תרגום שפות

תרגום שפות

שלום לכם, האם לדעתכם תוכל להיות תוכנה שתוכל לתרגם מילים מעברית לשפה אחרת, לדוגמה סינית, בזמן אמת (או כמה שניות אחרי) כלומר, אם אני אדבר בעברית רהוטה במיוחד (ובלי גמגומים, כלומר בצורה מושלמת) האם תוכנה תוכל לתרגם את מה שאני אומר לסינית שנשמעת כמו שצרים עם מילות קישור (ולא רק התרגום של כל מילה). תודה, גיא

tweeg

New member
תגובה

לדעתי צריך תוכנה בעלת מאגר ענקי של מילים,משפטים והקשרים נפוצים אבל אי אפשר לבנות דבר כזה,כי אתה לא יכול להכניס למאגר כל צירוף מילים ותמיד יהיו משמעויות כפולות שיאבדו והשפה גם משתנה מיום ליום,זה דורש עידכון מתמיד האפשרות השניה היא אינטילגנציה מלאכותית,שכרגע לא קיימת בשום צורה

תגובה

תודה על התשובה. ואם התוכנה תתרגם כל מילה במילה ולאחר מכן בעזרת אינטיליגנציה מלאכותית (או פשוט שאם למשל המילים הם להביא-*-הכדור אז התוכנה תדע שהכוכבית זה המילה "את") זה יהיה אפשרי? תודה מראש, גיא

tweeg

New member
תגובה

כרגע אין שום אינטילגנציה מלאכותית,וגם לא דרך לפתח אחת משערים שמסף מסויים של רמת חומרתית יכול להתרחש טריגר שיוביל להתפתחות אינטיליגנציה כרגע אני לא חושב שהגענו לשם,וגם אז זה יכול לקחת זמן ברמה התיכנותית אפשר להכניס את המשפט השלם,וכל אחת מהמילים בנפרד ואז ליצור פקודה שתשלים את הכוכבית למשפט המקורי זה המאגר שדיברתי עליו,אבל צריך להכניס את כל המילים,וכל צירוף הגיוני בשתי השפות (אולי אפשר להשלים ככה את ה"את" אבל את לכדור יש אינסוף אפשרויות) עוד אפשרות,פחות טובה,זה להכניס את כללי הדקדוק של השפה כמו המתקן שגיאות שיש בword למשל,הוא יתקן שגיאות שיש לגביהם חוקים לשוניים או יציע מילים שקרובות במילון אבל זה נעשה באופן אוטומטי(למשל הוא עדיין יציע מילים לא קשורות,בגלל קרבה באותיות)

אי אפשר לתרגם בסדר בלי להבין

את המשמעות של המשפט (לא יודעים לעשות את זה היום). תרגום "ככה ככה" אפשר לעשות גם היום. לדוגמה גוגל

למעלה