תרגול מדיטציה

למה שלא תשאל

את המורה שלך? אני אומר זאת כי יש סוגים שונים של מדיטציה ובחלקם ההנחיות שונות. יש סוגים בהם לא חשוב כמה אתה מתרגל. אחרים, הזמן שלהם קצוב... כשהמדיטציה הגשימה את מטרתה אתה לא צריך יותר לתרגל אותה. ושוב. לכל סוג של מדיטציה יש מטרה שונה. אם המטרה היא הארה, ואתה חי הארה שלמה, אתה אמנם לא צריך לתרגל יותר. אתה יכול לתרגל בשביל הכיף.

TOMER998

New member
האמת שלמדתי בדרך עקיפה

מספר שמורה באוסטרליה כתב,ולא ממורה ישירות. בגלל שלמדתי מספר,אז אני חושב שנהניתי מהיתרונות - זה יותר מגרה את הדמיון שלי,זה יותר אני מתמודד ופחות מישהו "לוקח אותי ביד" לאורך התהליך כולו. מצד שני,יש גם חסרונות,כמו אם אני רוצה לשאול את המורה שאלה - אי אפשר. זה חלק מהסיבה שאני כותב כאן, כדי לדבר עם עוד אנשים שעושים מדיטציה ולשאול שאלות ולקבל תשובות. המדיטציה שאני עושה היא מסוג מסוים - לשבת ולהתמקד בגוף, או בנשימה,למשך כמה זמן, ובעזרת ההתמקדות להרגיע את התודעה ואת מחשבות שמסתחררות. להירגע,ולהיות מודע למה שעובר לי בראש ובגוף.

Mist2

New member
לא בריא להתעסק במערכות שלנו

כלומר בתפקודים הפיזיים והנפשיים שלנו, ללא הדרכה צמודה. גם אם הדבר מגרה את דמיונך ונדמה לך שאתה מתמודד עם דבר זה או אחר לבד. יש מצב שאתה לא מתמודד עם כלום ורק מדמיין, ובמקרה גרוע יותר, יכול להיות שאתה אף מקלקל ומזיק לעצמך. אבל למה לנו לראות את חצי הכוס הריקה? יכול להיות שאתה עושה הכל כשורה....השאלה, האם אתה יכול להיות בטוח בזה?

ינוקא1

New member
(מחזיר
)

Mist2

New member
ממליץ לך לקרוא את משל המערה של אפלטון

יחסוך ממני הרבה מאוד הסברים כאן

ינוקא1

New member
אני אפלטוניסט

ומשל המערה הוא השקפת העולם שלי בצורה הכי מובהקת. ובכל זאת , לדעתי הדרך הטובה למדיטציה היא דרך המשחק , כפי שתוארה כאן. כל מה שיש לי היום דהיינו - שיטת הדיקור והמגע שלי , שיטת ההילינג שלי , שיטות הטיפול שלי בעזרת הקריסטלים \ צמחים \ קולות , ואחרון חביב הצ'י גונג שלי - הכל פיתחתי כך. שיחקתי עם כל מיני דברים שלמדתי , דברים שראיתי באינטרנט או שקראתי עליהם בספרים , פשוט הרכבתי ופירקתי הוספתי והורדתי. הסתכנתי והעזתי. כך יצרתי את כל ה"יצירות" שלי , שכיום עובדות נהדר ומדהים. (חוץ מהצ'י גונג שכבר עובד נהדר אך הוא עדיין בתהליכי יצירה - גם כן דרך המשחק). ברור שהיו לי טעויות בדרך , אבל אין דרך טובה יותר להתקדמות רוחנית מאשר לשחק הרבה ולטעות. ואם מישהו מוצא את חדוות המשחק בתוכו והוא נהנה ממנו - סימן שזה נכון.

ינוקא1

New member
מעולה.

ראשית , זו שיטה נהדרת. טוב שאתה גם עובד עם הדמיון שלך , ואני מאוד בעד. כך גם אני התקדמתי רוב הזמן. זה נכון שלפעמים אפשר קצת לעשות טעויות , אבל זה שווה את זה. מי שלא עושה לא טועה , והדרך היחידה להצליח באמת במשהו היא פשוט לעשות אותו , גם אם תהיינה טעויות בדרך. לפי הצורך וההרגשה תלך גם כן ללמוד ממורים אחרים , תקרא ספרים אחרים בנושא , ופשוט תמשיך
.

על רגל אחת

כמה לתרגל? בעיקרון כמה שיותר יותר טוב, אבל בו בזמן להיות קשובים לעצמנו ולא להגיע למצב שבו המדיטציה מעייפת ומתשישה אותנו. איך? דרך אחת היא להחליט על פרק זמן מסוים ולשבת אותו לכל אורכו, וכל כמה זמן להאריך את משכו עד למקסימום האידיאלי שלנו, ולכל אחד מאיתנו יש את המקסימום האידאלי שלו שהיה רוצה להקדיש לתרגול בכל יום. כמו כן ייתכן שהחלטותנו תשתננה - אם נמצא את המדיטציה מיטיבה ומועילה לנו במיוחד ייתכן ונגלה שנרצה לתרגל עוד. דרך שניה היא, למשל, להחליט על פרק זמן מסוים ולהשלים אותו בפרקי-זמן קצרים יותר - נאמר והחלטנו לשבת שעה, אבל במקום לשבת אותה בפעם אחת פשוט נחלק אותה לפרקי זמן קצרים יותר של שש ישיבות קצרות של עשר דקות או ארבע ישיבות של 15 דקות. יש נקודה שבה אין צורך לתרגל יותר אבל אז כבר הגעת להתעוררות (או כפי שקוראים לזה היום - "הארה"). מה מטרתה של המדיטציה? ישנן מדיטציות שונות ורבות ולהן מטרות שונות. בגדול המטרה היא התעוררות (הארה). תשאל מהי הארה? זהו כבר נושא לדיון מעט אחר שיכול להתרחש כאן או בשרשור נפרד. ברוך הבא למשכננו |4u|

למעלה