תרגום תעודת בגרות

ronilev1

New member
תרגום תעודת בגרות

היי, אני צריכה לתרגם את תעודת הבגרות שלי לאוניברסיטה בגרמניה להגשת מועמדות (בתקווה לרפואה)
אבל לפני זה אולי מישהו פה יוכל לעזור:
אני אמורה לשפר החורף כ-3 בגרויות ע"מ לשפר את הממוצע (מסתבר שבגרמניה יש גם דרישה למיני' ממוצע יבש 92)
כפי שהבנתי השיפורים יופיעו לי בספחים שאקבל, אבל לדוגמא:
לשון - אני שוקלת לגשת רק לבחינה בלשון ב', הציון הסופי הוא שקלול של 60% ב - זו שאשפר ו-40% הבגרות בלשון א', זו שכבר יש לי בציון טוב.
והציון הסופי למעשה מורכב משתיהן.
אז קודם כל לא בטוח שזה המקום אבל בכל זאת אולי מישהו יודע: האם בספח שיונפק לי יופיעו המשופרת (לשון ב') + זו שלא שיפרתי (לשון א') כציון סופי בלשון?
בעקרון אם כך זה יופיע אני מסודרת. אם לא, יש אפשרות לבקש תדפיס של ציוני בגרות עדכניים אחרי שיפורים?

בקשר לנוטריון, האם אני אמורה להגיע אליו עם המסמכים כולם מותרגמים כבר ומסוכמים (והוא רק אמור לחתום) או שמה הוא מתרגם?

תודה רבה למי שיכול לעזור
רוני

Popeye23

New member
אני אנסה לעזור

קודם כל בשביל ללמוד רפואה בגרמניה צריך יותר מ92 יבש ברוב המקרים , ושתדעי מראש שהתחרות קשה (לי היה 93 ולא התקבלתי לשום אוניברסיטה - הגשתי מועמדות כמעט לכל האוניברסטאות) , התחרות כמובן כל שנה נהיית רק קשה וקשה יותר , אני לא אומר את זה בשביל לייאש אותך אלה בשביל להכניס אותך למציאות שבגרמניה זה לא קל בכלל להתקבל לרפואה.

לגבי הספחים , אני לא יכול לעזור לך , אבל תשימי לב שלחלק מהאוניברסטאות את גם צריכה להביא העתק מקורי של התעודת בגרות (בעברית) , את ההעתק הזה עושים או בשגרירות גרמניה בישראל (בחינם , רק תוכיחי שהגשת מועמדות) , או בשגרירות ישראל בגרמניה (לא ניסיתי) , בגרמניה אי אפשר לבצע כזה העתק!!!

את לא חייבת לקחת את הבגרות שלך לנוטריון , קחי אותו למתרגם מוסמך בגרמניה , רוב האוניברסטאות מקבלות את זה וזה בערך פי 5 יותר זול.

ronilev1

New member
ממוצע 96

אחרי מקצה שיפורים + ביולוגיה + כימיה + פיזיקה.
חסר להם שלא!! סתם.
תודה, אני בהחלט מודעת לקושי שבקבלה שם...
בכל מקרה, יש לך אולי מושג אם אפשר לבקש להנפיק תעודה חדשה עם ציונים מעודכנים? ההבדל בינה לבין הציונים העכשוויים הם בגדר שמיים וארץ.

Philip Jr

New member
למה לא? אחרת למה משפרים?

אני שיפרתי / הוספתי בגרויות וקיבלתי תעודה עדכנית איתם. מן הסתם אם יש אפשרות לשפר, יש אפשרות לקבל תעודה שמעידה על כך..

ronilev1

New member
האמת שזה לא כזה מובן מאליו

אבל הגיוני ביותר...
בטוח שאנחנו מדברים על אותה תעודה עם הציונים הסופיים בלבד, הרשמית?
אז רגע מה הפרוצדורה, מאמינה שצריך לפנות ישירות למשרד החינוך?

Philip Jr

New member
בטח..

שוב - מדוע לשפר בגרות אם לא יופיעו הציונים העדכניים? זה לא הגיוני..
מה האפשרות החלופית? שיופיעו הישנים? הישנים עם החדשים?

את התעודה הסופית הוצאתי דרך בית הספר שלי, אבל אולי זה דרך משרד החינוך בימינו, אני לא בטוח.

ronilev1

New member
ביררתי...

התקשרתי ושאלתי, ״מוציאים תעודת בגרות פעם בחיים״ זהו נוסח התשובה. היתר בנספחים.. מסורבל ולא מובן בכלל. עם כל הספחים האלו קצת מוזר שלא מנפיקים תעודה חדשה וזהו, ונראה שסתם מערימים קשיים...

opwolf

New member
אני גם שיפרתי בזמנו

ונתנו לי ממשרד החינוך רק דף כזה עם הציון החדש לצרף לבגרות הישנה.
תרגמתי הכל ביחד ושלחתי לאוניברסיטאות, והגרמנים לא ממש הסתכלו על הציון והחשיבו אותו בציון. יצא לשווא.
אולי יש דרך אחרת.

ronilev1

New member
הם לא הסתכלו על הספח?

או על התעודה המקורית?
אפשר לשאול כמה שיפרת ואם התקבלת בסופו של דבר?

בעקרון הנוטריון אמר שיתרגם לי את הספחים ויחליפם במקום הציון בתעודה.
וביררתי עם משרד החינוך, אין אפשרות להנפיק בגרות חדשה.
השאלה אם הם מסתכלים על התרגום הנוטריוני או על התעודה המקורית (בעברית) כי יהיו להם 2 ציונים שונים בכל מקצוע אז אני תוהה לעצמי...

opwolf

New member
היי

האמת נשמע לי תמוה מאוד מה שהנוטריון אמר לך- אסור לו בתכלית האיסור לעשות אינטרפציה כלשהי ולתרגם דברים לא כלשונם. מעיקרות מעמיקה דיה עם הגרמנים - הדבר יכול לגרום לבעיות כמעט בודאות.

Uni-Assist, דרכו מתקבלים לאוניברסיטה ושעוסק בהמרת הבגרות שלך הוא ארגון מסואב ובלתי צפוי- אין להם כוח לחקור כל תעודה לכשעצמה, לי כאמור הם לא שינו (וגם אין יותר מדי מה לשנות- סה"כ שיפרתי ציון אחד מ-86 ל-90). אבל זה לא כי הם רעים- אלא פשוט לא יודעים, כי בגרמניה אין דבר כזה לשפר בגרויות. יכול מאוד להיות שאם תשבי להם על הראש, הם יבינו מה את רוצה מהם.
התקבלתי לבסוף בדרזדן למרות ממוצע לא "מזהיר" של 88 יבש ועומד בפני שנתי השנייה. לשם גם רציתי.
כתבתי להם מכתב מוטיבציה מושקע ועברתי ראיון.

אם תרצי טיפים נוספים, את מוזמנת לפנות לפרטי.

למעלה