תראו מפגר

111SM

New member
תראו מפגר

זה כמו סופרמוטו רק הפוך... במקום להתחיל מאופנוע שטח ... ולהסב אותו לכלי בעל יכולות כביש בלתי מבוטלות בוא נתחיל הפוך מפאקינג
R-1 נראה כמו הדגם של 99

medwow

New member
למה לעשות כזה דבר? או לחלופין...

איזה כיף זה כשיש את האופציה להתפרע ככה.

Hell ad

New member
מה ז"א למה?

תחשוב כמה כ"ס יש לדבר כזה, בשטח. מטורף לגמרי. אבל נראה לי הוא התחפר כל פעם שיתחיל נסיעה.

45degrees

New member
מה כ"ס? המשקל והמיתלים מחפירים לשטח

לא סתם אופנועי סופרמוטו אינם מורכבים מאופנועי כביש כפי שהיה בתחילת הדרך של הענף.

Super Max

New member
נראה לי יהיה מחרמן לגמרי

לנסוע איתו בשבילים מהירים. מפרפר כל הדרך ל- 200 קמ"ש. SM

45degrees

New member
פעם היתה מכונית F1 עם 1000 כ"ס.

בסוף העונה כשהנהג נהיה האלוף החדש שאלו אותו אם 1000 כ"ס זה לא יותר מדי. הוא נתן תשובה של אלוף אמיתי: כל עוד אני לא יכול לפרפר את הגלגלים בסוף הישורת הארוכה של נירבורגרינג זה לא יותר מדי

enigo

New member
היו גם עם 1500 בשיא, אבל לא בטוח שעוד התחרו

ברינג אז...

ariel911

New member
ההספקים המתוארים על ידכם

הושגו לקראת תחילת ואמצע שנות השמונים - ימי הטורבו העליזים של פורמולה 1 מירוצים ברינג המקורי לא נערכו מאז 77 בערך מהתאונה של ניקי לאודה.

45degrees

New member
המכונית הראשונה עם 1000 סוסים היתה בשנות

ה 60 או תחילת ה 70. מכונית זו היתה הסיבה להגבלה הראשונה שנכנסה ל F1 - הגבלה של הנפח המירבי. באותה תקופה המונח אב-טיפוס היה מפורש על ידי כל קבוצה באופן שונה, ולא היו כל הגבלות בתכנון ובניית המכונית.

enigo

New member
מה הקשר בין אבטיפוס ל-F1?

למיטב זכרוני הגבלות נפח - כחלק מה"פורמולה" - היו מחידוש המרוצים אחרי מלחמת העולם השניה, או לפחות מרגע שזה הפסיק להיות GP בלבד והתחיל להקרא F1. יכול להיות שאתה מבלבל עם קטגורית אבי הטיפוס שהיתה בליגות הסיבולת? שם נדמה לי שלפורשה היו מפלצות שהתחרו בעיקר בארה"ב (ליגת ה-CAN-AM, אם אני זוכר נכון) - שם יכול להיות שהתקרבו להספקים הללו כבר בשנות השבעים.

ariel911

New member
לא ראיתי לא מכיר לא שמעתי

אבל אולי אני טועה יש לך שם כיוון משהו לגבי אותה מכונית ? שנות 60/70 התעסקו בעיקר בכנפיים בגובה מגדל שלום ובשלב מאוחר יותר באוירודינמיקה יותר מתקדמת (אפקט קרקעי). שוב לפי ידיעותי (הצנועות), ההספקים הללו הגיעו רק בשנות השמונים וגם זה רק במבחני הדירוג בתחילה.

45degrees

New member
אני צודק ממש. תחפשו היסטוריה של הגבלות

בחוקה של ה F1. ההגבלה הראשונה צריכה להיות על הנפח והיא קיימת בגלל המכונית שתיארתי. היו הגבלות נוספות מצחיקות כמו ההגבלה נגד שימוש בחצאית מסביב לאוטו שתפקידה להגדיל את אפקט ההצפמדה, והגבלה על שימוש במאווררים ענקיים מאחור שיוצרים ואקום מתחת לאוטו כדי להגדיל את אפקט ההצמדה. כל ההגבלות באו בעיקר מהסיבה שמכונית מסוימת השיגה יתרון משמעותי מדי על שאר השדה. ההגבלה על הנפח היתה הראשונה ב F1 בגלל אותה מכונית של 1000 כ"ס.

ariel911

New member
אף אחד לא רומז אפילו שאתה טועה...

רק מנסים להזכר איתך ביחד על איזו מכונית לעזאזל אתה מדבר... לפי מיטב ידיעתי המכונית היחידות שהתקרבו להספקי עידן הטורבו היו חיצי הכסף של מרצדס (W125 אבל אל תתפוס אותי במילה) אבל לא מדובר על שנות ה-60 (יותר לכיוון ה-30) ולא מדובר על 1000 כ"ס (יותר לכיוון ה650) התקנות והתיחסות ל"אפקט הקרקעי" לא ממש עוזרים במציאת אותה מכונית מסתורית... יצרן, קבוצה, נהג, משהו (קצה חוט שיוכל לאשר את הטענה שלך)

enigo

New member
גם האוטו-יוניון של אותה תקופה

מנועי שישה ל', אם אני זוכר נכון, עם מגדש על... וגם אז, בד"כ הם התחרו עם הספקים נמוכים משמעותית לטובת אמינות. הספקי השיא שימשו לדרוגים ולמרוצי טיפוס גבעה.

ariel911

New member
נכון, אבל בשיאו

הגיע מנוע המרצדס למעל 650 כ"ס, יותר מהאוטו יוניון, לגבי השימוש המוגבל - אולי לא זוכר, לא ממש בטוח בכל מקרה זה לא ממש מקדם את החיפוש אחר אותה מכונית 1000 כ"ס משנות ה-60

enigo

New member
50 כ"ס לכאן, 50 כ"ס לשם... נהיית לי קטנוני

לעת זקנה? רק אלוהים יודע כמה סוסים באמת היו למכוניות המפגרות הללו של ערב מלחמת העולם השניה. תחשוב שאת כל הסוסים הללו הם העבירו דרך צמיגים ברוחב שלא שמים היום על פיאט פנדה, שהיו מיוצרים בטכנולוגית חומרים שהיתה גורמת לאחרון מהנדסי הצמיגים בסין להתפוצץ מצחוק... אחח... הזמנים היפים - כשהמכונות היו מברזל, הנהגים מפלדה והמח שלהם כנראה מריק מוחלט...

45degrees

New member
תשמעו. הכל נכתב בכתבה מיוחדת מאוד

שקראתי פעם על ההיסטוריה של ההגבלות בפורמולה 1. היום כמובן מדובר על כרכים של תקנות שונות ומשונות אך פעם לא היו כל הגבלות על המכוניות המשתתפות בסדרה. ואז בכתבה הוזכרו כל המכוניות שהיו מספיק יוצאות דופן כדי לגרום ליצירה של תקנות והגבלות על הסדרה. אם יהיה לי זמן עודף אנסה למצוא קישור מתאים.

למעלה