תרבות וישראל

אינדרה10

New member
תרבות וישראל

שלום, אני בן לעולים מאוקראינה (אני נולדתי בארץ) , במסגרת הלימודים אני עושה עבודה על מעבר בין תרבותי, הייתי רוצה לדעת מה שעתכם על התרבות בישראל.

vk3

New member
מומלץ שתרחיב...

התרבות הישראלית רבת פנים היא, לכן כדאי שתמקד אותנו יותר בכדי שנוכל לעזור לך. חוץ מזה, הצץ ברשימת הסוגיות בהן דנו בעבר ואולי שם תמצא מידע מועיל גם כן

Angel lips

New member
בטוח הוט יצא שם בסוגיות דברים

מועילים... כי דנו בנושא התרבויות המון... קיריל אוליי תתן לו קישורים מתאימים.

מעבר בינתרבותי לא שייך לדעתנו

על התרבות בישראל. הוריך צריכים לספר לך מה הרגשתם לגבי ההבדל בין התרבות בישראל ואוקראינה. לתרבות יש הרבה גוונים. יש תרבות הדיבור, תרבות האוכל, תרבות הדיור, גם ספורט כלול בתרבות, גם ארכיטקטורה, לא רק ספרות ציור ותיאטרון. אז מה אתה מתכוון לאיזה הבדל?? קשה להבין מהשאלה שלך.

Angel lips

New member
אלמוגית 5 אני חושבת הוא דיבר על

תרבות בכלליות ואת אמורה לכתוב על הנושא הקרוב אלייך מבין כל מה שהעלת לעיל... לי קצת קשה לכתוב כי לא התנסתי בכל מה שהעלת באוקראינה רק בארץ. ואני יכולה לספר על ההבדלים רק מסיפורים ששמעתי מהוריי.

SpyKid

New member
חחח אני יכולה לכתוב על הנושא הקרוב

אליי ממה שהיא כתבה... ספורט!

M a r U s k A

New member
ואני ..

בת לעולים ממוסקווה ואני לא נולדתי לארץ, אני נורא אשמח להסביר ולהרחיב לך על המעבר התרבותי אני אפילו מוכנה להתנדב ולשאול את ההורים שלי כי אחרי הכל אני הייתי בת 7 אבל אני צריכה נושאים יותר ספציפיים כי התרבות זה מושג נורא נרחב.

Angel lips

New member
ואת :)

את יכולה לשאול על תרבות וכללי וההורים שלך בטוח יתחברו לנןשא שקרוב עלהם במיוחד יש הבדלים שהיה קשה להם להתרגל בארץ, אני יודעת שלהוריי המער התרבותי היה קשה... אולי גם להוריך שאלתי ושפתי :)

SpyKid

New member
גם להורים שלי =)

למרות שגם לי יש דברים שעדיין נראים מוזרים...=)

L i Z k A

New member
חחח... נטשה לי עד היום יש המון

דברים לא ברורים בתרבות הישראלית... אז תארי לך איך ההורים מרגישים
. אני יודעת שלאימא שלי זה מאוד מפריע, היא מתמודדת עם זה בכך שהיא דוגלת בערכים ובמנטליות שלה ולא מנסה להבין
. זה אמנם לא פתרון אבל לפחות היא מנציחה משהו שבד"כ מתפוגג עם מעבר לארץ זרה, ועוד אחת כזאת

L i Z k A

New member
מסבירה:]

אימא שלי הגיעה לארץ ולא הסתדרה עם המנטליות פה. אבל במקום לנסות להבין אותה ולהיות כמו הישראלים היא נשארה כמו שהיא שהיא והיא מתנהגת כמו שהייתה מתנהגת לפני שעלינו לארץ. אז אני אומרת שזה טוב כי ככה תישמר התרבות הרוסית בארץ, והילדים שלי יוכלו להיות גם כאלה, בניגוד לאנשים שהופכים להיות ישראלים לגמרי והתרבות הרוסית היא רק נקודה בעברם. אם לא הבנת, אני אסביר שוב:]

Angel lips

New member
אההההה עכשיו הבנתי אותך :)

גם אמא שלי הזדעזע מהתרבות ההישראלית כי היא התרגלה למשהו שונה, אבל עם השנים היא הפכה להיות חלק ממנה כאשר היא שומרת על העקרונות הבסיסים שבאה איתה מהתרבות הרוסית..

L i Z k A

New member
הבנת כפרה עלייך../images/Emo57.gifטפו טפו בלי ע'

אני בעד מנטליות של רוסים (עזבי את העובדה שאני חלק ממנה... זה לא שאני משוחדת) פשוט יש פה מספיק נוכחות מזרחית, אז גם האשכנזים צריכים להשתמר

Angel lips

New member
חחחחחחחחחחחחח :) ליזקה

איזו מצחיקולה :) לא יודעת אני תרבותיה מעורבבת.

L i Z k A

New member
תחזרי בתשובה! חוטאת!

רובנו מעורבים, כי התחננו מנטליות רוסית אבל גדלנו כאן, אז זו תערובת. אני בעד התרבות של ישראל אבל קצת יותר בעד לשמור על התרבות שלי

למעלה