תרגום מסמכים

no soup for you

New member
תרגום מסמכים

שלום,

איך מתרגמים את תעודת הבגרות לאנגלית? במידה ואני מעוניין לעשות זאת עצמאית, האם יש מדריך כלשהו? וכמה דומה זה צריך להראות?
בנוסף, במידה ויש לי אזרחות (ודרכון) של אותה המדינה (באירופה) שבה אני רוצה ללמוד, אני אמור להגיש בקשה כ- EU citizen? (היא באיחוד).
שאלה נוספת, יש דרישה לאישור רפואי לגבי ריאות, דם ומבחן פסיכולוגי. לא מדובר על מקצוע רפואי (מדובר על מדעי החברה, זה אפילו לא מוסד שיש בו מקצוע רפואי כלשהו). כמה באמת מתייחסים לאישור כזה? או שאפשר להביא אישור פשוט מהרופא?

אשמח לעזרה.

no soup for you

New member
תודה על אי ההתייחסות

לא היה קורה כלום אם הייתם עונים. אני בטוח שעניתם על דברים מסובכים מזה.

בכל מקרה תודה.

ראשית אין לך מה להפגע

ורב האנשים כרגע נמצאים בשיא תקופת המבחנים.. על כן הם ממעטים להכנס לפורום.
וסבלנות עוד לא הרגה אף אחד !

אני אענה לך חלקית

עד שיגיע הח'ברה שלמודים באירופה ומבינים עניין
לדעתי אינך יכול לתרגם בעצמך כי המוסד צריך חתימה של נוטריון.
על כן גש לנוטריון והוא ידע לתרגם את זה כמו שצריך והוא גם יתן את החתימה הנדרש לתעודת הבגרות והחתימה.
במידה ומוסד דורש אישורים רפואים צריך להתייחס לדרישה הזו- אחרת הם עלולים לעקב את תהליך הקבלה שלך.
זה מאוד פשוט, זה לא קשור לעניין שיש במוסד מקצוע רפואי או לא.
זה קשור לעניין שאתה סטודנט זר ורוצים לוודא שאינך מביא עמך מחלות מדבקות כמתנה למעבר למדינה שבא אתה לומד כדוגמאת השחפת (שניתן לראות בצילום ריאה ) בבבדיקת מנטו ולחילופין מבחן פסיכולוגי שרוצים לוודא שאין לך הפרעות פסיכולוגיות שונות.
אז אישור מרופא לא מספיק הם רוצים בדיקות ומבחן.

בהצלחה

Philip Jr

New member
תגובה

אכן מדובר בתקופה עמוסה לסטודנטים מביננו, ובכל זאת אני מתנצל אם נפגעת מההמתנה! בנוסף אני רחוק מלהיות מומחה לגבי השאלות הספציפיות שלך, ובכל זאת:

תרגום בגרות - הצדק עם פואסון, אתה זקוק לתרגום עם חתימת נוטריון, וככל הידוע לי ניתן לעשות זאת באמצעות קרן חינוך ארה"ב-ישראל בין השאר.

בדיקות רפואיות - נוהל זה נוהל, עליך להציג את תוצאות הבדיקות שביקשו ממך, בדומה לזה אני הייתי צריך להציג חיסונים מסוימים או בדיקות רפואיות.

אזרחות - לא ציינת באיזו מדינה מדובר או באיזה מוסד, ואני חושב שהתשובה תלויה בזה. באנגליה למשל בכל המוסדות שאני מכיר אתה לא מגיש בתור EU אלא גם חיית באנגליה שלוש שנים לפני תחילת הלימודים.

no soup for you

New member
אוקי

יכול להיות שהתגובה שלי הייתה קצת מוגזמת. סליחה. חשבתי כך מכיוון שהפורום היה יחסית פעיל וגם מספר הצפיות בהודעה היה גבוה.

האם אני לא אמור לתרגם את התעודה ולאחר מכן להביאה לאישור של נוטריון?

לגבי האזרחות, אני מדבר על רומניה. האמת שניסיתי לחפש כל פיסת מידע שאפשר, אבל משום מה באתרים של האוניברסיטאות באנגלית, אין פירוט ומידע כמו באתר בשפה הרשמית. זה מאוד מתסכל (ניסיתי גם מיילים, אבל אין קול ואין עונה).

הפעם באמת תודה על התשובות (לא בציניות).

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל אכן הפורום פעיל למדי, אבל מכיוון שרובינו באקדמיה יש תקופות עמוסות בהן אנו לא נוכחים בפורום באותה הדחיפות, בכל מקרה נשים זאת מאחורינו הכל בסדר.

תרגום התעודה - אכן אני מאמין שתוכל לתרגם בעצמך ורק לתת לנוטריון לאחר התרגום.

לגבי רומניה ומה שכתבת - אז מדוע ללמוד דווקא שם? אני חושב שזה עלול מאד להקשות עליך ללמוד באוניברסיטה שלא תומכת בסטודנטים בינלאומיים או זמינה להם כלל, ובהם אין אפילו מידע באנגלית ברשת. אולי תבהיר מדוע בחרת דווקא במוסדות שם, ובאיזה תחום מדובר. זה בעיקר מסקרנות, אבל אני תוהה מה היתרון הגדול בלימודים שם לעומת בארץ, או מדינה אירופית עם תוכניות מבוססות באנגלית.

no soup for you

New member
תשובות

חשבתי ללמוד שם בגלל מחשבות על הגירה ומכך שאין לי שום מגבלות שם (ומעט מאוד בשאר מדינות האיחוד).

אני מחפש תוכניות לימוד באנגלית, וע"פ בדיקה שם יש הרבה יותר תוכניות באנגלית מאשר בגרמניה לדוגמה (ע"פ מה שבדקתי, ייתכן שאני טועה. הייתי מאוד שמח ורוצה ללמוד גרמנית, אבל כדי להגיע לרמה הנדרשת באוניברסיטאות, דרושים כמה שנים של לימודי השפה), או בשוויץ (לא בדקתי את אוסטריה). מדובר על התחום של כלכלה. בנוסף גם שכר הלימוד שם זול יותר מאשר באנגליה, ארה"ב וקנדה והמחיה זולה יותר.

אשמח לשמוע הערות והמלצות נוספות אם קיימות, אני לא פוסל כלום ואשמח לשמוע עוד אופציות ומידע שאני לא מכיר.

תודה.

Philip Jr

New member
זה עניין מאד אישי

דעתי? בעיניי תמוה מעט לנסוע ללמוד במדינה X מפני שהיא זולה ופשוט להגר. האם התוכניות המדוברות טובות? האם זו מדינה בה רמת החיים טובה יותר מאשר בארץ? האם זו מדינה בה תחום הכלכלה מפותח במיוחד? ואני יכול להמשיך אבל אני חושב שהנקודה מובנת, ושוב אני אומר שמדובר בדעה פרטית, אולי אתה ואחרים לא תסכימו.

no soup for you

New member
אכן

זה באמת עניין אישי, אבל אתה גם צריך להסתכל על זה מנקודת המבט שלי. האם התואר של מכללות פה בארץ הן טובות כמו אלה של האוניברסיטאות? אני בספק. אבל אני לא חושב שאם מישהו מעוניין בלימודי המשך (תואר שני, ודוקטורט), המקום המיועד בודק את איכות התואר. לכן לא כל כך נראה לי שזה רלוונטי.

לגבי הגירה, ניתן לעשות זאת גם לאחר התואר, אז את זה אני גם מזניח.

כמו שאמרתי, ארה"ב, קנדה ואנגליה מאוד יקרות (מדובר גם על שכר הלימוד, לא רק על המחיה).

לפי דעתי המדינה הסבירה ביותר ללמוד בה לאור הרשימה לעיל היא גרמניה. לצערי הדרישה לגרמנית (גם אם התוכנית כולה היא באנגלית) תדרוש ממני דחיית לימודים של כמה שנים, לכן הלכתי על המדינה שיש בה הרבה תוכניות באנגלית.

Philip Jr

New member
אני עדיין מתקשה להבין

מדוע תלך ללמוד ברומניה, כי היא זולה ויש בה תוכניות באנגלית? אני לא מומחה במוסדות לימוד רומניים ובאיכות החיים שם, אבל אני תוהה האם לך יש תשובות לשאלות האלו, או שרומניה היא פשוט "הכי פחות גרועה"?

אתה מציין מכללות כי לא התקבלת לאוניברסיטאות בארץ? אתה מציין לימודי המשך כי אתה מעוניין לעשות דוקטורט בחו"ל? בארץ? האם אתה מעוניין להגר לרומניה אחרי התואר, או אירופה בכלל? את כל זה אני לפחות לא הבנתי בינתיים.. בנוסף יש לי חברים שלומדים במדינות שלא ציינת, איטליה, ספרד, הולנד - מה איתם? יש סיבה שאתה מזכיר רק את ארה"ב/קנדה/אנגליה/גרמניה?

no soup for you

New member
תשובות

ראשית אני מודה לך על ההתעניינות ועל הניסיון לעזור. אדם אחר היה כנראה מוותר מזמן. אני מעריך זאת מאוד, תודה.

שנית, התשובה שלי לשאלות הראשונות היא כן, היא מדינה שזול לחיות בה ויש בה הרבה תוכניות באנגלית.

יש לי אפשרות ללמוד באוניברסיטה כאן בארץ, אבל אני בכל מקרה מתכוון להגר, לכן חשבתי שכבר עדיף לא לעשות כאן את התואר.

כן, אני לא מתכנן לעצור בתואר הראשון ולכן הזכרתי את לימודי ההמשך.

העדיפות הראשונה היא להגר לגרמניה (או שוויץ, באותה המידה). במידה וזה לא ילך, אז אני לא פוסל מדינות אחרות באירופה.

האמת שלא בדקתי את המדינות שרשמת כאן ואינני יודע דבר על ההשכלה הגבוהה שם. האם יש שם תוכניות באנגלית? והוכחת ידע של השפה המקומית? ואם דיברת על תחום כלכלה מפותח, זה יהיה מאוד אירוני ללמוד כרגע בספרד.

הסיבה שהזכרתי את אותן המדינות כי הן המדינות האידיאליות להשכלה גבוהה לפי דעתי.

למעלה