תרומה ופונדקאות

• פותח הנושא kyki
  • פורסם בתאריך

kyki

New member
תרומה ופונדקאות

בנות יקרות!! אני מנסה להבין כמה דברים. נראה לי בלי עזרה שלכן ,לא אבין. מנסה להבין הבדל בין תרומת ביצית לבין תרומת ביצית ופודקאות. בפונדקאות עם תרומה צריך לקבל צו אמהות. האם גם בתרומה, זאת אומרת אישה שיולדת תינוק מתרומה, גם צריך צו אמהות? או שלא סיפרת, אף אחד לא יודע.... תודה וסליחה.

אני ממש לא חושבת שזה עניין הסיפרת או לא סיפרת מאחר ובתרומת ביצית בארץ הרי הכל גלוי ואין בכך צורך
בטוח שיש הסברים על כך בנבכי האינטרנט. ממה שאני זוכרת האם היא מי שנושאת את ההריון לכן אין צורך לאמץ בתרומה
מתארת לעצמי שלאשרת יהיה עוד מעט ההסבר המשפטי

אשרת 1972

New member
בפונדקאות צריך לקבל צו הורות בכל מקרה

נבדיל בין פונדקאות בארץ בה נחתם הסכם לנשיאת עוברים שמאושר פה תוך שבעה ימים על ההורים לבקש צו הורות שמסדיר את מעמדם , בפונדקאות חו"ל יש צורך בהליך משפטי ובביצוע בדיקה גנטית לכן רק ההורה הביולוגי יוכר כהורה ויש צורך באימוץ על ידי ההורה הלא ביולוגי קרי האמא , זכור לי שקראתי על מספר תיקים שבהם ניתן צו הורות ולא היה צורך באימוץ לצערי לא מצאתי אזכור לפסקי הדין אבל סביר שזו ההתפתחות החדשה במיוחד נוכח הפסיקה של צווי הורות ( להבדיל מאימוץ שהוא תהליך ארוך ) שניתנו לבני זוג מאותו המין וברור שאין להפלות הטרוסקסואלים בעניין זה .

kyki

New member
תודה את זה אני יודעת מה שאושרת כתבה אבל לא הבנתי

בנושא תרומה למי שנושאת את ההריון.
איך נחשב התינוק? ואם זה מתועד איפה שהוא שהריון מתרומה?

אם את נושאת את ההריון אין שום בעיה

לפני השחרור מבית החולים את ניגשת לעמדה של משרד הפנים בבית החולים, עם מסמכי הלידה ורושמת אותו במשרד הפנים וזהו. אם עדיין לא יהיה לך שם עבור התינוק ביום השחרור, תצטרכי לגשת לסניף של המשרד באיזור מגורייך עם המסמכים של הלידה וזהו. את היולדת אז את האמא הטבעית בעיניי משרד הפניםץ
פנדקאות זה כבר משהו אחר. את לא היולדת, ולכן הפרוצדורה שונה.

מיה או

New member
את הרישום במשרד הפנים אפשר באינטרנט

אני לא רשמתי אותה בבי"ח מיד לאחר הלידה כי עוד לא החלטתי על שם.
עוד בבי"ח הגיעה אלי נציגה של משרד הפנים והחתימה אותי על טופס והשאירה לי עותק ממנו.
אחרי שנתתי לקטנה שם, נכנסתי לאתר משרד הפנים, מילאתי שם את הפרטים, ושלחו לי הביתה ספח מעודכן לתעודת הזהות וזהו.
הכי פשוט וטבעי בעולם....
זהה לחלוטין לתהליך שעשיתי עם הילדה הגדולה, שהיא לא מתרומה.

במידה ועברת את התרומה מתורמת ישראלית זה רשום במשרד הפנים, לא שמעתי מעולם שעלתה שאלה כזאת
השאלה היחידה שעלתה היא בנושא היהדות

moran2628

New member
תיקון קטן- הרישום נעשה במשרד הבריאות ולא במשרד הפנים

בתרומה בארץ והוא חסוי ונועד כדי שהילד יבדוק שאין נישואי קרובים. שזה מבורך לדעתי ולצערי א קיים בתרומה מחו"ל

אשרת 1972

New member
כאשר את יולדת בעצמך אין צורך בשום דבר רושמים את הילד

במשרד הפנים כילדך את לא חייבת לספר לאף אחד איך הרית ומה הבי להריון תרומת ביצית או ביצית שלך , כאשר מדובר בפונדקאות הפונדקאית חייבת לוותר על זכויותיה כלפי התינוק שילדה לכן יש צורך בהליך משפטי להסדרת מעמדם של ההורים , כיוון שנדרש הליך משפטי ואם הפונדקאות נעשית בישראל ההסכם צריך להיות מאושר על ידי הוועדה טרם ההליך , יש רישום של ההסכם ושל ההליכים משפטים מלווים , מדובר במסמכים חסויים .

בתרומה בארץ נעשה רישום של התרומה ואם יש הריון יש רישום על כך כל שהילד יוכל לפנות למאגר על מנת לשאול אם הוא קרוב קרבה ביולוגית למי שהוא רוצה להינשא לה .

למעלה