תרגילים לגב, בהריון

תרגילים לגב, בהריון

שלום רב. לפני כשנה-שנתיים נעזרתי בכם רבות בנושא של קושי בהרמת כף רגל ימין מהרצפה, כתוצאה מבלט דיסק L4-L5 בגב. עברתי טיפול ממושך בפיזיותרפיה וטווינא במשך כשנה וחצי, ותודה לאל, חזרתי ללכת וגם לנהוג. צילום רנטגן / CT מאותה תקופה מראה שמאז ומתמיד יש לי היפרלורדוזיס בגב. כעת אני בהריון, שבוע 18. בינתיים הגב שלי די בסדר
, רק קצת "קרעכצן" (לא נוח לישון בלילה וכו'). אני רוצה לעשות הכל על נמת להימנע מהדרדרות חוזרת של הגב וחזרה למצב הקודם, בעקבות ההריון. על אילו תרגילים לגב תוכלו להמליץ לי? קניתי כדור פיזיו לבית, אבל אני לא יודעת בדיוק מה לעשות אתו. אשמח לתרגילים איתו/ בלעדיו. כמו כן אשמח על טיפים בעניין יציבה (להבליט את הבטן או לא וכו' ), שינה (לחבק כרית וכו'), תנועה וכד' .

MichaelVega

New member
הריון וגב

זה מאוד טיבעי והגיוני שאת חוששת מבעיות גב בתקופת ההריון. ההריון משנה את היציבה הטבעית של הגוף. מרכז הכובד עובר קדימה בעקבות הבטן הגדולה וכפיצוי על מנת לשמור על יציבות יש נטייה טבעית להגברת הלורדוזה (הקימור בגב התחתון). מצב זה יחד עם הסטוריה של כאבי גב/ שרירי גב חלשים תביא במקרים רבים לכאבי גב אצל נשים במהלך ההריון (בעיקר לקראת השליש השלישי) ולאחריו. מכיוון שהתופעה שאת מתארת היא תופעה נפוצה יחסית- קיימות בדר"כ קבוצות גב מאורגנות לנשים בהריון גם במכבי וגם בכללית. אני ממליץ לך בחום לפנות לקופת החולים אליה את שייכת ולברר. לגבי הכדור: זוהי מחשבה יפה וזהו כלי מצויין לחיזוק שרירי הגב, הבטן ואחרים ויש הרבה תרגילים מצויינים שניתן לבצע. אם זאת, אני לא ממליץ לך בזמן ההריון להשתמש בכדור בגלל חוסר היציבות שבו. את עלולה ליפול ולהזיק לעובר. תשמרי את הכדור לאחרי ההריון ואני בטוח שהוא יהיה לך לעזר.

תרגילים בהריון

עפרונית שלום, אם עד עכשיו עסקת בפעילות גופנית ונתנו לך תרגילים לעשות אז בעקרון אין בעיה שתמשיכי כרגיל. זאת כמובן בהנחה שיש לך אישור מרופא נשים ואת לא בהריון בסיכון. אני בכל מקרה ממליצה לנסות לעשות תרגילים בהדרכה. למרות זאת, באתר המצורף יש המון דוגמאות לתרגילים שניתן לבצע. תתחילי בהדרגה ותקראי את כל ההנחיות לפני שאת מתחילה. בהצלחה, יעל http://babyfit.sparkpeople.com/pregnancy-exercise.asp

תודה

האתר אכן נראה מועיל. לשמחתי, ההריון עד כה תקין, ואין מניעה רפואית להתעמלות. לפני ההריון עשיתי פעילות גופנית מתונה, בעיקר הליכה ברגל מספר פעמים בשבוע. לפני מספר שנים, עשיתי יוגה, פילטיס והתעמלות בריאותית -- כל אחד מהם למשך מספר חודשים. אם אחזור עכשיו לעשות עכשיו אחד מאלה, בקבוצה לשנים בהריון, האם זה יעזור
ובקבוצה רגילה

פעילות בהריון

כן. רצוי שתתעמלי בקבוצה בהדרכה. בדרך כלל גם יותר קל להתמיד. עדיף קבוצה לנשים בהריון. אם לא אז להתייעץ עם המדריכה. יעל

למעלה