תרגיל במרחב שפלה!

תרגיל במרחב שפלה!

מרחב שפלה ערך תרגיל ´חדירת מחבלים/השתלטות מחבלים´ על המכון הוולקני בבית-דגן. במקום השתתפו כוחות רבים בניהם מסוק שריחף ממעל. הכוח שלנו, ביצע חסימה לישוב בית דגן במידה וחלילה ´המחבלים´ היו בורחים לשם.. הפאשלה היחידה שהייתה היא: שקראו למסוק בקשר ´תתקרב בשביל להאיר את השטח´ ואז איזה מפקד לקח את הקשר שוב, וצעק לו ´עוף מכאן, אתה עושה מלא רעש´. זה היה קטע משעשע מאד מאד... בסה"כ נהנתי! המשך לילה קסום Kיציק

אילתיKLE

New member
כ"כ אופייני

למפקדים בשטח שאחד נותן הוראה/פקודה ומפקד אחר קופץ בראש... "מלחמת גנרלים" מאוד אופיינית בשירות.
היי דרומה לאילת

עזוב אופיני, זה היה מצחיק

היינו 8 ניידות בבית דגן במחסום. כן כן-8 ניידות!!! וכולנו התגלגלנו מצחוק ביחד... ´עוף מכאן, אתה עושה רעש´.. הניידות שהיינו: 2 רכבי משאזו"ר עם אור כחול גי´פ של חבלן ניידת מתנ"א 3 ניידות סיור עם מתנדבים/שוטרים. ניידת בילוש. וזה היה קטע קורע ומצחיק גם יחד.

אילתיKLE

New member
8 ניידות?!

טוב שלא הביאו את מג"ב........ זה לא "קצת" מוגזם הכוח הזה גם לחסימה של "מחבלים" בארוע המדובר? סתם לידע כללי לא עליינו אבל במקרה של אמת אין לאילת כוח כזה לתגובה.... שלא נדבר על מסוק.

את הניידות איישו מתנדבים

הקפצתי את הכיתת כוננות של בית-דגן בהקפצת חרום. וראוי לציון שרובם באו. אני עצמי קיבלתי את הידיעה, ויצאתי מיד לשטח. ודבר נוסף שראוי לציון. שמתנ"א לשם שינוי נתנו לנו גב, ולא החליטו להיות ה´אלוהים´ בשטח, ולתפוס תחת... הם פשוט היו אחלה!

אילתיKLE

New member
יפה מאוד

מנסיון מר שהיה לנו באילת לפני כשנה שני ילדים מירדן הסתננו לשטח של אילת (זה היה בכל החדשות), והמאכזב היה שעד שהגיעו כיתת הכוננות.... הכוחות לוט"ר כבר היו בשטח ממזמן. באילת לפי מה שאני ראיתי זה לא מאורגן כראוי לארוע אמת וזו לדעתי האישית ולפי מה שראיתי בכל אירועי/תרגילי אמת/סרק שהיו. וכן אתה צודק... לפעמים מתנ"א קצת יורדים "מהעץ" הגבוהה שלהם.

גם אצלנו הכיתת-כוננות לא תפקדה.

מה שעשיתי זה הקפצתי את כולם לכוננות חרום מידית! שכל מי שבכיתת כוננות, צריך להתייצב תוך רבע שעה בבסיס. מי שהגיע, קיבל דו"ח מה ודרשים ממנו. מי שלא בא, התבקש להחזיר את האפוד, ואת הנשק. ולקחתי אחרים שרציניים יותר. הכיתה שלנו מתפקדת בצורה יוצאת מהכלל טובה. היום ראינו את זה. קח יוזמה, תרים כיתת כוננות. זה קשה מאד, אבל הסיפוק משתלם.

אילתיKLE

New member
הלוואי...

תאמין לי שאולי בעברי שהתעסקתי בנושא המתמי"ד היה לי זמן להרים דבר זה, וגם היה לי במתמי"ד מג"ב כיתת כוננות שלכולם היה M-16 בניגוד לקרבין ולמתנדב אחד היה נשק צלפים לאחר שעבר את ההסמכה בבא"ח מג"ב (בית חורון). כיום עם שעות העבודה שלי...אין סיכוי שיהיה לי זמן לכך למרות שאני בקשר חם עם הרמק"מ.

אם לא אישית- לכל הפחות תדחוף לזה

תמיד יזכרו מי גרם לכיתת הכוננות באילת להיות מוכנה כשצריך אותה. והלוואי עלינו M-16 יש לנו קרבינים. שניצלו מאונית הנשק אלטלנה. פרצו למיתלה, נלחמו בששת הימים וביום כיפור. עזרו לכוחות צה"ל במלחמת של"ג. שימשו בכל מלחמות ישראל (על הרובה שלי, יש סיכה כמו של הקיצינים. באיזה מלחמות הוא לחם...) אבל שוב, אין תלונות, שאקבל רישיון בעזרת ה´ לנשק אישי, נחזיר את הקרבין לנשקיה... עד אז, מסתדרים עם מה שיש ולא מתלוננים.

אילתיKLE

New member
קרבין M-1

איציק- שלא תבין לא נכון, אני מדריך ירי ועברתי הדרכה גם על הקרבין ואין לך מושג עד כמה שאני לא סובל אותו לאיזה מרחק הצלחתי לפגוע איתו (150 מטר-מטרת ראש). רק לידע כללי בניידות סיור באילת יש נשק אחד קרבין קת"מ(קת מתקפלת) וM-16 אחד. לגבי נשק אישי.. מה אני אגיד לך..יש לי כבר מהסדיר נשק אישי(אקדח) וכמה שזה טוב לביטחון האישי והציבורי זה גם נטל לא קטן ומנסיון בשטח... פתחתי להרבה אנשים תיקים על הפקרת נשק או אי מילוי אחר ההוראות של אבטחת נשק וזה ממש לא נעים. לאיזה כיוון של כלי חשבת? יש נשק ישראלי מאוד מעולה בול M-5 מכיר? אם תרצה המלצות בתחום תגיד לי.
היי דרומה לאילת

שאקבל אישור ארכוש G-17 היה לי כזה

תקופה של חצי שנה, ומאד נהנתי. (חבר שיש לו חברת שמירה, ועזרתי לו, נתן לי נשק. עכשיו הוא רצה שאעבוד אצלו קבוע, אבל היות ואני לא יכול - הוא לקח לי את האקדח. כי הם זקוקים בחברת אבטחה לכל כלי...) ושאקבל אישור, אקנה אך ורק גלוק - 17

אילתיKLE

New member
כלי נחמד

למרות שאני לא אהבתי אותו, בניגוד לאקדחי גלוק של השירות (שב"כ/ימ"מ וכו´). הרבה אנשים לא יודעים אבל יש הבדלים בחלקים הפנימיים באקדחים שליחידות המיוחדות הם שונו בחוזק החלקים בידית האחיזה בקנה, קפיצים ובכלל. יצא לי לערוך השווה בינהם אחד על אחד פיזי במטווח ורק אז למדתי את ההבדלים למרות שלא לימדו אותי את זה בקורס מפקדי מטווחים. אתה מכיר את התוספות שאפשר להרכיב על הגלוק?

יש משהו שנקרא ´מפצה סטיה´

או משהו בסגנון שעושה שבאקדחים לא יהיה רתע. לי היה כזה (היד שלי טיפה חלשה בשביל הרתע שלו, הרכבתי כזה על הקנה, ולא הרגשתי כלום)

שוטר82

New member
אהלן איילתי מה מישמע?

קודם על האקדחים-אין ולא יהיה כמו היריחו אני מתנדב במיטווח ירי בראשון לציון(לה"ב) זה הנשק והאקדח הכי אמין שראיתי -יש תנשק המידבר 044-בקטרים שונים 050 044 357 ועוד שיהיה לך אחלה שבוע מהנה ושקט רועי

איציק78

New member
והסיסמה הייתה ../images/Emo124.gif "צבא שמיים"

אני לא השתתפתי במבצע אבל שמתי אותו בגל מבצעי איציק

נכון איציק78 ידידי... הוא נקרא כפי

שציינת. איך ההתרשמות שלך בלי להיות שם רק מהאזנה לגל?

למעלה