תרומה בארץ

מצב
הנושא נעול.

modiin5

New member
תרומה בארץ

תרומה בארץ
שלום לכולכן יש לי שאלה לגביי תרומה בארץ ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אם יש מישהי שעוברת טיפולים שמוכנה לתרום לי ביציות, האם היא יכולה לעשות זאת ואם כן איך והיכן? או שהאם היא יכולה לתרום רק לנשים שמחכות בתור מסויים? תודה ולילה טוב קרן שלא איבדה תקווה

היי קרן וברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

תרומה בארץ
שלום לכולכן יש לי שאלה לגביי תרומה בארץ ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אם יש מישהי שעוברת טיפולים שמוכנה לתרום לי ביציות, האם היא יכולה לעשות זאת ואם כן איך והיכן? או שהאם היא יכולה לתרום רק לנשים שמחכות בתור מסויים? תודה ולילה טוב קרן שלא איבדה תקווה
היי קרן וברוכה הבאה לפורום

השאלה שלך נוגעת בכמה נושאים: 1) החוק במדינת ישראל, קובע התרומה חייבת להתבצע בצורה אנונימי. כלומר שאסור שיהיה קשר בין נתרומת לבין התורמת. אני חושב שזה עונה על השאלה שלך בצורה הכי ברורה. אני לא מכיר מקרים שבו רופאים עבורי על החוק בתחום תרומת ביציות, במיוחד מאז פרשת בן-רפאל והבציות הגנובות. 2) לתורמת חייבת להיות מס' סף של ביציות בשאיבה, מדמה לי 15 או 20 כאשר ביציות הטובות ביותר הולכות עליה והשאר הולכות לתרומה. כלומר עם הסף הוא 15 ביציות ושאבו 18, אז 15 הטובות ביותר הולכות עליה ו- 3 הפחות טובים הולכות לתרומה. יש פה גם שאלה על מערכת קשרים בניך לבין חברה שלך. הרי מי יודע לאן יובלו מערכת היחסים שלך איתה לאורך זמן ובאיזו שהוא מובן תרגישי תמיד חייבת לה. עוד יש סיכוי שהולד יהיה דומה לה או לילדים שלה. או עוד יותר מצב שלך נקלט וילדת ילד מהטיפול בו בוצע התרומה ולה לא הצליח. איך זה יכול להשפיע על הקשר שלך איתה. באיזו שהוא מקום אני שמיח שהתורמת שלנו הייתה אנונימית. רק חבל שזה עולה כל כך הרבה כסף. אני מכיר מקרה שבו מישהיא תרומה 4 פעמים בסבבי IVF ולה לא נקלטו אבל מכל הסבבים האילו קיימת סיכוי טוב שיש ילדים היום שהם ילדים גנטים שלה אבל לא ממנה. אגב היום אותה אישה היא חברת פורום ונמצאת בתהליך של קבלת תרומת ביציות, בשל סיבות אחרות הלא קשורות לביצוע התרומה בעצמה. בכל מקרה ברוכה הבאה ובהצלחה ואם יהיו לך עוד שאלות ותהיות אנחנו כאן.

תוספת למידע של מלח

היי קרן וברוכה הבאה לפורום

השאלה שלך נוגעת בכמה נושאים: 1) החוק במדינת ישראל, קובע התרומה חייבת להתבצע בצורה אנונימי. כלומר שאסור שיהיה קשר בין נתרומת לבין התורמת. אני חושב שזה עונה על השאלה שלך בצורה הכי ברורה. אני לא מכיר מקרים שבו רופאים עבורי על החוק בתחום תרומת ביציות, במיוחד מאז פרשת בן-רפאל והבציות הגנובות. 2) לתורמת חייבת להיות מס' סף של ביציות בשאיבה, מדמה לי 15 או 20 כאשר ביציות הטובות ביותר הולכות עליה והשאר הולכות לתרומה. כלומר עם הסף הוא 15 ביציות ושאבו 18, אז 15 הטובות ביותר הולכות עליה ו- 3 הפחות טובים הולכות לתרומה. יש פה גם שאלה על מערכת קשרים בניך לבין חברה שלך. הרי מי יודע לאן יובלו מערכת היחסים שלך איתה לאורך זמן ובאיזו שהוא מובן תרגישי תמיד חייבת לה. עוד יש סיכוי שהולד יהיה דומה לה או לילדים שלה. או עוד יותר מצב שלך נקלט וילדת ילד מהטיפול בו בוצע התרומה ולה לא הצליח. איך זה יכול להשפיע על הקשר שלך איתה. באיזו שהוא מקום אני שמיח שהתורמת שלנו הייתה אנונימית. רק חבל שזה עולה כל כך הרבה כסף. אני מכיר מקרה שבו מישהיא תרומה 4 פעמים בסבבי IVF ולה לא נקלטו אבל מכל הסבבים האילו קיימת סיכוי טוב שיש ילדים היום שהם ילדים גנטים שלה אבל לא ממנה. אגב היום אותה אישה היא חברת פורום ונמצאת בתהליך של קבלת תרומת ביציות, בשל סיבות אחרות הלא קשורות לביצוע התרומה בעצמה. בכל מקרה ברוכה הבאה ובהצלחה ואם יהיו לך עוד שאלות ותהיות אנחנו כאן.
תוספת למידע של מלח
בארץ כל תורמת חייבת להיות אשה שעוברת טיפולי IVF בעצמה. אשה שלא נמצאת בתהליך של טיפולי IVF, נאסר עליה לתרום ביציות.

צוקה1

New member
בוקר טוב,ברוכה הבאה ושבת שלום

תרומה בארץ
בוקר טוב,ברוכה הבאה ושבת שלום
קרן ברוכה הבאה
מהודעתך לא ברור אם את מתכוונת לומר שיש לך כבר תורמת או שאת מחפשת תורמת .כך או כך אנסה להקיף את שאלתך . במידה ואת מחפשת תורמת (שאכן ,על-פי החוק , היא צריכה להיות מטופלת ivf ) צרי קשר עם רופא, שעושה תרומת ביצית בארץ. לו יש כבר את הבנות התורמות שלו, מה שאומר שאת אינך צריכה לדאוג למצוא תורמת אלא את משלמת לרופא והוא מוצא את התורמת ומכין אותה ואותך לתרומה.(ואולי גם תוכלי לשאול בפורום פוריות אם מישהי מוכנה לתרום לך) . במידה ואת מכירה מישהי ,שעוברת טיפולי פוריות בעצמה,ומוכנה לתרום לך ביציות -היא אכן יכולה לתרום לך .הייתי מציעה שהיא תברר עם הרופא המטפל שלה אם הוא עושה תרומת ביצית בארץ או אפילו מוכן לעשות זאת חד פעמית במיקרה שלכם .(במידה והוא יסכים זו נראית לי הדרך הפשוטה והקצרה יותר). גם את יכולה לחפש רופא, שעושה תרומת ביצית אבל חברתך צריכה להיות מוכנה לעבור אצלו טיפול פוריות (זה לא תמיד פשוט, שכן אולי היא מעוניינת להישאר בטיפול אצל הרופא שלה או אולי לא תוכל לעבור לרופא שלך בגלל בעיות פרוצדורליות וכו') -מה שברור הוא ששתיכן צריכות להיות מטופלות אצל אותו רופא: היא בטיפולי פוריות ואת בתרומת ביצית. קרן,לא ברור לי באיזה שלב את בתהליך של תרומת ביצית? האם זו תרומה ראשונה שלך? מה את יודעת בנושא של תרומת ביצית? - כי יש מידע רב בנושא שכדאי שכל נתרמת תדע. במידה ותרצי מידע על הנושא תוכלי למצוא אותו כאן בפורום בסרגל הכחול שלמעלה וגם תוכלי לשאול כל שאלה שתירצי ואנחנו כאן נענה לך בשימחה (ואם תנדבי קצת יותר מידע על עצמך נוכל לעזור לך בצורה טובה יותר
.) בעיקרון יש 2 צורות עיקריות של תרומת ביצית: האחת תרומת ביצית בארץ והשניה תרומת ביצית בחו"ל . בארץ הטיפול בתרומת ביצית הוא מצומצם ופחות מקובל -יש מעט תורמות בארץ ומעט רופאים יחסית שעוסקים בכך. אני יכולה לתת לך מס' שמות מצומצם של רופאים שעושים תרומת ביצית בארץ -את האיפורמציה הזו אתן לך במסר האישי. אני עצמי עברתי כמה תרומות ביצית בארץ ואם תרצי לשוחח איתי-ברצון! קרן, שמחה שאת לא מאבדת תיקווה. תהיי חזקה. ברור שהתהליך של תרומת ביצית הוא תהליך קשה ומתיש-מי כמונו יודע! תוסיפי לזה שלכל אחת מאיתנו יש גם את הסיפור האישי שלה . שנה טובה והרבה הצלחה. את מוזמנת להישאר איתנו.יש לנו בית אחלה: חם,תומך,חכם ודעתן-כדאי לך!
צוקה

ayoosh

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

תרומה בארץ
שלום וברוכה הבאה

לגבי השאלות- כבר ענו לך בפירוט רב, אז... שתמשיכי לא לאבד את תקווה, ושתהיה לך שנה מלאת אושר, תקוות והצלחות

מצב
הנושא נעול.
למעלה