תרגול עמידות

pinibs

New member
תרגול עמידות

הי בן, הנה הודעה שכתב זאב פוקס בפורום וושו בנושא תרגול עמידות: "אני יכול רק לתרגם את מה שכתב וואנג שו ג´ין בהקדמה לספרו "תבנית הגוף הזורם בבה גווה ג´אנג": חייבים לתרגל עמידות (ג´אן ג´ואנג). אין אומנות לחימה סיניות אחת שאין בה תרגול עמידות (ג´אן ג´ואנג). בעבר כל בית ספר שהוא חייב את התלמידים לעמוד (ג´אן) מספר שנים כעמוד (ג´ואנג), ורק אחר כך לימדו אותו את התבנית. כתוצאה מכך בדורות שעברו היו לוחמים מדהימים שהצטיינו. (כאן יש עוד קטעים דומים המבכים על החברה ואיכות האנשים המשתנה...) ... אני מציג בספר זה מספר תנוחות עמידה (ג´ואנג פה), אך חשוב לזכור שלא משנה מנח היד או מנח המותן, חשוב לתרגל עמידות. מי שאינו מתרגל עמידות כאילו תרגל חצי קונג פו. כלומר, עמידות הן חשובות בדיוק כמו התרגול הדינמי, וחשובות ביותר ללחימה!" האם תוכל לתאר מהו המקום (אם בכלל) שתופס נושא העמידות ב"לאו חו"? אני מודע לכך שאנחנו לומדים צורות שונות של עמידות (עמידות כוח?) במהלך לימודי הקונג פו. למשל, עמידת נמר ועמידת רוכב ולחילופין העמידה בתרגיל הראשון לחיזוק הגוף שנתת (עמידה ישרה עם ידיים פרושות לצדדים, מקבילות לקרקע). בנוסף ישנן עמידות שונות שהן חלק מתנוחות שאנו מגיעים אליהן במהלך ביצוע פורמות (למשל עגור או דרקון) ומן הסתם יש עוד ועוד. האם הדוגמאות האלה הן דוגמאות לעמידות עליהן מדובר בהודעה של זאב? פיני

מהו מקורה של שאלה בלתי-נכונה?

על שאלות בלתי-נכונות קשה להשיב בתשובה נכונה. נסה לנסח מחדש את שאלתך - והפעם במשפט אחד. נסה להבין מה אתה בעצם רוצה לדעת ושאל זאת בפשטות. אינני יכול להשיב על שאלתך הנוכחית, כי זוהי שאלה בלתי נכונה. דוגמאות לשאלות בלתי-נכונות: - האם במהלך החיים אנחנו מתרגלים גם שכיבות סמיכה? - האם בקונג-פו נלחמים בצורה שונה מאשר באייקידו? - בן, ראיתי שלימדת תנועה מסויימת. מאיפה היא לקוחה? מטאי צ´י? צ´י קונג? או שהמצאת אותה בעצמך? - מה המשמעות של התנועה הזאת שעשיתי עכשיו? - האם בעזרת מדיטציה אפשר לפתור בעיה שמטרידה אותי? - אני מבין ש"קונג-פו" זה "עבודה עצמית", אבל השאלה שלי היא אם בעזרת קונג-פו אפשר לעבוד עם עצמנו? - האם יירד מחר גשם? השאלה האחרונה עשויה להיות נכונה באוזניו של אדם מסויים, אך לא עבור תת-המודע. תמיד יירד מחר גשם, השאלה היא איפה. אז מהי השאלה הנכונה? מה השואל באמת רוצה לדעת? האם יירד עליו גשם מחר? או משהו אחר? חשיבה בתבניות אינה אלא חשיבה בתבניות. חשיבה בתבניות אינה אלא חשיבה בתבניות. היא לעולם לא יותר מאשר חשיבה בתבניות. מה מקורה האמיתי של שאלה בלתי-נכונה?

pinibs

New member
הלו... זה רדיו... סליחה, הכל בסדר?

בן הכל בסדר? כאילו מה? "שאלה בלתי-נכונה"? נראה לי שהתבלבלת קצת. קודם כל, מה זה השיפוט הזה? השאלה שלי היא האמאמא של כל השאלות הנכונות. עובדה ששאלתי אותה. שאלתי אותה ולכן סימן שהיא נכונה לי. אולי אתה לא מבין בדיוק מה שאלתי - אין בעיה, אנסה לנסח שוב, אבל לענות לי בכותרת של תוכחה סטייל "מהו מקורה של שאלה בלתי-נכונה?" אז בכל זאת, כיוון שאני תלמיד מאד ממושמע, הנה מספר תשובות והבהרות: מקורה של השאלה הבלתי-נכונה ששאלתי הוא במנת הנודלס הטעימה שאכלתי היום בצהרים. אשר לשאלתי, הנה היא ביתר פשטות: האם ב"לאו חו" ישנו תרגול עמידות המוגדר (סליחה על המילה הגסה) ככזה? אם כן, האם העמידות שהזכרתי הן חלק ממנו או לא? (פה ממש עברתי את הגבול, הא?) כל מידע נוסף שיש, אם יש, ואם בא לך לתת. איך אמרת בדוא"ל שלך? אנחנו נכנסים לפורום כדי להינות, כדי לעזור וכדי להעזר. איך עומדת התשובה שלך אלי ביחס לשלושה היעדים האלה לדעתך? ולסיום, אתה כותב: "על שאלות בלתי-נכונות קשה להשיב בתשובה נכונה." נו באמת... מה עובר עליך? עוד מעט תשלח אותי להרשם... פשוט תשיב לשאלה הבלתי-נכונה שלי בתשובה בלתי-נכונה והכל יהיה בסדר. אוהב אותך, פיני פיני

deep ocean

New member
חהחהחה, איזה קטעים

פיני, אני אוהבת אותך! והנה דוגמא לתלמיד שלא רואה במורה שלו "כל יכול"!!!

mgabi

New member
שאלות בלתי -נכונות(לבן)

תשובה לשאלה-מהו מקורה של שאלה בלתי נכונה? * חוסר בהירות-השואל בעצמו לא יודע מה הוא בעצם רוצה לשאול * חוסר מיקוד-השואל יודע מה הוא רוצה לשאול אך אינו מנסח את שאלתו בבהירות ובדיוק * הנחת הנחות שגויות-השואל מניח מראש שהנשאל מבין את כוונותיו ומפרש את המילים ואת המושגים בהם הוא משתמש בדיוק כמוהו, כלומר טופס את המציאות בדרך דומה לשלו. כמה שאלות: 1. מבחינתי שאלה יכולה להיות נכונה או לא נכונה. איך שאלה יכולה להיות נכונה למודע ולא נכונה לתת-מודע? 2. מהי החשיבה בתבניות, ומה הקשר בין החשיבה בתבניות לבין השאלות הבלתי נכונות? 3. מהי הגדרתך למילה "שיפוט"? כמה בקשות: 1. תוסיף בקשה עוד כמה גורמים אפשריים להרכבת שאלות לא נכונות. 2. תן לי כמה רעיונות לשיפור היכולת הנקרא "לשאול תמיד אך ורק שאלות נכונות או מובנות או מדוייקות או בהירות או...(מספיק הראשון)" תשובה על השאלה-מה מקורה של שאלה בלתי-נכונה? * חוסר בהירות: השואל בעצמו לא יודע מה בעצם הוא רוצה לשאול * חוסר מיקוד: השואל יודע מה הוא רוצה לשואל אך אינו מנסח את שאלתו בבהירות ובדיוק * הנחת הנחות שגויות: השואל מניח מראש שהנשאל מבין את כוונותיו ומפרש בדיוק כמוהו את המושגים, מילים בהם הוא משתמש כמה שאלות: 1. מבחינתי שאלה יכולה להיות נכונה או לא נכונה. איך שאלה יכולה להיות נכונה למודע ולא נכונה לתת-מודע? 2. מהי החשיבה בתבניות ומה הקשר בין ההשיבה בתבניות לביןהשאלות הלא

היי mgabi וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo39.gif

ש: "מבחינתי שאלה יכולה להיות נכונה או לא נכונה. איך שאלה יכולה להיות נכונה למודע ולא נכונה לתת-מודע?" ת: כאשר המודע מבין את הכוונה שמאחורי הניסוח, אך התת-מודע לוקח את השאלה בצורה מילולית יותר. לדוגמא: "האם מחר יירד גשם?" המודע מבין "האם מחר יירד כאן גשם?" ואילו התת-מודע מבין: "האם מחר יירד גשם?" (התשובה על השאלה האחרונה הינה תמיד "כן"...) ש: "מהי החשיבה בתבניות, ומה הקשר בין החשיבה בתבניות לבין השאלות הבלתי נכונות?" ת: נדמה לי על פניו שחשיבה בתבניות, כפי שהמשמעות של מושג זה מציירת בראשי בשניה זו, לא מאפשרת ידיעה של דברים, או התחברות לדברים, אלא רק מיון שלהם ופעולה על סמך מיון זה. במלים אחרות, חשיבה בתבניות לא מעדכנת את תמונת המציאות שלי בצורה מוצלחת, למעט אולי סטטיסטית, במצבים מוגדרים מראש, ביחס לתוצאות מוגדרות מראש, בסביבות מוכרות. שאלה בלתי נכונה היא לעיתים נסיון "להבין" את המציאות, באמצעות עדכון של תמונת המציאות הפנימית באופן המנותק מהמציאות. ש: "מהי הגדרתך למילה "שיפוט"?" ת: זוהי מלה רחבה מדי להגדרה, אבל בהקשר של שיפוט אנשים ועצמנו באופן המזיק לנו, אולי אפשר להגדיר זאת כתהליך שבאמצעותו אנחנו קובעים שמשהו או מישהו "אינם בסדר". ש: "תוסיף בבקשה עוד כמה גורמים אפשריים להרכבת שאלות לא נכונות." ת: (1) לקוות לתשובה מסויימת ואז לשאול שאלה לא בנסיון לדעת אלא בתקווה לקבל את התשובה אליה ייחלנו (2) להחליט שהמציאות היא "כזאת וכזאת" ולשאול שאלה לצורך הוספת חתיכת הפאזל החסרה, מבלי לקחת בחשבון שאולי חתיכת הפאזל הזאת לא קיימת בכלל ובעצם התמונה שיצרנו לעצמנו איננה נכונה (3) להתייחס אל המלים המדוברות עצמן כאילו הן אומרות משהו בפני-עצמן ש: "תן לי כמה רעיונות לשיפור היכולת הנקרא "לשאול תמיד אך ורק שאלות נכונות או מובנות או מדוייקות או בהירות או...(מספיק הראשון)" ת: (1) לחשוב למה את רוצה את היכולת הזאת - ממה את פוחדת ומה את אוהבת (מה מרתיע אותך בהקשר זה ומה מושך אותך בהקשר זה) (2) להבין לפני השאלה מה אנחנו רוצים לדעת ומדוע אנחנו רוצים לדעת זאת (3) לנסח את השאלה באותו אופן שבו ניסחנו אותה לעצמנו בראש - ולא לנסות "לעצב" אותה כך שתהיה מובנת יותר אגב, לפי ההודעה שכתבת, את בהחלט מצויידת ביכולת הזאת
לא? באהבה בן

תרגול תנוחות בלאו-חו

זה תלוי בכמה גורמים: 1. תלוי בלאו-חו של מי 2. השימוש בתנוחות הוא כלי מאוד יעיל בעת רכישת אמנות הלחימה והוא בהחלט גובל בתחום של "הכלים חסרי התחליף הידוע", למרות שהוא לא ממש נמצא שם 3. קשה מאוד (לי) להכשיר לוחם מעולה מבלי להעמיד אותו עשרות דקות (ואפילו שעה שלמה, לעיתים) בכל מיני תנוחות, אבל אפשר לעשות זאת (אני מניח). להכשיר לוחם סביר אפשר גם מבלי להשתמש בכלי זה, אבל יהיו אנשים שיהיה (לי) קשה להכשירם מבלי להשתמש בכלי זה שאלת גם "האם הדוגמאות האלה הן דוגמאות לעמידות עליהן מדובר בהודעה של זאב? ". ובכן, לגבי זה אין לי שמץ של מושג... אבל כתבת לגבי הטקסט ש"כאן יש עוד קטעים דומים המבכים על החברה ואיכות האנשים המשתנה" ונראה לי שזה מעיד על המקום שממנו נכתב הטקסט...

pinibs

New member
וגם...

הי בן, תודה על התשובה. למען הדיוק, לא אני כתבתי לגבי הטקסט ש"כאן יש עוד קטעים דומים המבכים על החברה ואיכות האנשים המשתנה" - זה חלק מהטקסט שהביא זאב בהודעתו. וכאן אני מסתכן בשאלה נוספת: מדוע קשה (לך) להכשיר לוחם מעולה מבלי להעמיד אותו למשך זמן ארוך ברציפות בתנוחה מסוימת? מהנסיון המעט שכבר צברתי אני יכול לחשוב על כמה תשובות לשאלה הזו - למשל: עמידה רצופה בתנוחה מסוימת מסייעת בחיזוק הגוף; עמידה רצופה מסייעת בהתבוננות פנימית. מה עוד? פיני

למה לעמוד עשרות דקות באותה פוזה?

תשובה אמיתית ומדוייקת:
נסה ותדע.
תשובה מטופשת:
עמידה רצופה בתנוחה מסויימת יוצרת את שלושת האפקטים הבאים: 1. הגוף לומד אותה ולפיכך לומד להשתמש בה ויש לו את היכולת להגיע אליה כהרף עין, ממש בלא להזדקק לזמן או לאנרגיה כלשהם. כתוצאה מכך, כאשר הגוף מאויים, התנוחה הזאת - יחד עם כל הדרכים אליה - עומדת לרשותו לצורך הגנה על עצמו. התוצאה הנראית לעין היא לוחם כמעט בלתי-מנוצח... 2. הלוחם לומד להשתמש בכוח שלו בצורה יציבה, נטולת תהפוכות, בליווי שקט פנימי וזרימה נכונה של האנרגיה. כתוצאה מכך העוצמה הפיסית האמיתית של הלוחם יוצאת אל האור והופכת להיות נגישה לו. זה לא יקרה בכל תנוחה, אלא רק בזכות מערכת קוהרנטית של תנוחות, שפותחות יחדיו קווי אנרגיה (מרידיאנים) ומרכזי אנרגיה (צ´אקרות) מסויימים. 3. אצל כל אחד מאיתנו, כמעט, יש מערך שלם של "פסולות תנועתיות" הבאות לידי ביטוי בכל רגע ורגע כמעט. אוסף של תנועות זעירות, בלתי פרודוקטיביות, שהגוף שלנו מוציא לפועל מדי רגע ורגע, שכל מטרתן היא להירגע, להשתחרר מהאי-נוחות הבסיסית שלנו ("לשחרר קיטור"), לשמור על קיומה של התדמית האישית המזוייפת שלנו (כן, אנחנו שומרים עליה בעזרת התנועה). פסולת תנועתית זו מחלישה מאוד את ביצועינו כלוחמים. בזכות היציבה הממושכת הגוף והלוחם נפטרים מרוב ה"פסולות" התנועתיות האלה והגוף "מיטהר" מהן בהדרגה. זה מזניק את היכולת של הלחימה, בין היתר, למימדים חדשים לגמרי... התשובה הזאת נכונה מילולית - אבל עדיין מטופשת. ובשום פנים ואופן איננה אמיתית ובטח שלא מדוייקת.

Lagrangian

New member
בעיות בעמידה

שלום אני מתרגל עמידות וצ´י גונג למינהם כ 20 דקות ביום, כאשר לעמידה אני מקדיש רק כמה דקות. אמנם מעט, אבל - כשאני מבצע עמידה בשלב כלשהו מתחיל לי כאב עמום במקום קבוע בעמוד השדרה כ 30 ס"מ מתחת לצוואר. בינתיים המורה שלי לא תיקן לי את התנוחה וגם הפסקתי ללמוד אצלו - כך שבינתיים אני נאלץ להסתפק בתשובה מכאן. בד"כ אני עומד עם הידיים קדימה (כן כן, איך קוראים לעמידה הזו? ), ואני משתדל לשמור על גב ישר (באותה תנוחה שהוא היה אילו הייתי נשאר על קיר), ועל קודקוד מורם. לפעמים גם כואב לי כשאני מבצע צ´י גונג דינמי.. עצות?

המלצה

קודם כל לגשת לעשות בדיקה רפואית אצל רופא או מטפל טובים ובעלי-נסיון בתחום זה. בהצלחה!

למעלה