תרגילי קומפס

Shinkan

New member
תרגילי קומפס

אני מוצא את עצמי נאבק כל הזמן בשאלה "איך להתאמן על להשאר בקומפס?" ז"א, אני יכול לשבת ולהקשיב כל היום לפלמנקו, הופעות, נגנים, שירה... אני יכול להתאמן כל הזמן על ריקודים שכתובים מראש, פשוט לאלתר מהבוקר עד הערב.. אבל בסופו של דבר, בלי לנגן כל היום עם רקדנית שמובילה, אני פשוט לא יכול לחשוב על דרך אפקטיבית מספיק להתאמן על הקומפס לבד. יש למישהו משהו לחלוק? דרך להתאמן על הקומפס לבד? משהו שאני יוכל לעשות בבית, שיהיה אפקטיבי ויעזור לי "להבין" את הקומפס לאט לאט, יותר טוב ממה שאני מבין אותו היום? אני מוצא את עצמי כל הזמן מחפש איפה אני נמצא, במיוחד כשאני שומע סולואים ולא ליווי פשוט לשירה. תודה מראש לכל מי שעוזר!

Urimel

New member
מטרונום פלמנקו

קיים מטרונום פלמנקו שלדעתי מאוד עוזר (וזאת כמובן לצד אמצעי העזר החשובים: מורה, הקשבה רבה וכו'). המטרונום קיים גם בצורה של תוכנה וגם בצורה גשמית של מרונום אמיתי. במטרונום עובד בצורה מאוד פשוטה של ספירת הקומפס (שבו תבחר), הוא מדגיש את הדגשים של אותו קומפס ו............הוא מאוד לא סלחן, אבל שומר איתך על קומפס כמו שוטר. אני מאוד נהנה להשתמש בו. מקווה שזה יעזור. וזה הקישור: http://www.vko.com

Shinkan

New member
תודה רבה

אממ... הקישור לא כ"כ עובד, יש בעיה באתר אולי?

Urimel

New member
גם אצלי

הקישור משום מה לא עובד. נסה עוד עמה ימים.

impetu

New member
להשאר בקומפס

נגעתה בדבר הכי חשוב בפלמנקו וגם הכי קשה אם לא נולדתה לזה. עד כמה שידוע לי VKO לא מיצרים יותר. יש תחליפים בתוכנה. התוכנה הטובה ביותר לפי דעתי זו התוכנה של רון. עוד כלי עזר טוב זה קומפס CD. זה אופציה טובה. מה שאני עשיתי, הקלטתי את עצמי סופר עד 12 עם מטרונום רגיל ואני משמיע את זה בלופ. תנסה לרקוע ברגל לפי הקומפס, רק בדגשים, בזמן שאתה מנגן.

Shinkan

New member
שוב תודה

לרקוע ברגל אני כבר יכול. האמת, היום היתה לי התקדמות והצלחתי לנגן בTriplet קבוע ופשוט להחליף אקורדים מתי שצריך, ורקעתי ברגליים בקצב הנכון. ז"א, הצלחתי לשמור על הקומפס בלי לספור אותו לפי תנועות הידיים ב100%. ועוד רקעתי ברגל לפי הקומפס.. מה שהכי הכי מפריע לי, זה בעיקר כשאני שומע יצירות של נגנים, בייחוד סולואים, אני פשוט לא מצליח לקלוט את הקומפס.. לא את הכפיים אם יש, ולא את הנגינה עצמה, שזה בכלל כמעט בלתי אפשרי רוב הזמן. במיוחד ויסנטה אמיגו, הוא משחק עם הקומפס במקומות מסויימים כ"כ הרבה שזה פשוט בלתי אפשרי לעקוב. לפחות לי.

impetu

New member
תרגע

ויסנטה מסובך, הוא משחק עם הקומפס בצורה שרק הוא יכול ומחבר חצאי קומפס ומה לא. קשה לעקוב אחריו. תקשיב לדברים 'טהורים' יותר, כמו fosforito. שם קל להבין ולהטמיע. אל תקשיב לכפיים, תנסה לקלוט את שינויי האקורדים, בעיקר בביט 3 ו–8. בשבילי זה הסמן לאיפה אני בקומפס.

Shinkan

New member
אממ..

3 ו8? זה לא 3 ו10 בדרך כלל? או שאני חושב בצורה של ריקוד :X בכל אופן, אני לא אוהב לסמוך על מתי מישהו אחר מעביר אקורד, אני רוצה לשמוע את הקומפס מאלה שלא מנגנים... טוב, אני מקווה שעם הזמן זה יקלט :X

impetu

New member
מעברי האקורדים זה המפתח

תנסה להקשיב לזה. מעברי האקורדים הם לא אקראים. יש חוקים נוקשים לזה בקומפס באותה מידה שיש חוקים איזה ביטים להדגיש. זה מה שעוזר לך למקם את עצמך בקומפס כשאתה מקשיב לקטע. אתה צודק זה 10 לא 8. כנראה שאני לא צריך לכתוב כל כך מאוחר בלילה...

Shinkan

New member
חחחח

שטויות :) אמממ... אני יודע שבמעברי אקורדים יש חוקים.. אבל העניין הוא, שאני איפשהו שואף ללוות רקדניות, ונגיד לא יהיה עוד גיטריסט.. עדיף להתרגל לעקוב אחרי הקחון או הכפיים, ולא אחרי גיטריסט אחר.

aficionado

New member
מטרונום פלמנקו טוב

היי, מצאתי באינטרנט מטרונום פלמנקו (בתוכנה) שנראה מאד איכותי. הורדתי גרסת הדגמה שלו והוא עובד יפה. כדי להשתמש בו באמת צריך לשלם 24 יורו - אבל זה נראה לי שווה. השם הוא Compass Pro 3 זה האתר שמוכר אותו: http://www.graf-martinez.info/flamenco-metronome.html

למעלה