תרגילי נשימה

תרגילי נשימה

אשמח לדעת לגבי שיטות בהם יש תרגילי נשימה והתבוננות בנשימה.
אני מחפש שיטות לשיפור הנשימה וגם הרגעות.
כיום אני מתרגל פילאטיס ומתחבר לזה. עדין בשלב ראשוני של הלימוד.
וזה מתאים לי יותר מיוגה כך שאני מחפש שיטות אחרות פרט ליוגה (כי זה מאוד דומה לפילאטיס ויש הרבה חפיפה ואני רוצה לגוון).
אשמח מאוד לשמוע על שיטות כאלה מהידוע לכן/ם..

תודה !

0 אור 0

New member
בכל זאת מילה על יוגה

מכיוון שביוגה יש שיטות רבות, שונות זו מזו בכל אפיון אפשרי לא ברור איך החלטת שהיוגה אינה מתאימה לך.
אם תספר מה ניסית ומה לא התאים לך, אולי מכאן אפשר יהיה למצוא את השיטה שכן מתאימה (יוגה או אחרת)
בגדול השיטות המעמיקות ביותר בנושא נשימה הן היוגה ואומנויות הלחימה למיניהן - השיטות האחרות, כדוגמת פילאטיס פשוט מאמצות חלקים שמתאימים להן לבלנד חדש.
אגב, אצל חלק ממדריכי הפילאטיס מאד בולטים המקורות (יוגה ובלט) ודוקא מדריכים אלו אהובים עלי יותר.

ינוקא1

New member

hal767

New member
יוגה שיטה טובה.

בהחלט מומלץ ללמוד נשימה נכונה באמצעות היוגה.
הבעיה אינה השיטה. לפעמים הבעיה במדריכים...

הכרתי לא מעט מדריכים בעלי אגו נפוח, מתנשאים, מעופפים, חסרי סבלנות וכד' שאינם ראויים להדריך אנשים.
מציאת המדריך המתאים, הנינוח, הסבלני שעובד מהלב ואוהב לעזור יאפשר לתלמידים למצות את הטוב שביוגה.

אני ממליץ על שיטת בוטייקו

שיטת בוטייקו מלמדת נשימה נכונה, ומלמדת תרגול וצפיה בשינוי.
השיטה אינה קלה, אך מאוד מתגמלת. מסייעת לפתור בעיות נשימה, נחירות, דום נשימה בשינה ועוד.

ינוקא1

New member
התרגיל הכי פשוט

והכי יעיל זה פשוט לנשום.
לשבת \ לשכב ולנשום באיטיות. להכניס אוויר , להוציא אוויר - ללא הנחיות מיוחדות !!!

אז מה ההבדל בין זה לבין נשימה רגילה ?

המודעות !
כל פעולה הנעשית עם מודעות היא שונה לחלוטין מאותה פעולה בדיוק הנעשית ללא מודעות.
לנשימה מודעת יש ערך חשוב בהבראה.

המלצה נוספת שלי היא כמובן תרגול צ'י גונג באופן סדיר (גם יוגה כמובן מתאים מאוד , אבל אמרת שאינך מעוניין בזה).
(יתכן שגם ריברסינג זה טוב - אינני יודע מה הבעיה , אז קשה לי להמליץ).

נשימה בשחייה

שלום רב!
עבורי הנשימה היזומה במהלך השחייה
שחרור איטי של האוויר(נשיפה) והתאמת קצב תנועות הגפיים
והמנוחה לאורך הנשימה-זה תרגיל מצויין
מצריך התבוננות/מודעות ,ומשמש גורם מהנה מאוד .מרגיע ומשחרר.
להבנתי (לאור נסיון עם תלמידים בכל הגילים) גם עוזר מאוד לאסטמתיים
ולבעיות רפואיות מגוונות.
אני מאוד אוהב לשמוע שחיינים בסביבתי אשר משמיעים קול בעת הנשיפה
כך אני יודע שנשימתם טובה,משוחררת ומשחררת,נשימה עם נשמה!

ערן

freearth10

New member

כשאבא שלי לימד אותי לשחות לפני כמעט 60 שנה, הוא לימד אותי להתייחס אל הנשימה כחלק מהתנועה. אז לא הצלחתי להתחבר לנשימה וכל מה שעניין אותי הן תנועות הידיים והרגליים ואיך מתקדמים כך קדימה ומהר.
לאחרונה חזרתי אל השחייה המודעת ואני ממש נהנית מכל תנועה ותנועה, היא עבורי כמו מדיטציה, מדיטציה בתנועה עם חיבור של אהבה אל השורשים שלי.
מאיה

טאוֹ

New member
המורים ליוגה שאני מכיר אישית

הם לא רבים, בכל אופן אצל כולם יש הרבה מאד עבודה על מודעות, קשב ותרגול של נשימה, שמביאים לרוגע ושלווה עמוקים. מהמעט שראיתי בפילאטיס - לא ממש דומה. השיטה שאני מכיר ומתרגל היא כמובן טאי צ'י... יש שם גם מודעות לנשימה וגם היבטים אחרים בתרגול שמביאים להרפייה, שחרור והירגעות עמוקה.

אם תכתוב את אזור מגוריך, אפשר יהיה לשלוח לך המלצות מתאימות במסר (על יוגה, טאי צ'י או כל שיטה אחרת שהוזכרה כאן ונראית לך רלוונטית).

למעלה