תראו מה מצאתי

Omiz

New member
רק קצת מצחיק

אבל חוץ מלהוציא מה שחוויתי במציאות בפוסט הזה, זו בדיוק הייתה הכוונה, לתת לאנשים לקרוא ולהגיב ולראות שאין רק דעה אחת בעניין

Mei11

New member
די לתעמולה השקרית

CCTV היא רשת תקשורת אובייקטיבית, מגוונת ומרתקת! וחוץ מזה מה רע בקצת שנאת זרים בריאה? זה דבק מצויין כדי לשמור על אחדות. (שימו לב שכשמדובר בלינק פרו-יפני נציג אמפריית הרשע מייד מוצא את הלינק...)

אMור

New member
מה שקורה בסין מזכיר מאוד את הדוגמא הישראלית

המיתוס של השואה שלא נס ולא ינוס ליחו לעולם, בדיוק כמו שהממשל הסיני דואג לשמר את מאורעות הכיבוש היפני באותה תקופה בדיוק. מאידך, הזמן עושה את שלו, הניצולים מתמעטים ודור חדש שלא ידע את יוסף לא ממש מתחבר לעובדות, לסרטים ולהיסטוריה (וזה אגב מניסיון אישי של מורה בתיכון שראה איך מתחבר הדור הצעיר לימי השואה ופרט למשלחות שהיו נוסעות לסיור במחנות ההשמדה, רוב התלמידים נשארו לרוב אדישים...) קראתי השבוע פוסט שהעלה בני ציפר לבלוג שלו שמקבל חשיפה 'בהארץ'. המאמר שלו ממחיש בדיוק את "חוק ההתיישנות" עליו אני מדבר. אם אני מסכים עם דבריו שזקן ישראלי שגדל והזדקן בתל אביב וניצול שואה צריכים לקבל את אותו היחס זה לא הענין. הענין הוא שמאמר כזה בחיים לא היה רואה אור לפני 30-40 שנה - והיום כן. (ושימו לב לתוקפנות של מרבית המגיבים...) בתור מי שבא במגע עם סינים מהדור הצעיר, אני יכול בהחלט לאשר כי גם בסין חל חוק ההתיישנות על מה שהיה לפני 60 שנה, במיוחד לאור השינויים הכל-כך מהירים שעוברת סין ב- 20 שנה האחרונות ובאינטנסיוויות ב- 5-10 שנים האחרונות. את מי כסף לא מסנוור? ומי מסתנוור מכסף יותר מהסינים? הדור הצעיר רואה את יפן כדוגמא לארץ שלקחה את הקידמה ואת ההשפעה המערבית כמה צעדים קדימה מהם וכל מה ש- made in japan זוכה להערכה ולמחיר גבוה. כמו-כן הבחורים הצעירים יקללו את היפנים הרשעים (כי זה מה שהם רואים בטלוויזיה, מגיל 0, מסתבר) ובאותה נשימה יאמרו: "אבל עסקים נעשה איתם ואת הבנות שלהם נעשה גם כן... השנאה של הסיני ברחוב ליפנים אינה אישית ואינה אמיתית. הם פשוט מדקלמים את אותם המשפטים שמאכילים אותם בכפית וזה מה שהם יודעים להגיד כששואלים את דעתם, בדיוק כפי שיאמרו על היהודים שהם חכמים... הרי רובםלא באמת פגש יפני או יהודי באופן אישי. צדק מי שאמר כאן במעלה השירשור שהסכסוך המתמשך עם היפנים משרת אינטרסים של השלטון ואכן, היפנים שיגרו לפחות שלוש התנצלויות בדרגים הגבוהים ביותר - לפחות מאז שאני הגעתי לסין... סין החדשה וישראל הם כמעט בדיוק באותו הגיל ומורשות יש לשמר, כמובן - על כך אין ויכוח. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שהדורות מתחלפים והעולם משתנה והסכסוכים שנראים ב- CCTV ובמיני מאמרים שהסינים מתירים ל- XIN HUA לייצא אינם באמת קיימים ברחוב הסיני ולדעתי האישית, יחסי סין-יפן יילכו לכיוון הפיוסי מאשר למלחמתי ויידמו ליחסי ישראל-גרמניה של היום.

guanyin

New member
תקנו אותי אם אני טועה

למיטב זכרוני (שהוא לא משהוא), הכסף, או לפחות חלקו, הוא כסף שהועבר לניצולים מממשלת גרמניה, אך הממשלה (הישראלית) מסרבת להעביר אותו להם. ובכלל - כל הסיפור התפוצץ בגלל כסף שהיה אמור להגיע לניצולים, וכרגיל הוא לא. זאת לא איזה המצאה חדשה של הניצולים. כמובן שאני מסכימה שכל אדם אמור להזדקן בכבוד, ולא ממש משנה אם הוא "בילה" את מיטב שנותיו באוושויץ או במעברה... ולגבי עניין סין יפן: יפן משלמת המון כסף לממשלה הסינית עד היום כ"פיצוי" על מה שקרה במלחמה ההיא. אף פעם לא הבנתי מדוע היא לא מתנה את המשך התשלומים ב"עידון" ההשמצות שיש חדשות לבקרים בטלויזיה הסינית. למישהוא יש הסבר לכך?

milindapanna

New member
סין ויתרה על פיצויים מיפן ב 1972

כשחודשו היחסים הדיפלומטיים בין השתיים. סין טענה שאיננה רוצה לגרום ליפן לחוות את אותה חוויה נוראית של חובות למדינות שסין עצמה חוותה במאה ה 19 ותחילת ה 20... מאידך יש מי שסבור שסין פשוט רצתה להאיץ את חידוש היחסים משיקוליה, והיה יותר חשוב לה להגיע להסכם מהר מאשר להתווכח על פיצויים, מה גם שטאיוון ויתרה על פיצויים עוד קודם לכן. לגבי הכסף לניצולים - גם לפי מה שאני הבנתי מדובר בכספים שהועברו עבורם באופן חד וברור וממשלת ישראל קיבלה אותם בשם הניצולים, אלא שלא העבירה את הכסף ליעדו. חוששתני שיותר מדי פוליטיקה שנכנסה לעניין והסברים לא טובים גורמים לכל העסק להיראות רע מאוד.

SashTheRed

New member
אני תמיד מופתע מהילדותיות של אנשים במקרים אלה

אנשים מסוימים פשוט לא יכולים להפסיד בכבוד, אז הם שוברים זכוכיות של חנויות או עושים בלאגנים ברחובות... במקרים אחרים, אותם האנשים שוברים זכוכיות של חנויות או עושים בלאגנים ברחובות דווקא מתוך שמחה שהם ניצחו...

למעלה