תרבות הולנד?

smaak

New member
תרבות הולנד?

ואני מרשה לעצמי, היות והפסקתי לנהל פורומים בתפוז מצד אחד, אבל אני עדיין יודעת דבר או שניים על ניהול פורום. אני כבר כמעט ולא כותבת כאן בפורום בעיקר בגלל שמעט השרשורים שעולים כאן לא מדברים אלי, וחבל. אני אוהבת את הולנד, מבקרת במדינה על בסיס קבוע, ויש לי בה חברים טובים. התחושה שלי היא שהפורום דועך ונעלם. בואו נודה על האמת, הוא אף פעם לא היה באמת תוסס, אבל בחודשים האחרונים הוא עוד פחות מזה, ודי יצא לי החשק לכתוב בו. אבל החלטתי, לפני שאני נעלמת אל תהומות הנשייה לפתוח דיון בעניין. איך נראה לכם שניתן להציל את הפורום? תחושות או תובנות בעניין מישהו?

een ogenblik

New member
קודם כל

צריך להחליט אם רוצים בכלל דיון שכזה, או שהמיואשים התייאשו, אחרים חושבים שאין זה חשוב, וההנהלה מוחקת אינה מסבירה האם דיון שכזה מקובל עליה, ומה תוכנו המקובל עליה אם בכלל. לא נראה לך הגיוני? רק אחרי זה אפשר יהיה לנהל דיון, אם בכלל (דיון שאני מנועה ממנו למדי, כי חוץ מן העובדה שאני מתגוררת בשכנות להולנד איני קשורה לפורום).

חנהר

New member
לא רק מקובל גם מבורך

כל רעיון להפרות את הפורום מבורך ומבוקש, אני חושבת על להביא אורח לפורום בנושא רילוקיישן להולנד, ולפתוח בפני חברי הפורום את האופציה לשאול שאלות חשובות. כמו כן אורח בנושא תיירות בהולנד, האורח ימליץ ויספר על המקומות בהם הוא תייר. יוזמה ברוכה ונהדרת.

חנהר

New member
התכוונתי ליוזמה ברוכה ונהדרת SMAAK

een ogenblik

New member
אם כך

נשאלת השאלה מדוע מצאת זמן למחוק תגובה שאינה הולמת (ואני מסכימה איתך שלא הייתה הולמת דיון על החייאת הפורום), אך לא מצאת זמן להגיב עניינית לסמאק, ולשטוח את מחשבותייך בנושא. למען האמת, עדין איני רואה שמצאת את הזמן לשטח את מחשבותייך, כי שלוש שורות בתגובה לתגובה אינן רעיונות רציניים להחייאת הפורום ממי שמנהל אותו. אירוחים, עם כל הכבוד, הם זמניים לחלוטין. הם אולי, וממש לא בטוח, מגדילים את ההשתתפות לזמן האירוח, אך לא תורמים דבר להשתתפות קבועה של אנשים. פורום מתקיים על השתתפות קבועה ורציפה. זו צריכה להיות מטרתך הראשונית.

חנהר

New member
החייאת הפורום

הפורום יהיה חי ופועם ברגע שהחברים בפורום ימדרו וימתנו את תגובותיהם כלפי חברי פורום אחרים. רמת הזעם והירידה לקטנוניות כלפי אחד לשני היא בלתי הולמת, מדוע חבר פורום שנפגע כתוצאה משרשורים לא הולמים ירצה להמשיך להשתתף בפורום? תחילה אני חושבת שכולנו בבת אחת ניקח רגע נשימה ונחשוב כיצד אנו מנסחים את ההודעה הבאה שלנו. זהו פורום תרבות ויש להתייחס לכך בהתאם! כך שלפני שאנחנו חושבים על רעיונות על מה לשוחח וכיצד נוכל להפוך את הפורום למעניין יותר, הבה ונהפוך אותו לנעים יותר. לגבי מחיקת הודעות, נשלח הסבר במסרים הפרטיים לחברים שהודעתם נמחקה, לא מסמכותי לשוחח על כך בפורום עצמו! בברכת חורף הולנדי גשום על סף ברד, חנהר

smaak

New member
שרשורים לא הולמים

חנה, כמי שיש לה ניסיון עם גולש שנפגע, מליון פעם, אבל אין לו בעיה לפגוע באנשים אחרים, ואז לבקש סליחה, אני חושבת שהצעדים שנקטת דרסטיים ולא ראויים. בטח לא בתקופת ניהול כל כך קצרה. אנשים מתווכחים, רבים, יש לך מקום בהרגעת הרוחות. אבל כמנהלת את צריכה גם לנהוג במידה. כלי המחיקה והחסימה צריך להיות האחרון, לאחר שמוצו כל האפשרויות האחרות. זה כלי שצריך להמעיט את השימוש בו, אלא אם מדובר במפרסמים. כשאת עושה צעדים קיצוניים בלי להסביר את עצמך בתואנה שאסור לך לדון בהם כי לא מסמכותך, זה נקרא כמו תירוץ, וזה בטח ובטח לא הופך את הפורום למקום שנעים לכתוב בו. כרגע השגת את התוצאה ההפוכה. זה מבריח אנשים מהפורום, ובסופו של דבר תישארי כאן היחידה שתכתוב. אני בטוחה שאת לא רוצה את זה.

חנהר

New member
מחיקת הודעות/חסימת גולשים

לפני כמה ימים כתבתי הודעה לכולם בנוגע למחיקת ההודעות עם בקשה לכבד את חברי הפורום ולכתוב בצורה הולמת ואני מצטטת את ההודעה: "לא פעם ולא פעמיים נמחקו הודעות מהפורום עקב פנייה לא הולמת בין חברי הפורום. אנא נסו לשמור על טון קורקטי ולא לפנות בצורה מעליבה כלפי חברי פורום אחרים, זה לא ראוי ולא מתאים. אתם מוזמנים לשוחח על הכל כאוות נפשכם אך נסו להישאר מאופקים, זה לא נעים לא לי כמנהלת הפורום ולא לכם כחברי הפורום. תודה רבה." יתרה מכך הסברים נשלחו לחברים עצמם במסר האישי כנ"ל לגבי חסימת משתמשים. וויכוחים ודיונים חייבים להיות חלק מכל שיחה נורמטיבית, אך יש דרך לעשות זאת. כל עוד חברי הפורום לא יפנימו ויבינו שיש לתת כבוד ומקום להביע דעה מבלי לפגוע בחבריהם, הודעותיהם תמחקנה. כנ"ל לגבי חסימת משתמשים. השאלה שלי היא אליכם, האם אתם מוכנים להמשיך הלאה? האם אתם כחברי פורום רוצים להפוך את הפורום לנעים יותר ופתוח יותר להבעת דעה מבלי לפגוע בדעותיהם של אחרים? תחשבו על זה. חנהר

TatyBar

New member
אבל חנה,

זו אמירה כללית לגמרי. אני לא ראיתי במה שחלב אמרה, שום דבר מעליב או פוגע או לא ראוי או אפילו לא ענייני. היא ביקשה למחוק שרשור שלה. והיא חזרה וביקשה למחוק אותו - למרות שלא ראית בכך צורך בהתחלה. את יכולה להתווכח איתה על הצורך והמקום של דיון כזה או אחר בפורום, ברור. אבל אני חושבת שאם גולש מבקש למחוק הודעה שהוא עצמו כתב - יש להיענות לו. גם אם לטעמך ההודעה הזו לא "ראויה" להימחק. לטעמי זו זכותו של הגולש לבקש לממחוק הודעה שלו עצמו. מטעמים שלו. אבל יש לי אבל נוסף - והוא שלמרות שאולי לא היה נראה לך שראוי למחוק את השרשור של חלב - מה שאני לא מבינה הוא - למה בקשות ממך למחוק את השרשור הובילו לחסימתה מהפורום. זה כבר לא ראוי, לא מידתי, לא ברור, ולא ענייני. בכל ההודעה הזו שלך שכתבת פה על הסברי הניהול והכללים - לא ראיתי כלום שקשור למה שחלב עשתה. זה מה שלא ברור לנו פה. מה עשתה חלב שגרם למחיקתה מהפורום הזה? אני קוראת את חלב בפורומים אחרים גם. היא אחת הכותבות הקבועות בפורומים של אירופה. אני בטוחה שהיא מכירה את הכללים והנהלים של תפוז. ולמרות שכל אחת יכול לפעמים לטעות - אני באופן אישי לא מבינה מה היא עשתה שקשור למה שכתבת פה למעלה על כללי הכבוד. למי היא לא נתנה כבוד בדיוק?

מלפפiן

New member
ושוב חנהר,

כמו בעבר, הטון המתנשא שלך מביא לך רק יריבים. ביום שתלמדי לקבל אחריות על בחירותיך, במקום להאשים את שאר העולם ואשתו בבעיות כאן, תוכלי אולי לנהל בהצלחה את הפורום.

חנהר

New member
היריבים כבר היו קיימים

עוד לפני שהגעתי האלה, שרשורים פוגעים מציפים את הפורום כל הזמן, אין לכך קשר אליי, אלא לגישה שנוצרה כאן בפורום.

smaak

New member
מיקוד שליטה חיצוני

מצטערת, אבל את בוחרת להשליך את האחריות על חברי פורום במקום לקחת אותה על עצמך. והמעשים שלך הם בדיוק ההיפך מניהול פורום פתוח ונעים.

חנהר

New member
החייאת הפורום

הפורום יהיה חי ופועם ברגע שהחברים בפורום ימדרו וימתנו את תגובותיהם כלפי חברי פורום אחרים. רמת הזעם והירידה לקטנוניות כלפי אחד לשני היא בלתי הולמת, מדוע חבר פורום שנפגע כתוצאה משרשורים לא הולמים ירצה להמשיך להשתתף בפורום? תחילה אני חושבת שכולנו בבת אחת ניקח רגע נשימה ונחשוב כיצד אנו מנסחים את ההודעה הבאה שלנו. זהו פורום תרבות ויש להתייחס לכך בהתאם! כך שלפני שאנחנו חושבים על רעיונות על מה לשוחח וכיצד נוכל להפוך את הפורום למעניין יותר, הבה ונהפוך אותו לנעים יותר. לגבי מחיקת הודעות, נשלח הסבר במסרים הפרטיים לחברים שהודעתם נמחקה, לא מסמכותי לשוחח על כך בפורום עצמו! בברכת חורף הולנדי גשום על סף ברד, חנהר

yaelli10

New member
את יכולה בבקשה לענות

מה הסיבה שהצבע האדום של מלפפון הוסר? ובאיזה עיתוי?

een ogenblik

New member
זו תגובה רצינית?

דרך הניהול שלך קוממה אנשים שאיחלו לך הצלחה כשקיבלת עליך את ניהול הפורום. בכל פורום כל מנהל סופג בזמן זה או אחר חצים על פעולתיו, אבל לא כלכך מהר ממשתתפים מרכזיים. זה לבדו צריך לעורר בך תהיות לגבי התנהלותך את. מעבר לכך, הפורום הלך ודעך עוד לפני שהפכת למנהלת. זה לא יפתר על ידי מיתון תגובות, זה יפתר רק אם יעלו רעיונות, ומימושם יהיה מוצלח. לחלק הראשון אינך אחראית בצורה בלעדית, אך צריך להיות לך חלק חשוב, והתגובה שלך מראה שאין לך שום הבנה במה זה כרוך. חבל, כי זה גם גורם לי לחשוב שגם אם יהיו רעיונות טובים, ממושם לא יהיה מוצלח, כי הוא תלוי כמעט אך ורק בך, ואיני סומכת עליך לאור כל האמור לעיל. חלקית בגלל מה שאחרים כותבים עליך, אך בעיקר בגלל מה שאת כותבת בעצמך.

alma fa

New member
אני בעד להציף את פיב"א בתרבות הולנד..

לא כקנוניה, כתרומה חיובית לאיכות ורמת החיים
וכן, אני מרגישה פה לגמרי לא בבית, למרות שהולנד והולנדית זה הבית, אישית- כנראה בגלל שיש לי געגועים בעיקר לשפה, לשירים, לשירה וכו' ואלו פחות דומיננטיות כאן. מאוד נהניתי למשל מקישורים ספרותיים ודקדוקיים כאלה ואחרים, ואני עדיין משתמשת בהם להנאתי:) אבל בגלל שהולנד וגו' אז אני כן מציצה פה ולפעמים גם כותבת. אין לי תובנות- פורום הוא סך כל כל אנשיו, (וחתוליו), או שנוצרות כימיה ודינמיקה שמעוררות את תאבון ההשתתפות, או שזה לא קורה... לדוגמא של מה שמתסיס אותי באופן אישי, קישור מקסים שנתקלתי בו היום
מאגר שירי עם עתיקים עם טקסטים מתוקים כולל תווים! ) Helaas, Klimeene, ik zag uwe oogen

מלפפiן

New member
נראה לי שדבר ראשון

צריך לבדוק את מדיניות הניהול כאן, והאם היא מקובלת על שאר חברי הפורום. נראה לי לגטימי שכאשר משתמש פותח שירשור ומבקש למחוק אותו, אז השירשור ימחק מיד, ולא משנה באיזה נושא הוא היה ומי הגיב בו. בנוסף הייתי שמחה לשמוע על מדיניות החסימה כאן, ולמה משתמשת קבועה שכותבת כאן כבר שנים פתאום נחסמה מכתיבה בפורום. סמאק עם כל הרצון הטוב, לפני שמדברים על איזה נושאים צריכים להיות בפורום, דבר ראשון כדאי לדאוג שמדיניות ההנהלה תהיה מקובלת על כולם, כי הפורום הזה הופך לאט לאט לפורום של אדם אחד.

למעלה