תרגול מדיטציה

דעות זה טוב?

אם יש דעות שהן תולדה של ידיעה, הבנה והתנסות, זה טוב. לעומתן דעות המבוססות על משאלות לב, שגיונות של הרוח ודמיונות שווא זה לא טוב. לצערי הרב, לנו האנשים, יש מלא דעות על כל כך הרבה דברים שבהם אנחנו מבינים כל כך מעט, אם בכלל.

TOMER998

New member
תרגול מדיטציה

שלום חבר'ה, תגידו,כמה מדיטציה אתם מתרגלים ביום? 10 דקות?חצי שעה? שעה? אתם חושבים שליותר זמן תרגול יש יותר יתרונות? והאם מתישהו מגיעים לנקודה שכבר לא צריך להתאמן ולתרגל...? וביותר גדול - מה המטרה של המדיטציה? תודה,תומר

Mist2

New member
בדיוק לזה התכוונתי, פשוט אין לי כוח לרשום את

כל זה, אז המתנתי שמישהו כמוך ירשום את זה. ואם לא היה מי ירשום, אז לא נורא. :))))) שנטי אני עייף...

lightflake

New member
הכי תמציתי זה בסגנון הזא-זן

רק שב מול קיר אל תעשה כלום מלבד להשאר כמה שיותר ערני כמה זמן? כמה שאתה תחליט מה המטרה? לגלות מי אתה באמת

ינוקא1

New member
מבחינה מסוימת , אני מתרגל כמה שעות

ביום. כי גם באמצע פעולות רגילות אני לפעמים במצב מדיטטיבי , ובטח שבזמן טיפולים. אני חושב שזמן תרגול וכו' אינם פרמטר. מבחינתי הכלל הוא שמדיטציה זה כמו משחק , וצריך לעשות את זה בשביל הכיף והחקירה. אולי בהתחלה צריך משמעת וכללים נוקשים , בהמשך אפשר לוותר על זה , כי אתה תופס את הפרנציפ ואתה יכול לעשות מדיטציה בכל מצב. מה מטרת המדיטציה ? שאלה גדולה עם הרבה תשובות אפשריות. מהבחינה ה"מדעית" , אני חושב שאפשר להגיד שהמטרה היא האטה של גלי המוח. להגיע לגלי אלפא ותטא , ועם זאת לשמור על מודעות. מבחינתי המטרה היא מחקר של התודעה וכיף ומשחק.

TOMER998

New member
אבל נראה לך שגם אם אני מתרגל 5 דקות

ביום,אני יכול להגיע למצב של האטה של גלי המוח,להגיע לגלי אלפא ולשמור על מודעות? כי נראה לי שבמדיטציה,ככל שאתה מתרגל יותר,ככה התרגול יותר מניב תוצאות. ומה זאת אומרת לשמור על מודעות?

ינוקא1

New member
יש סיפור

ידוע על נזיר זן ששאל את המורה שלו : אם אני אתרגל מדיטציה 3 שעות ביום , תוך כמה זמן אגיע להארה ? ענה המורה : תוך שנה. ואם אתרגל מדיטציה 6 שעות ביום ? ענה המורה : תוך שנתיים . .. (אינני חושב שסיפרתי אותו מדויק , אבל הרעיון הוא כזה). זה נכון שיש ערך למשך התרגול ולרצינות של התרגול , אבל אני מוצא שיש ערך רב גם לספונטניות ולמשחק של התרגול. מבחינה מסוימת , ילדים קטנים שמשחקים בלגו הם אלופים במדיטציה , כי כל מודעותם במה שהם עושים , והם לא מנסים להשיג "יעד מוגדר" - הם פשוט שם. ככל שתיכנס יותר לראש הזה , לדעתי התרגול יניב יותר תוצאות. פשוט לשחק הרבה לבחון ולחקור את התודעה שלך מכל הצדדים - כמו משחק.

neophile

New member
יש תרגול ויש מדיטציה

יש אנשים שיאמרו לך שרק המדיטציה חשובה ולא התרגול עצמו אבל אני לא מסכים איתם מפני שאפשר לתרגל מדיטציות שונות . לכן התרגול עצמו של לעבור בין מצבי תודעה שונים באופן נשלט הוא חשוב מאוד . עם מספיק צום ומרחק מאנשים התודעה שלך תפעל בצורה שונה לחלוטין ואתה תהיה ב"מדיטציה" אבל זה לא אומר שאתה לומד איך להיות במדיטציה , כלומר איך להפיק מצב מסויים . החיים שלנו הם כמו סרט ואנחנו המפיקים שלו ואנחנו עובדים עם תקציב מאוד מוגבל עם חבורה לא מאורגנת של שחקנים וההצלחה היא שונה עבור כל אחד מהם - אחד רוצה את הפירסום , האחר את הכסף , אחר את הנשים וכו' והקהל רוצה דברים וכו' אי אפשר לומר שצריך לדחות סיפוק אחד ולקבל את האחר ושהצלחה של אחד היא חשובה יותר משל האחר - המיטב שאפשר להפיק לדעתי בכל הבלגן הזה - זאת הרמוניה שלא קיימת בין כל הדברים . באופן כללי לקרוא לאיזה מצב שבו אתה רואה מישהו אחר מתרגל מדיטציה ואתה כביכול עושה כמוהו לפי ההתרשמות החיצונית שלך - "לעשות מדיטציה " זה ממש לא בכיוון .

Arkady Volman

New member
זה תלוי

שלום תומר, יש המון סוגי מדיטציה, ולוחות זמנים אפשריים, מטרות שונות של מדיטציה, ואפילו המון גישות לגבי מהי בכלל מדיטציה. אז קודם תענה: למה אתה קורה מדיטציה ? מה אתה מחפש (כלומר מה המטרה שלך) ? מה היית רוצה שהמדיטציה תביא לך ? אחרי שתענה, אוכל לענות לך תשובה יותר מתאימה. בהצלחה

TOMER998

New member
אני חושב שזה הקושי שלי בתפיסה שלי על מדיטציה

אני פשוט אוהב לעשות מדיטציה. כלומר,אני אוהב את ההרגשה של אחרי המדיטציה,שאני רגוע יותר,צלול ומודע יותר, ובגלל זה אני פשוט ממשיך לעשות מדיטציה. אבל הבעיה היא מה עושים כשזה לא קורה? כשאחרי תרגול מדיטציה בן 30 דקות אני עדיין מרגיש אותו דבר כמו לפני שתרגלתי?אולי אפילו ישנוני יותר? בגלל זה אני חושב שצריך מטרה. לא סתם לתרגל בלי לנתח את התרגול,כי אחרת זה תרגול בלי לדעת באמת מה קורה. הבעיה היא שהרבה פעמים אני מתייחס למדיטציה כאל המטרה עצמה ולא כאמצעי להשיג את מטרותיי. כאילו המטרה היא "לעשות מדיטציה באופן מעולה". אני יודע שמדיטציה אמורה להיות אמצעי,כי אי אפשר לעשות רק מדיטציה כל היום,זה לא הגיוני וזה לא צריך להיות כך. מקווה שהבנת את מה שכתבתי,אם לא,אשמח להסביר יותר, תודה,תומר

Arkady Volman

New member
התועלת הגדולה מהמדיטציה באה עם ההתמדה בתרגול

לכן זה לא כ"כ משנה אם אחרי תרגול מסויים או אחרי כמה תרגולים ברצף לא השגת תוצאה מידית. קבל את התרגול שעשית כפי שהוא - כחלק מהתרגול הכללי. לא אמרת איזו מדיטציה אתה עושה (למשל: אתה יושב, שוכב, מתמקד בנשימות, מתבונן במחשבות החולפות בראש, חוזר על מנטרה, מעלה דברים בדמיון, וכו'). אם תגיד אולי זה יעזור. דוקא כאשר בזמן המדיטציה המטרה שלך היא לעשות מדיטציה בשביל לעשות מדיטציה (ואפילו לא צריך שיהיה באופן מעולה) - אז זה היא יותר עוזרת להשיג מטרות אחרות שאתה מציב באופן כללי (זה קצת פרדוקסלי). באופן כללי יכולות להיות למדיטציה מטרות שונות ומשונות. התעוררות (הארה), התמודדות טובה יותר עם לחץ, שיפור ביצועים בספורט, לגלות מי אתה, להיות בן אדם יותר טוב, לשפר את יכולת הריכוז, התפתחות רוחנית, פיתוח התודעה, שינה טובה יותר, להיפתר מהתודעה ועוד. אם אתה חושב על מדיטציה כעל דרך להתפתחותך, תשאל את עצמך מה המטרה של כל המטרות שאתה יכול בכלל להציב. בהצלחה

TOMER998

New member
ההתמדה בתרגול עניין לא קל

אהלן, בגדול,זה נכון,שהעיקר הוא להתמיד ולפנות זמן לתרגול,דבר שבעצמו הוא לא קל בעולם המהיר של היום, אבל מה קורה כשאני מרגיש ירידה באיכות התרגול? כלומר, אני עדיין עושה,אבל המדיטציות פחות טובות מהתקופה שהתחלתי לעשות אותן (לפני 7 שנים). סוג המדיטציה שאני עושה ,אני לא יודע איך קוראים לזה,אבל אני אתאר בקצרה (גם כתבתי פה פעם הודעה עם קישור לאתר של המורה שממנו למדתי את המדיטציה - אריק הריסון) : אני יושב כל יום בערך 15-20 דקות,לפעמים בבוקר,לפעמים בערב, ומתמקד בנשימה או בגוף. אני עושה זאת בעזרת ספירה - 1,2,3.. כמה נשימות לכל איזור בגוף. אם מחשבה באה - אני תוחם אותה בחוץ,וממשיך בהתמקדות. אם היא חוזרת - אני מחזיר אותה לשם,וחוזר לנשימה או לאיבר בגוף. אחרי כמה פעמים כאלה, היא כבר לא כל כך באה... ככה אני ממשיך,ולאט לאט אני נרגע,ואחרי שגם התודעה נרגעת,היא נהיית יותר שקטה וצלולה ומודעת. וכשזה קורה זה כיף וטוב והרגשה של מסך של מחשבות ודאגות ושטויות יורד בווליום,עד למדיטציה הבאה
זה בערך בגדול מה שאני עושה. באופן כללי,אני חושב שלמדיטציה צריכה להיות מטרה,ואנחנו צריכים מדי פעם לשאול את עצמנו "למה אני עושה את זה?האם אני מקבל מזה את מה שאני רוצה?או מקווה?" כי זה חשוב. באופן אישי אני חושב שאני עושה מדיטציה כדי להתמודד טוב יותר עם לחץ ביום-יום,וכדי לדעת איך להירגע בצורה הכרתית,וכדי להבין את עצמי טוב יותר. והמטרה משפיעה על התרגול,כי אם המטרה משתנה אז גם התרגול משתנה. בגלל זה אני עושה גם מדיטציות ארוכות כדי להיות מודע לעצמי,וגם מדיטציות קצרות במהלך היום (שאורכן 1-3 דקות) כדי לדעת להרגע גם עכשיו,ברגע הזה,ולא רק כשאני אהיה בבית או במקום אחר עם כיסא נוח ושקט מסביב,אלא גם במהלך העבודה,במהלך השטיפת כלים,במהלך כל מיני דברים שגם ככה כולנו עושים ביומיום,אז למה לעשות אותם באופן רגוע? תודה לכולם,תומר

neophile

New member
אם אתה מרגיש ישנוני סימן שאתה לא מרוכז

דבר מאוד חשוב במדיטציה זה להתאמץ בלי להתאמץ . נניח כשאתה נמצא בסביבה שבה מישהו מבטא איזה שהוא רגש שלילי , לרוב האנשים יהיה קשה שלא להסחף לזה ולאנשים "רוחניים" זה עוד יותר קשה , מהסיבה שהם לרוב נסחפים תוך כדי מחשבה או דמיון שהם לא ... כדי באמת לא להסחף אתה צריך לעשות מאמץ כלשהוא , סוג המאמץ הזה , זה בדיוק מה שדרוש במדיטציה .

אני חושבת שכדאי לך להכיר

את המורה הזה (שמתי קישור לחלק באתר שלו שבו מדובר על מדיטציה, אבל בנוסף לזה אפשר למצוא באתר קישור להרבה סירטונים מעניינים) ואפשר גם להפנות אליו שאלות כאן

למעלה