תראפיה באמנות

שרה16

New member
תראפיה באמנות

הומלץ לנו לגשת עם הילד (12) לטיפול כנ"ל. האם מישהו מכיר: א.מישהו שעוסק בזה באזור העמקים. ב.מה הפרוצדורה לגשת לאחד כזה דרך קופ"ח,או לקבל החזר אם ניגשים לפרטי. ג.האם איבחון כירולוגי נשמע מספיק אמין (ע"י פסיכולוגית במוסד מוכר)או שרצוי לגשת לאיבחון נוסף. קצת רקע: ילד ADHD מחונן ,אומנותי מאוד עם איזו שהיא בעיה ריגשית ובעית דיבור. תודה מראש

../images/Emo24.gif שלום לך ,

שאלות הבהרה ? הומלץ על טיפול פיכולוגי ? או על תראפיה באומנות ? מי המליץ ? מה הסיבות לטיפול להתערבות רגשית זאת או האחרת ? כירולוגיה כמו שאני מכירה - קריאה בכף היד - לזה התכוונת ? אם כן אז מה זה קשור ? מחונן ו-ADHD , אלו מושגים ש"הוצמדו " לבנך לאחר אבחון נוירולוגי (ADHD) או פסיכולוגי (מחונן)? וגם בעית דיבור ... המון שאלות ... בגלל מסר מעט חסר ... האם תוכלי ל"סדר" את הפרטים, או להוסיף פרטים חסרים... אשמח לנסות לעזור .

שרה16

New member
אז ככה..(ותודה על ההענות המהירה)

בגיל 6 הובחן אצל נאורולוג כ-ADHD בגיל 9 עבר את המבחן למחוננים שלב א-שלב ב לא הספיק לו הזמן. כיום נכנס לפרויקט המחוננים,עבר את מבחן הקבלה-יום בשבוע. יש ליקוי בדיבור-ס,ש,צ ,עבר טיפול שלא הסתיים אצל קלינאית תקשורת. הלכנו לקבל יעוץ אצל פסיכולוגית שאחת השיטות בהן היא משתמשת-זה הטבעת היד כשהיא צבועה,על נייר וקריאת התדפיס שנוצר. המרכז לבריאות המשפחה שבאזור מגורינו משתמש הרבה בקישוריה והמליצו לי עליה. היא היבחנה בעיות ריגשיות והמליצה על תארפיה באמנות (הבנתי שזה פסיכולוג המתמחה בשיטה זו). מטופל בריטלין-כדור וחצי ביום לימודים. עד פה..

טיפול פסיכולוגי

הבנתי פלוס מינוס ... אני חוששת שבילד מסוג כזה, נדרש טיפול ויעוץ פסיכולוגי מהקונבנציונליים - בשימוש טכניקות טיפול התנהגותיות, הדרכת הורים ... האם הפסיכולוגית היא פסיכולוגית מוסמכת או שמא כירולוגית מוסמכת ... האם יש לך אפשרות לפנות ליעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג חינוכי או קליני שיכול לטפל בעצמו ... ולא לראות "בעיה רגשית" ולהפנות לטיפול רגשי אחר ? מהצד וב"עין בלתי מזוינת" נראה לי קצת מוזר !

שרה16

New member
תודה שוב,דבריך מחזקים את הרגשתי

שצריך חוות דעת שניה . יש המלצות למישהו טוב בצפון?

למעלה