני בטוחה שבכל המכונים. בארץ בגלל המודעות המאד גבוהה והיוצאת דופן אנשים במיוחד לפני ההריון מבצעים הרבה בדיקות גנטיות, אולם בחו"ל זה נדיר. בודקים רק כאשר אחד מבני המשפחה כבר חולה. אי אפשר למעשה לבדוק לכל המחלות הגנטיות, במיוחד שאת רובן עדיין לא יודעים לבדוק מבחינה מעבדתית. התורמות כן נבדקות למחלות זהומיות כמו HIV או סיפיליס וגם זה לדעתי צריך לבדוק ספציפית בכל מכון. במכונים אומרים שמתשאלים את התורמות למחלות משפחתיות, אבל האמת היא שאם הן רוצות לשקר, אף אחד לא יעלה על זה. היתי מציעה לך לפנות ליעוץ גנטי, כי יתכן וIVF עם בדיקת PGD תוכל לעזור כן להכנס להריון עם ביציות שלך. בכל מקרה
.

לורי4

New member
בדיקות גנטיות

שלום לך
אני חוששת לאכזב אותך
אבל התורמת אינה עוברת בדיקות גנטיות חוץ מ X שביר וגם זה אינני בטוחה שבכל המכונים. בארץ בגלל המודעות המאד גבוהה והיוצאת דופן אנשים במיוחד לפני ההריון מבצעים הרבה בדיקות גנטיות, אולם בחו"ל זה נדיר. בודקים רק כאשר אחד מבני המשפחה כבר חולה. אי אפשר למעשה לבדוק לכל המחלות הגנטיות, במיוחד שאת רובן עדיין לא יודעים לבדוק מבחינה מעבדתית. התורמות כן נבדקות למחלות זהומיות כמו HIV או סיפיליס וגם זה לדעתי צריך לבדוק ספציפית בכל מכון. במכונים אומרים שמתשאלים את התורמות למחלות משפחתיות, אבל האמת היא שאם הן רוצות לשקר, אף אחד לא יעלה על זה. היתי מציעה לך לפנות ליעוץ גנטי, כי יתכן וIVF עם בדיקת PGD תוכל לעזור כן להכנס להריון עם ביציות שלך. בכל מקרה
.
בדיקות גנטיות
לדעתי, אם בעלך יעבור את הבדיקות הגנטיות, זה יספיק כיוון שרוב המחלות הן רצסיביות, כלומר, צריך יהיה גן פגום משני הצדדים על מנת שיבוא לידי ביטוי בדור הבא. הדבר נכון לכל המחלות המוכרות בארץ חוץ מ-X שביר. לכן, לדעתי, חייבים להתעקש על בדיקת X שביר אצל התורמת וכל השאר מספיק שבעלך יעבור. אם במקרה מתגלה אצל בעלך נשאות למחלה מסויימת אז יש מקום לבקש לבדוק את התורמת למחלה ספציפית זו. זה מה שאני מבינה... כמובן שתמיד עדיף לשאול רופא או יועץ גנטי שבטח מבין יותר ממני. בהצלחה (דרך אגב, שמחתי לקרוא על כל ההריונות בפורום בתקופה האחרונה... זה רק סימן שבסוף, אם מאד רוצים ולא מתייאשים, זה מצליח - אתן גיבורות אמיתיות!)

שיר5520

New member
אז ככה,

תרומת ביציות
אז ככה,
ברוב המכונים עושים תשאול גנטי כללי. אם את רוצה בדיקות נוספות את צריכה לבקש אותן ולשלם. אני מציעה להתקשר למכון גנטי ולבקש לדעת אילו בדיקות מומלץ לעשות. הם שואלים אותך בטלפון שאלות על האב ועל התורמת ואומרים לך מה חשוב שתעשי. אני לא מכירה את המחלות עליהן דיברת, אבל לדעתי קשה לבדוק את כל המחלות שיש בעולם. את צריכה לשאול בכל מקום אליו את הולכת איזה בדיקות גנטיות עושים. בהצלחה!

ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gifנו החם ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

תרומת ביציות
ברוכה הבאה ל
נו החם

קודם כל ברוכה הבאה.
אני לא מבין בביעה הגנטי שיש לך אך אני מאחל לך הצליחה. לגבי בדיקות שעוברות התורמות. התורמות עוברות את כל הבדיקות שעובורת נשים אשר מקבלות טיפולי IVF בארץ. תמיד אפשר לבקש עוד בדיקות אבל זה כמובן בתוספת עלות וגם ניתן לקבל מבחנה של בדיקת דם של התורמת ולהביא אותה ארצה. שוב ברוכה הבאה והמון הצליחחה

סביון1

New member
שלום goldini וברוכה הבאה לפורום

תרומת ביציות
שלום goldini וברוכה הבאה לפורום
לגבי הבדיקות שהתורמת עוברת כבר קיבלת הסבר. אני רק רוצה לחזור ולהזכיר שיש היום בדיקות PGD שניתן לעשות לעוברים. בבדיקה הזאת "תולשים" תא אחד לעובר ובודקים את תקינות הכרומוזומים שלו. אני לא מבינה בזה הרבה ולא מכירה את הגנים שהזכרת אבל אם ניתן לבדוק את הגנים האלה בשיטת PGD את תוכלי להביא ילדים מהביציות שלך: תצטרכי לעבור הליך של הפרית מבחנה ולפני החזרת העוברים לרחם יבדקו אותם ויחזירו לך רק את העוברים התקינים ללא הגן הפגום. אני מציעה לך להתיעץ עם רופא שמתמחה בנושא הגנטי לפני שאת מחליטה על תרומת ביציות. יום טוב, סביון

מצב
הנושא נעול.
למעלה