תרבות השתייה, והבנה באלכוהול
לדעתי תרבות שתייה זה דבר שאין בארץ. מבחינתי תרבות שתייה היא השילוב של שתיית כהילים מסוימים במנהגים חברתיים. אפשר לאמר, אני מניח, שיין קידוש הוא סוג-של תרבות שתייה, אבל מדובר בדבר יהודי ולא ישראלי (ולא, זה לא אותו דבר). פרנו כדיז'סטיף בצרפת זה תרבות שתייה. מרטיני לפני ארוחה באיטליה זה תרבות שתייה. יין באיטליה/צרפת זה תרבות שתייה. קוניאק בצרפת זה תרבות שתייה. בירה בפאב השכונתי באנגליה זה תרבות שתייה. קוקטייל בבאר מתחת למשרד אחרי העבודה בניו-יורק זה תרבות שתייה. בארץ אין את זה. תרבות השתייה יכולה להסתכם בחיילים משוחררים שמשתכרים בסוף שבוע.
רוב האנשים שותים בירות, ורוב שותי הבירות שותים מקומיות (גולדסטאר ושות'). במסיבות מחלקים/מוכרים זבל, ורוב האנשים לא מוציאים כסף על שתייה טובה במסיבות גם אם היא קיימת. בהרבה פאבים אין גם אם רוצים מבחר של שתייה איכותית, ובהרבה מקומות הברמן/ית לא בהכרח מקצועי. אני לא אומר בכולם, אבל בהרבה. היות ואני לא חושב שיש תרבות שתייה, אני לא חושב שהאלכופופס (מודה שלא שמעתי את הביטוי הזה אף פעם, אבל אהבתי) הורסים משהו. סמירנוף-אייס/בקרדי-בריזר/קאריביאן-טוויסט מתאימים למזג אוויר כאן ולאווירה, אז למה לא - מי שנהנה מזה, שיהיה לו לבריאות. לפחות המשקאות האלה לא עם אלכוהול ברמה נמוכה (רובם לפחות). אם כבר משהו מקלקל בארץ זה הדחיפה האין-סופית של אלכוהול-זבל. "הקפצות טקילה" של תהילה/כהילה עם ספרייט זה מכה. זה המצאה ישראלית נטו, וזה בד"כ מה שגורם לאנשים להקיא ולגרום למימיס ללכלך את הנעליים שלו כשהוא מסיים לאבטח מסיבה והולך הביתה. בקשר להבנה באלכוהול -- יש כמה תגובות. הכי נפוצה זה שזה פלצנות. הרבה פעמים ישבתי עם אנשים כשכולם הזמינו בריזר/"משהו מתוק וחזק"/בירה ואני הזמנתי, למשל, ג'ק עם שתי קוביות קרח (מה לעשות, ככה אני שותה אותו
) וישר קיבלתי מבטי מה-אתה-משחק-אותה. בפעמים אחרות דווקא אנשים שואלים מה כדאי לשתות, או מתעניינים. אני אוהב לאסוף סיפורים על אלכוהול, אז זה נחמד (למשל, למה לסאוטרן קומפורט קוראים ככה? למה יש תולעת במזקל? למה לקפטן-מורגן קוראים קפטן מורגן?) בשורה התחתונה, לי לא אכפת. אני יודע מה אני אוהב לשתות, וזה מה שאני אשתה. אני יכול לשבת על גולדסטאר (עכשיו אני חוזר מהים ושליש גולדסטאר
), ואני יכול להוציא 70 שקל על מנה של לגבולין (למרות שאת זה אני כבר יכול עכשיו לשתות בבית
)