תרבות אמריקנית

גנגי

New member
תרבות אמריקנית

זה בייסבול. לא שאי פעם הבנתי את המשחק הזה - ולמה שאבין? כדורגל אני לא מבינה, אז בייסבול? בכולופן, יש שם קבוצות מתחרות שמשחקות משחק שלא נגמר, כמעט חסר-אקשן, וכל האמריקנים יוצאים מדעתם (וזוללים נקניקיות או המבורגרים נוטפי-... תוך כדי שטיפה מוקפדת בבירה (אבל לייט!). בקיצור, עכשיו העונה. יש לזה עונה, כמובן. כמו לעלים שנושרים. נושרים העלים - הבייסבול מכה בעוז בשיעמומו. אין הגבלת זמן למשחק, והוא נמשך בממוצע בין שלוש וחצי לארבע וחצי שעות. לפעמים יותר. שתי הקבוצות שמשחקות בפליי-אוף הן זו של בוסטון (THE RED SOX) והיינקי'ז הניו יורקים. נורא מעניין, נכון? גם אותי. יש כל יום משחק, והקבוצה שתשיג ראשונה ארבעה נצחונות - היא האלופה. ולמה אני מספרת לכם את כל השטויות האלה? או!!! כי עכשיו חזרתי מהפאב השכונתי, מערב של בירות מול עשרות הטלוויזיות שפזורות במקום הזעיר הזה, וצפיתי עם כל השכונתיים הנלהבים במשחק של הרד-סוקס והיינקי'ז. כמה-כמה, אתם בטח רוצים לדעת. אז כשעזבתי זה היה 5-5, שזה מבשר רעות לבוסטון. למה? אלוהים יודע. ככה הם אמרו. לא נשארתי עד הסוף כי לא היה נעים לי ליפול על השולחן ולהירדם בפני כולם. כמו שאמרתי, נורא מעניין. אבל חשוב מזה רציתי לספר לכם: חזרתי כמה שעות קודם לכן מאסיפת הורים בתיכון שנחשב למספר אחת בארה"ב. תיכון יוקרתי שמחזיק מעצמו אלוף העולם בחינוך. המנהל הוא ד"ר שלימד שנים רבות בהארוורד, וכל המורים בעלי תואר שלישי לפחות. רובם חוקרים באוניברסיטאות הנחשבות באזור. רובם גם אנשים צעירים, אגב. הערב התנהל ככה: חולקנו למסלולים על פי בחירת הקורסים של ילדינו (זה כמו באוניברסיטה, שיטת הבחירה של הקורסים). לכל מרצה שם ניתנות עשר דקות בדיוק להרצות בפני ההורים שנוכחים באותו זמן בכיתתו את המתודה שלו ואת פילוסופית החיים שלו. אחרי עשר דקות מערכת הכריזה מודיעה על מעבר לשלב הבא, וכך עד שמכלים את כל הסיבוב בין הקורסים השונים. אין דבר כזה להישאר עוד שנייה אחרי הזמן או לאחר. הכול דופק כמו שעון שוויצרי. אלא מאי? יש משחק של הרד סוקס! והמורים להוטים לצפות, וגם ההורים, ובעיקר המנהל. אז איך מתחכמים? בכל עשר דקות מערכת הכריזה מופעלת, והמנהל מפציע ואומר שצריך לעבור לשלב הבא, אבל "לא לפני שאני אעדכן אתכם לגבי המשחק: היינקי'ז עשו את טעות חייהם כש....., וצברנו שלוש נקודות לזכותנו. ועכשיו אתם יכולים להמשיך, בעוד עשר דקות אני אמשיך לעדכן אתכם, ואל תדאגו, יש לכם רק עוד ארבעה סיבובים בין הכיתות, ואח"כ תספיקו עוד לראות את המשחק, כל האקשן לפניכם עוד". ההורים והמורים המאושרים מוחאים כפיים ועושים גל. בחיי! הוא שאמרתי - תרבות אמריקנית.
 

גנגי

New member
גם אני לקחתי את זה קשה.../images/Emo6.gif

בפעם הראשונה שהיא הפציעה שם בפורום חשבתי שזאת סתם חוצפה, אבל בנימוס בוסטוני אופייני לא הערתי כלום.
 

אטיוד5

Active member
מה שהורג אותי ...

המתח זה כלום לעומת המשפט העיברי הנהדר "איט איינט אובר טיל איט'ס אובר". שמת לב איך הג'ינג'רית שמה גרש על האיט'ס אבל שכחה אותו באיינ'ט? אז מה הרג אותי כאן? שזה קפץ לי לעיניים.
 

nutmeg

New member
חכי חכי

עד שעונת הפוטבול תגיע. (רמז: בעונת הפוטבול יש קרח) בייסבול זה "ספורט לעניים". הליגה כולה מגלגלת הרבה פחות כסף, המשחקים יותר מעפנים, קל יותר להבין את המשחק, הכרטיסים לעונה או למשחק יותר זולים, אין להם מעודדות עם פומפונים - ובכלל, אין לעונת הבייסבול סיכוי להשתוות לסערת הרגשות שתפרוץ באותו פאב ממש בעונת הפוטבול. את תראי שלעונת הפוטבול יגיעו לפאב אנשים אחרים לגמרי, לא יאכלו נקניקיות אלא פיצה (אל תשאלי אותי למה - אלו עובדות החיים), לא ישתו בירה לייט, יכנסו לדיבור מעמיק על טאקטיקות משחק וירשמו רישומים סתומים וספקולציות על המפיות בפאב... אופרה אחרת.
 
ולראיה, דקת פרסום בזמן הסופרבול

(האמ-אמא של משחקי הפוטבול) עולה משהו כמו 1.5 מיליון דולר, הרבה יותר מדקת פרסום בגמר ליגת הבייסבול. אאל"ט, הסופרבול נערך מסורתית ביום ראשון ולכן אחוז המגיעים לכנסייה באותו יום ממש נמוך. היה איזה פרק ב'משפחת סימפסון' שבו מארג' הכריחה את הומר להגיע לכנסייה והוא ישב שם עם אוזניות, מאזין למשחק, בזמן שהכומר דורש ושפת גופו תואמת בדיוק לקורה במגרש. משעשע. גנגי, קחי אותי לבוסטון
פורום 'בייסבול'. פורום 'ישראלים בבוסטון'.
 

גנגי

New member
התכוונת

פורום ישראלים בפאב שגנגי ישבה בו אתמול. אבל גם כזה אין. בשביל פורום צריך שיהיו יותר מאנשה אחת.
 

shellyland

New member
תגידי, לברמן בפאב השכונתי שלך

קוראים במקרה סאם מלון? Making your way in the world today takes everything you've got.
 

גנגי

New member
מה שמזכיר לי -

הפאב הבוסטוני של הסדרה "חופשי על הבאר" אכן חי חי וקיים, ואפילו שתיתי שם, ככה בשביל החוויה, שלא יגידו מה-היית-בבוטון-ולא-שתית-בצ'יריאוס?! רק שתדעו.
 
ואלו שטיפה מכירים את המשחק,

בטח כבר שמו לב שהתיאור הזה- "...חולקנו למסלולים על פי בחירת הקורסים של ילדינו (זה כמו באוניברסיטה, שיטת הבחירה של הקורסים). לכל מרצה שם ניתנות עשר דקות בדיוק להרצות בפני ההורים שנוכחים באותו זמן בכיתתו את המתודה שלו ואת פילוסופית החיים שלו. אחרי עשר דקות מערכת הכריזה מודיעה על מעבר לשלב הבא, וכך עד שמכלים את כל הסיבוב בין הקורסים השונים." -הרבה יותר מעיד על ההטמעה העמוקה של הבייסבול בחיי הבוסטונאים.
 

גנגי

New member
../images/Emo6.gif נשבעת לך

שכשכתבתי את זה זה בדיוק מה שעבר לי בראש!
 

גנגי

New member
עוד תשעה חדשים.

שנאמר:
תיהישעה ירחי לידה!*
*זה לא שלא יכולתי לעשות ילד אמריקני בזמן הזה, אבל קודם כל אפריים שמיר לא נמצא כאן, ושנית מה אני אתן לילד האמריקני לאכול בארץ?!
 

Idan91

New member
אפשר לצטט אותך ולומר:

"פחחחחחחחח"? אגב, כמה זה חצי שעות?
 

גנגי

New member
סליחה, די עם הפלגיאט הזה!../images/Emo46.gif

אני אדרוש זכויות יוצרים! אני אתבע אותך על הפרת זכויות! ~ גנגי, ממציאת ה-"פחחחחחח" והוגה רשמית שלו (ב-חית חיכית, לא לועית) ~
 

shellyland

New member
מה שמזכיר לי

שבזמן המשחק המקולל בו ברזיל הפסידה לצרפת במונדיאל הייתי בדיוק בבלינד-דייט ב"תמול-שלשום" עם איזה טיפוס שמלבד זאת ששעמם אותי למוות הקפיד לכל אורך הדייט ללגלג על ברי-המזל שזכו לראות את המשחק במסך הטלויזיה בפאב שממול, בעוד אני מנסה מדי פעם לגנוב ההצות לכיוון לוח התוצאות ולהבין אם שאגות הקהל הן לנו או לאויבינו. עד היום אני משוכנעת שאם הייתי צופה במשחק ולא מפקירה את היקרים מכל לי בשביל דייט, זה היה נגמר אחרת.
 

ScrewDriver

New member
אני פשוט לא מאמין

יש עוד ישראלים שאוהבים בייסבול, והם לא עוד לא גילו את פורום בייסבול??? אנחנו מדסקסים וטוחנים שם את כל הפלייאוף הזה, על כל היבטיו, ומסתבר שיש כאן עוד חבר'ה שמפסידים את האקשן. אפשר להזמין אותך לשם? גם אישה, גם תושבת ארה"ב, וגם מבינה היטב במשחק הזה, את בכלל תהיי שם אוצר.
 
למעלה