תרגיל קטנטן

Mist2

New member
תרגיל קטנטן

כל אשר עלינו לעשות הוא לנסות ולהתרכז בנקודה בראשינו .
עלינו להפנות את כל תשומת הלב שלנו אל עבר אותה נקודה , כאילו שאין לנו גוף מלבד אותה נקודה .
דבר שיכול לעזור לנו להתמקד הוא ניסיון לחוש את הנקודה ובאותו הזמן לדמיין אותה ברוחנו .
( ישנם מתרגלים שמדמיינים את האזור או הנקודה בצבעים שונים , צבעי הקשת , דבר אשר ממקד את תשומת הלב אף יותר ).
כמעט מיד נחוש בהתחממות הנקודה , ולאחר מכן עקצוץ .
נתמקד עוד כדקה בנקודה ואז נגדיל אותה לאזור גדול יותר , לדוגמה : עד המצח והעורף .
כעת נעביר את תשומת ליבנו לאזור המוגדל , כולל הנקודה הראשונית , בכל פעם שנשיג מיקוד , התחממות ועקצוץ , נגדיל את השטח , עד שנעבור ונוסיף את כל גופינו .
ניתן להתחיל תרגיל זה מהרגליים ולסיים בראש . ( אני מוצא שקל לי יותר כך ).

בהצלחה למתנסים... וספרו לנו איך היה.

אין לעשות תרגיל זה אם הוא מעורר תחושה בלתי נוחה או בלתי נעימה, אלא אם כן יש לכם הדרכה או נסיון מתאימים.
&nbsp
הגרסה שצויינה בסוף הודעתו של Mist2, המתחילה מהרגליים (אני ממליץ להתחיל מכפות הרגליים), בטוחה יותר ועדיפה יותר לחלק מהאנשים.
&nbsp
שתי המלצות אפשריות לשיפור למי שזה יעזור לו:
&nbsp
1. אין להתעקש על "נקודה" למי שזה קשה לו. כתרגול כללי להתנסות ראשונית - אין עדיפות לנקודה דווקא, על פני לדוגמה כל כפות הרגליים או כל הפנים. יש לבדוק מה קל יותר... ולהמשיך משם (כל שינוי אפילו זעיר במטרת התרגיל יכול לשנות את ההמלצות האלה).
&nbsp
2. במידה ומנסים לשלב דמיון ויזואלי וזה קשה ולא עוזר, להרפות לגמרי מרובד זה, אין בו כל צורך בתרגיל זה (ולעתים הוא אף יכול להפריע), למעט במקרים שבהם הוא עוזר בבירור.

Mist2

New member
לא חייבים לספר כלום כמובן

כל המחשבות על מה אני אספר ומה אכתוב על התרגול בפורום רק מפריעות ומבלבלות…
&nbsp
כל ההערות של בן טל-שחר על התרגיל הופכות אותו למשהו אחר.
אז אם מי מכם שבכל זאת רוצה לספר, אבל תירגל עם השינויים של בן טל-שחר, כדי לא לבלבל בין התרגילים, אשמח אם תפתחו שירשור חדש.

למי שרוצה לנסות אך לא עכשיו...

אפשר ללטף שתי ציפורים בסשן אחד: להירשם למדיטציה הקבוצתית מחר ב-10:00 בבוקר ולעשות זאת שם.

למעלה