תרבות השתייה...

Nadav L

New member
תרבות השתייה...

שלום, השאלה הראשונה שלי היא: מהי "תרבות שתייה" (מנקודת מבטכם)? כשמשתמשים במושג הזה, למה מתכוונים? שאלה שנייה: למה אומרים, שמשקאות כמו: וודקה-רד-בול וכל ה"אלכופופסים" למיניהם ("בקרדי בריזר", "סמירנוף אייס") משחיטים והורסים את "תרבות השתייה"? כבר יצא לי לשמוע את הטענה הזאת כמה וכמה פעמים, ובכל פעם הזדהיתי איתה, אבל לא הבנתי בידיוק למה הכוונה? תודה. נדב

Crazy_Bitch

New member
תרבות השתיה?

תרבות שתיה, לפחות לדעתי, היא פשוט הרגלי שתיה מסוימים בקרב אוכלוסיה מסוימת... בארץ למשל- הרגלי השתיה קשורים ליהדות וכן יש את המשקאות הנמכרים בארץ שהם כיום אלכופוס (לצערנו), בירה ועוד כל מיני דברים. בארה"ב- רוב המכירות עומדות על בירה... בקיצור- אין תרבות שתיה אחת לעולם... זה תלוי. אלכופופס בכל מקרה, הורסים. לא יודעת מה, אבל הורסים...

gh231

New member
אני חושבת שזה פשוט לדעת מה

אתה שותה ולהנות מזה, לא סתם לשתות כדי "לדפוק את הראש". ושאלה שלי- גם עליכם, כשאתם מציינים שאחד התחביבים שלכם הוא אלכוהול, מסתכלים כמו על אלכוהוליסטים מסוכנים לציבור?

Nadav L

New member
ממש לא...להפך...

אנשים נורא מקנאים בידע שלך, ומנסים ללמוד ממך כמה שיותר...

Nadav L

New member
אני חושב שההגדרה של gh231 הכי...

קולעת. זה בידיוק ההגדרה שחיפשתי... לפי דעתי לא צריך לקשר את המושג "תרבות שתיה" למנהגים מסורתיים לאומיים. ובידיוק כמו ש- gh אמרה, אם אתה שותה, יודע מה אתה שותה, ו"נ-ה-נ-ה"(מילת המפתח בהגדרה) מזה... יש לך תרבות שתייה!

MEIMIS

New member
אני לא מסכים איתך לגבי האימרה של

כל הבקארדי בריזר והסמירנוף אייס משחית את הבני נוער... לדעתי ככה הם פותחים עולם לבחור שקנה את זה... ולאט לאט הוא הולך על דברים יותר כבדים.. כמובן יש אנשים שמזמינים נגיד בפאב או קונים רק אלכופופס... אבל אני חושב שזה כמו בנאדם שרוצים להתחיל לשתות קוקטיילים.. אז לא מהתחלה מביאים לו קוקטייל חזק מאוד כמו ראסטי נייל... אלה מתחילים איתו בדברים עדינים ולאט לאט הוא מתחיל להזמין קוקטיילים אחרים ולאט לאט עולה ברמה של האלכוהול בכל אופן בישראל אין תרבות שתייה... אתמול עבדתי בתור מאבטח במועדון.. וממש אין לנו... כל מי שיצא מהמסיבה התחיל להקיא את הנשמה... שהלכתי מהחנייה לכיוון המועדון כל השביל היה מלא בקיא של אנשים..

תרבות השתייה, והבנה באלכוהול

לדעתי תרבות שתייה זה דבר שאין בארץ. מבחינתי תרבות שתייה היא השילוב של שתיית כהילים מסוימים במנהגים חברתיים. אפשר לאמר, אני מניח, שיין קידוש הוא סוג-של תרבות שתייה, אבל מדובר בדבר יהודי ולא ישראלי (ולא, זה לא אותו דבר). פרנו כדיז'סטיף בצרפת זה תרבות שתייה. מרטיני לפני ארוחה באיטליה זה תרבות שתייה. יין באיטליה/צרפת זה תרבות שתייה. קוניאק בצרפת זה תרבות שתייה. בירה בפאב השכונתי באנגליה זה תרבות שתייה. קוקטייל בבאר מתחת למשרד אחרי העבודה בניו-יורק זה תרבות שתייה. בארץ אין את זה. תרבות השתייה יכולה להסתכם בחיילים משוחררים שמשתכרים בסוף שבוע.
רוב האנשים שותים בירות, ורוב שותי הבירות שותים מקומיות (גולדסטאר ושות'). במסיבות מחלקים/מוכרים זבל, ורוב האנשים לא מוציאים כסף על שתייה טובה במסיבות גם אם היא קיימת. בהרבה פאבים אין גם אם רוצים מבחר של שתייה איכותית, ובהרבה מקומות הברמן/ית לא בהכרח מקצועי. אני לא אומר בכולם, אבל בהרבה. היות ואני לא חושב שיש תרבות שתייה, אני לא חושב שהאלכופופס (מודה שלא שמעתי את הביטוי הזה אף פעם, אבל אהבתי) הורסים משהו. סמירנוף-אייס/בקרדי-בריזר/קאריביאן-טוויסט מתאימים למזג אוויר כאן ולאווירה, אז למה לא - מי שנהנה מזה, שיהיה לו לבריאות. לפחות המשקאות האלה לא עם אלכוהול ברמה נמוכה (רובם לפחות). אם כבר משהו מקלקל בארץ זה הדחיפה האין-סופית של אלכוהול-זבל. "הקפצות טקילה" של תהילה/כהילה עם ספרייט זה מכה. זה המצאה ישראלית נטו, וזה בד"כ מה שגורם לאנשים להקיא ולגרום למימיס ללכלך את הנעליים שלו כשהוא מסיים לאבטח מסיבה והולך הביתה. בקשר להבנה באלכוהול -- יש כמה תגובות. הכי נפוצה זה שזה פלצנות. הרבה פעמים ישבתי עם אנשים כשכולם הזמינו בריזר/"משהו מתוק וחזק"/בירה ואני הזמנתי, למשל, ג'ק עם שתי קוביות קרח (מה לעשות, ככה אני שותה אותו
) וישר קיבלתי מבטי מה-אתה-משחק-אותה. בפעמים אחרות דווקא אנשים שואלים מה כדאי לשתות, או מתעניינים. אני אוהב לאסוף סיפורים על אלכוהול, אז זה נחמד (למשל, למה לסאוטרן קומפורט קוראים ככה? למה יש תולעת במזקל? למה לקפטן-מורגן קוראים קפטן מורגן?) בשורה התחתונה, לי לא אכפת. אני יודע מה אני אוהב לשתות, וזה מה שאני אשתה. אני יכול לשבת על גולדסטאר (עכשיו אני חוזר מהים ושליש גולדסטאר
), ואני יכול להוציא 70 שקל על מנה של לגבולין (למרות שאת זה אני כבר יכול עכשיו לשתות בבית
)

Nadav L

New member
אני יודע למה...

קוראים ללונג אילנד איי T ולראסטי נייל כמו שקוראים להם

MEIMIS

New member
אהבתי...

את כל הסיכום... ואתה צודק אני כבר מתחיל לשכוח מה הם הסיפורים על כל דבר... על סאוטרן קומפורט על התולעת והמזכל ועוד 2 הדוגמאות שנתת... סה"כ . . הבנה רבה יש לך בכל הענף..... בוא נפתח שירשור על סיפורי אלכוהול.. יין ואחרי כל דבר מה עומד שאני אפתח? או שאלון יפתח ישר עם סיפור.. כי אני לא זוכר כבר כלום מהקורס :(

יאללה, בואו נתחיל - תולעת במזקל.

יש הרבה הסברים, רובם שטויות. לי בקורס אמרו שזה מאד פשוט -- אם הלקוח הוא גבר בן 20 התולעת תעמיד לו כל הלילה, אם זה לקוחה בת 60 זה ימשוך אליה גבר בן 20
אבל, זה מן הסתם לא הסיבה. מקסיקני חביב שמגדל ומוכר מזקל סיפר לחבר שהיה במקסיקו: פעם לא היתה דרך למדוד את אחוז האלכוהול, ולכן המקסיקנים לא ידעו מתי להפסיק לזקק את המזקל. לכן הומצאה שיטה -- היו בקבוקים בגודל קבוע. ממלאים בקבוק במזקל, וזורקים פנימה את התולעת (לא זוכר את שם התולעת -- היא גדלה על צמח האגבה ממנו מכינים את המזקל, ומן הסתם גם את הטקילה) כשהיא חיה. אם התולעת מגיע לתחתית הבקבוק כשהיא עדיין חיה -- שופכים את החומר החוצה ומזקקים שוב. אם היא מתה -- סוגרים את הבקבוק ומוכרים. לכן התולעת בפנים. היום למה יש תולעת? מסורת/שיווק נטו.

MEIMIS

New member
התכוונתי נפתח שרשור חדש ושלם לגבי

כל הנושא הזה. . . אני בטוח שזה נושא שמעניין את כולם

תרבות שתיה

שלום הבנת הנקודה מבחינתי, היא הידע והיכולת לשלב את השתיה עם החיים (כולל אוכל, בילוי ודרך חיים). ניתן לראות בדרכם של הצרפתים דוגמא לתרבות שתיה. הם יתאימו את היין לאוכל יפתחו בפורטו, ישתו יין תואם עם האוכל, יקנחו בגבינה וקלוודוס. הגרמנים נוהגים בשתיית בירה באופן שונה, אך ללא ספק שהבירה תופסת בחייהם מרכיב מאוד חשוב. שתייה משחררת ושתי העמים שהוזכרו די שמחים ואוהבי חיים טובים. זו תרבות. היכולת לשלב את חייך סביב שתיה (נכונה ולא מוגזמת) עם הנאה מהאיכויות ולהבין מה אתה בעצם עושה. אין ספק שתרבותו של אחד יכולה שלא להחשב בעיני השני, אולם כאן הייתי מעדיף במקום לכנות אי קבלה במונחים שהשתמשו בהם חברים אחרים, לומר שלא כולם יכולים לממש את מה שמכונה בפינו תרבות שתיה באותה מידה. כאן המקום לכבד את הזולת ולהבין שגם בדרכו הוא נהנה מהנושא ומפיק ממנו את המיטב על פי טעמו ויכולתו...

MEIMIS

New member
תרבות השתייה בישראל...

תמונה אחת ממחישה... נלקח מאתר לילה

MEIMIS

New member
אגב.. אחרי המסיבה הזאת...

מימיס היה צריך ללכלך את נעליו מקיא של אנשים כמו שאלון אמר.. איבטחתי במסיבה הזאת..

סניפטר

New member
אני מצד שני הייתי אחראי על

צוות האבטחה לפני כמה חודשים באיזה חתונה של מיליונרים והבר שהיה שם מכבד את בעליו אז בואו נאמר שכשיש כסף יש ידע ועם יש ידע יש .... אלון מבחר הטקילות היה כה גדול לפחות 10 סוגים . וכנ''ל וויסקי ,ג'ין וכל הטובין מה שהכי עצבן אותי שהכל כמובן היה בחינם ואני לא יכולתי לשתות מתארים לעצמכם איזה פקעתל עצבים הייתי מה שכן האוכל היה על הפנים חסה ואורז (איכס) וכמובן שגם בחתונה הזו היו החברה ששתו עד כלוט נישמתם והשאירו ארוחת בוקר לכלבים .... יום טוב טל

MEIMIS

New member
כנראה שבחתונה הביאו בר תוצרת חוץ..

כלומר.. לא בעל המקום קנה את המשקאות . . . אלה אלו שעשו את החתונה קנו בדיוטי פרי או משו.. והביאו את זה לחתונה...

סניפטר

New member
לא זה לא היה מהדיוטי

הם היו כלכך מליינים שהיה להם חוות סוסים בשטח הבית (משהו מדהים) האבא של החתן הוא בעל נכסים (בניינים בת''א) גם דיברתי עם האחראי על ניהול החתונה והוא נידב לי פרטים על הבר אורך הבר היה 15 מטר צד אחד וצד שני היה 7 מטר לא יאומן כי יסופר וחבל שלא הייתה עלי המצלמה ! מה שכן הברמנים לא מקבלים שאריות הבייתה מאחדים בקבוקים (איזה בעסה)

למעלה