תרבות ה-SMS

yosef 30

New member
תרבות ה-SMS

בוקר טוב חברים יקרים.
אתמול ישבתי עם חברה שלי לקפה והיא שיתפה אותי בתהליך ההכרות שלה עם בחור שהיא התחילה קשר. היה נשמע שיש בה הרבה כעס עליו, עוד לא הכירו ממש וכבר יש כעסים. "מעצבן אותי שהוא מתקשר איתי דרך SMSמים
זה מעצבן אותי" היא אומרת. וכשאני שואל אותה: "למה את לא מתקשרת" היא אומרת שהיא רוצה שהוא ייחזר אחריה "שיידבר" היא אומרת. כמה פעמיים אנחנו מוצאים את עצמנו מנהלים שיחה ארוכה ב-SMSמים
עד כמה זה באמת יוצר קירבה - או שזה יוצר את ההפך הגמור
מדוע אנחנו בוחרים לתקשר דרך ערוצי תקשורת שלא ממש יוצרים התקרבות. ואני לא מדבר על הודעות פה ושם נחמדות כאלו ואחרות. אלא ממש לנהל שיחה. מה עוצר אותנו מלחייג ופשוט לדבר.
זה גם יוצא הרבה יותר זול, וגם הרבה יותר אינטימי ונעים לנהל שיחה ולשמוע אחד את השני. אך מה עוד יכול לעמוד מאחורי התרבות הזאת שבה אנו מתקשרים אך"מרחוק"
אשמח לשמוע דעתכם בנושא. ושיהיה לכולנו המשך יום נעים |פטריות| יוסף.

סורנטו

New member
בוקר טוב יוסף,

זו אכן תרבות ובעידן הטכנולוגיה המתפתחת היו זה האמצעי הכי זמין ו"נוח" לתקשר, לעיתים אני מרגישה נוח כשאני לא ממש בטוחה בעצמי פנים מול פנים, כשבא לי לשמור על קשר בלי לצאת או להתאמץ הרבה... אכן, כל אחת ואחד רוצים להיות מחוזרים, להרגיש שרוצים אותם אבל אני לא מוציאה מהכלל שלעיתים מותר גם לנו ליזום , כשרוצים או אוהבים משהוא לא חושבת שצריך לעשות יותר מידי חשבון (רק לא לאבד גבולות
) המיסרונים לדעתי משרתים הודעות קצרות כי קשה לנהל איתם שיחות ארוכות אני אישית, אוהבת לכתוב אבל לא דרך מיסרונים, עדיף כבר אי-מייל...בנוסף, כושר הביטוי שלי כלפי מי שאני רוצה להרשים, אוהבת - יוצא טוב יותר כשאני כותבת. בכל אופן, אני בעד שאם ניתן, תמיד עדיף להפגש ולדבר. יום טוב,

blaor

New member
גם לדעתי אנשים עושים שימוש לרעה בSMS

אני מוצא המון אנשים שמסתתרים ופשוט נמנעים מלשוחח ישירות ואני שואל את עצמי איזה מן חברה יגדלו בנותיי? (פייסבוק ICQ מסנגר והיד עוד נטויה) איפה השכונה של פעם ולצעוק מהחלון ואיפה השריקה של פעם - כבר שכחנו טוב אי אפשר לעצור את הקדמה ואפשר בהחלט לנצל את היתרונות אני מוצא את עצמי מצליח לבטא את עצמי יותר טוב יותר בחופשיות במדיה האלקטרונית האם אתם גם? נראה לי שיש בזה משהו משחרר וגם מאוד כיף לשלוח "אני אוהב אותך" כמובן גם כיף לקבל אבל כל עוד זה נשאר בטעם הטוב ולא בא על חשבון התקשורת הישירה אז זה בסדר בקיצור כמו כל גבר בחיים המינון הוא זה שקובע לגבי הרצון להיות מחוזר ברור שכול אחד רוצה אבל קשר שעוד לא התחיל וכבר התקשורת בו היא לקויה אז יש לבחון אותו שוב כל צד צריך להביע את עצמו בחופשיות אחרת אין עתיד לקשר וחבל כי זה עלול לחזור שוב גם בקשר הבא

jjaki

New member
ואני לעומתכם מודה לטכנולוגיה על ההמצאה הנפלאה

ואני מתקשר עם כל העולם ואישתו בSMSים בייחוד כשאני לא מול המחשב (מן סתם רוב הזמן). עד שתהיה לי מכשיר של דור 3 (עדיין מסרב להחליף את המכשיר הישן והטוב)

למעלה