והרי תמצית הסיפור
אנסה לתמצת את סיפור החיפוש בלי להחסיר דבר. שם האישה: סילביה הייד (נולדה פוליאקוב) תאריך לידה: ספטמבר 1928 מקום לידה: קונסטנצה, רומניה שם הבעל: ליאון (כנראה) שם הילד: אלפרד (כנראה) הגיע לארץ במסגרת עליית הנוער ב-1946, נישאה בטרם הקמת המדינה, גרה עם בעלה ובנה בואדי ג'מל שבחיפה, במרץ 1951 כבר לא הייתה בישראל. אימי הייתה איתה בקשר מכתבים לאחר שהיגרה לאוסטרליה אך מתי שהוא באמצע שנות החמישים חזרו המכתבים והקשר ניתק.מצאתי תמונה שמעידה שהייתה במחנה עקורים (כנראה שיצאו מישראל לאירופה ומשם היגרו לאוסטרליה) מה עשיתי עד כה: ממשרד הפנים למדתי על שם משפחתה לאחר נישואיה ועל תאריך הלידה המדויק מהארכיון הציוני למדתי על מועד הגעתה לארץ. פירסמתי בקשה ב- J.G פירסום בפורומים של גיניאולוגיה יהודית באוסטרליה ובעולם נתנה לי מידע אפשרי שעדיין לא הוכח סופית לגבי שם וגיל הבעל והילד. חיפוש מקוון בארכיון הלאומי האוסטרלי כמו גם פנייה אישית לארכיון לא הביאה לתוצאות. פנייה לאגודה הגינאולוגית של מלבורן הביאה לפרסום בקשתי בעיתון היהודי, עדיין לא קיבלתי תגובות פנייה לאגודה הגינאולוגית של סידני זכתה לתגובה אך לא הביאה תוצאות. שלחתי מכתבים למשפחות HEID בסידני ומלבורן ולמעט אימייל שלילי אחד לא קיבלתי תגובות. פניתי לספרייה הלאומית האוסטרלית על-מנת לחפש אותם בספר הבוחרים, קיבלתי תשובה שלילית בחיפוש שעשו למעני בספרי הבוחרים עד 1990, ספרי הבוחרים הקודמים ל 1990 ממוינים בצורה אחרת ולכן מצריכים הפעלת חוקר. טרם החלטתי האם להפעיל חוקר פניתי לחברת קדישא במלבורן וסידני וטרם קיבלתי תשובה, ביקשתי מקרובי משפחה באוסטרליה לפנות אישית לחברות הקדישא, עדיין ממתין לתשובה נשאר לי לפנות למשרדי רישום האוכלוסין במדינות השונות של אוסטרליה בתקווה שאקבל מהם מידעץ בנוסף אני צריך לחפש בפנקסי הבוחרים של הכנסת הראשונה את פרטי הבעל (יש לי את הת"ז של האישה) וגם בבקשות ההתאזרחות המנדטוריותץ כל אלה נמצאים בגנזך המדינה בירושלים. למישהו יש עוד רעיונות? תודה, אלי