תרומת איברים

magic40

New member
תרומת איברים

זו הסיבה שהיתי מוכנה ללכת לכיכר רבין מלאתי כרטיס משהו שתכננתי לעשות כבר מזמן לא יודעת אם מישהו מבין את החשיבות של זה בעני להציל חיים יותר חשוב מלבחור! ומה אתכם? מה אתם חושבים על תרומת איברים?

מסכימה בהחלט!

זה חשוב בהחלט וזו מצווה וגמלי יש כרטיס שמזמן עשיתי. ובתור אזרחית המדינה, לא חושבת שאוותר על בחירות בכל אופן.

destiny36

New member
לא יודעת איך זה מבחינת הדת

אבל לא יודעת איך להתיחס אל גופי כשנשמתי מתה..אין לי מושג מה הייתי מחליטה. בנתיים לא חושבת שיש לי לאן ללכת אז לא מחליטה. תני לי לחשוב על זה

destiny36

New member
תשמעי חשבתי על זה כמה רגעים

אבל נבהלתי נורא תארי לך שהמשיח יבוא ושאקום אחרי זה לתחיה?

gfyg

New member
יש בעיה בעניין....

למרות שאני חתומה על כרטיס כזה כבר מס' שנים ואני מאוד בעד, הבינותי מאנשים יודעי דבר שבמידה ו( חס ושלום) את/ה מגיע למצב שבו הרפואה צריכה להילחם על חייך , הם אינם מתאמצים במיוחד עצם הידיעה כי את/ה חתום על כרטיס אדי. מדברת מתוך נסיון של העוסקים ברפואה ודי חוששת בעצמי מהצפוי בעניין ערכיות החיים שלי בעיני הרואים כי כשלל אפשרויות להצלת חיי אנשים אחרים... ותחשבו על זה... ענבר

ענבר,אין על מה לחשוב, חייבים לתרום!

האמת שלא יודע על נסיון של אילו אנשי רפואה את מבססת את מה שכתבת, אבל ממש ממש לא נכון! כשחלילה את מגיעה לטיפול נמרץ אף אחד לא יודע אם את תורמת או לא. כשאת במצב של רגע לפני (חלילה וחס) רק אז עולות השאלות. ואף רופא לא יתאמץ פחות אם ידע שאת מועמדת, נכון שאף אחד מאתנו לא יזכה ליחס ולמספר הנתוחים שעבר שרון, אבל מי מאתנו ירצה להגיע למצבו כיום? לא מבין אנשים שבכלל שוקלים את הנושא אם כן או לא. כשפתאום מגיעים למצב שזקוקים לאותו איבר מתחילים לחשוב אחרת. ברגע שאנחנו מתים, אף אחד לא נהנה מאברינו.(אולי רק התולעים). אז למה לא להציל אדם אחר?

Dardar63

New member
מזכירה לי את "טעם החיים"

של מונטי פייטון. באו לקחת לו את הכבד. לפני שמת ( היו צריכים אותו..) ענבר, אם אכן את צודקת במה שאת אומרת, עדיף שאותם רופאים לא יטפלו בי בכלל. לא יודעת על איזה אנשי רפוואה את מדברת אבל קשה לי להאמין שזה נכון.

בדד1

New member
נימה אישית

אצלי בארנק תעודת הזהות וכרטיס "אדי" הם שני הדברים שקופצים לעין מיד כשפותחים אותו(מעין תעודת ביטוח קטנה כדי שלא יהיו היסוסים בנושא אם חו"ח יקרה משהו) בדיוק לפני ארבע מערכות בחירות (אזהכרטיס היה נדיר יותר מהיום) אני ניגש לקלפי ואישה שיושבת בועדת הקלפי רואה את הכרטיס ואומרת לי אני רואה את הכרטיס ואני נרגשת אני בתמימות שואל על מה ולמה והיא עונה לי "אני אמא של אדי" חיבקתי אותה ואמרתי לה שבסביבתי הקרובה כולם עם כרטיסים כך שצוואתו של אדי מתגשמת אנשים --חיתמו על הכרטיס--

חתום על אדי כבר 4 שנים

תורם הכל. בטוח שלא אחיה אחרי מותי, שיחיו אחרים. במדינת ישראל לצערינו כנראה בגלל התרבות היהודית יש מעט תורמים וחבל.

אני תרמתי את ה../images/Emo23.gif שלי למחקר

ערכו בו ניסויי שדה, אפשר להגיד ש"לא עשה לי טוב" זה under statement! מאז אני קצת חוששת מתרומת אברים. בוא נגיד שאם מישהו מבני משפחתי חס וחלילה יצטרך אותם לא אחשוב פעמיים אתרום מייד!

למעלה