תראו מה מצאתי...

qwertyx

New member
fixed link

http://www.samsungusa.com/cgi-bin/nabc/prod/hhcommerce/telecommunications/mp_palm_phone.jsp?

לאדם, מספר מילים על SmartPhone

כבר כמה חודשים אני מחפש SmartPhone שיחסוך לי את מראה תחנת המימסר המהלכת כאשר על מותני תלויים קוממיות מצד ימין פלאפון נייד ומצד שמאל פאלם. אחת הסיבות שלא רכשתי את ה - PalmPhone (שילוב של פאלם וטלפון נייד ברשת אורנג´) שכלנית מפיצה היא העובדה שהוא אינו צבעוני. בשיחה שקיימתי עם רון שמחון מכלנית נאמר לי שכלנית מחפשת דגם צבעוני. יכול להיות שזה הדגם שיבוא במקום ה - PalmPhone. ה - SmartPhone של סמסונג: צבעוני, אם כי הרזולוציה לא משהו, 187 גרם, עם מידות סבירות: 12.4X5.8X2 + 8 מגה + OS 3.5 + סינכרון + גלישה באינטרנט + דואל + חיוג מהיר ישירות מספר הטלפונים ועוד ועוד.... מעניין איך תיפתר בעיית העברית. לאדם, נסה להשיג את המכשיר ולנסות אותו.

../images/Emo32.gif CDPD ? מה זה ? ../images/Emo12.gif

לא נראה לי שקיימת כזו שיטה ... פלאפון עובדים ב Code Division Multiple Access) CDMA) שזו השיטה הכי מתקדמת היום לסלולר. סלקום עובדת ב TDMA (שזה ...Time Division) אלו למעשה שיטות שמאפשרות מס´ שיחות על אותו תדר אחת ע"י קידוד שונה ואחת על ידי חלוקת זמן השידור למנות קבועות... סלקום אגב מקימה כעת רשת נוספת שתעבוד בשיטת GSM שזו השיטה בה פרטנר עובדת בעוד פרטנר מקימה כעת רשת GPRS שהיא היא הדבר הבא כי היא למעשה תאפשר העברת נפח גדול של מידע כמו וידאו וכו´ואז חיבור הפאלם לרשת יהיה הרבה יותר שמושי ... (הייתי חייב להכניס את המילה ´פאלם´ להודעה)
The Colonel

ה - PalmPhone הוא ה- SmartPhone

של חברת קיוסרה שמשווק ע"י חברת כלנית.הפאלםטלפון של קיוסרה תומך בשיטת קליטה/שידור CDMA.ניתן לגלוש באינטרנט רגיל (HTML) וכן בפורמט WAP. בקיצור הבעייה העיקרית של המכשיר: הוא אינו צבעוני. לכן הדגם החדש של סמסונג SPH-I300 הצבעוני כנראה יירש את קיוסרה. נשארה רק בעיית העברית.

eff7

New member
ה-smartphone עובד בשיטת CDMA

שהיא השיטה שבה עובדת הרשת של פלאפון CDPD היא שיטת העברת נתונים ברשת סלולרית שבה משתמשת סלקום ה"מודמים" של נובטל שאותם משווקת סלקום עובדים בשיטת CDPD (המודם במרכאות כיון שאין שם פעולת חיוג)

רועי.ג

New member
CDPD CDMA TDMA וקצת סדר בבלאגן../images/Emo9.gif

קודם כל קצת סדר CDMA - הרשת הדיגיטלית של פלאפון TDMA - רשת הטלפון של סלקום CDPD - רשת הנתונים של סלקום לסלקום יש היום 2 רשתות פעילות אחת רשת הטלפונים שכולם משתמשים בה, והשניה ה CDPD היא רשת נתונים בלבד מודם סלקום און ליין לפאלם VX של סלקום עובד על רשת הנתונים (CDPD) בעוד כחצי שנה תקים סלקום רשת נוספת שתהיה שילוב של GSM רשת טלפונים ו GPRS רשת נתונים מתקדמת ודבר אחרון הטלפון/פאלם של כלנית עובד על רשת ה CDMA של פלאפון

eligrt

New member
משהו קטן על מי שהזכיר את ה GPRS ../images/Emo22.gif ../images/Emo22.gif

טכנולוגיית ה GPRS של orange היא לא תחליף ל זו הקיימת, - GSM. GPRS - General Packet Radio Service הינה טכנולוגיה חדישה של העברת נתונים ב Packetים ולא ב Circutים הטכנולוגיה החדישה הזו היא לא כל כך מהירה... (למרות שהאופציה קיימת וניתן להגיע למהירויות של 115k BPS אבל זה יהיה רק במצב בו רשת תקשורת תחליט להשבית לחלוטין את כל שירותי ה Voicer שלה ותספק רק שירותי DATA - צב שברור שלא יתרחש) היתרון העקרי של הטכנולוגיה הזו הוא כפול: 1. אתה תמיד מחובר (משהו סטייל המודם של סלקום), החיבור לוקח שניות ספורות ולא חצי דקה עד דקה כמו ב DialUp רגיל. 2. העברת הנתונים היא ב Packatים שזו העברה בטוחה יותר, מהירה יותר נכון שזה הרבה יותר נחמד לגלוש בפאלם כאשר אתה מחובר ב GPRS (ניסיתי את זה, זה באמת אחלה) אבל עדיין הפאלם צריך להיות מול יציאת ה IR של הטלפון... שזה קצת מרגיז... אני עדיין מחכה לשלב ה "שן הכחולה" בו הטלפון ישב בתיק שלי, הפאלם יהיה ביד והוא יוכל להתקשר עם הטלפון שלי לא ב IR ולא בכבל.

רועי.ג

New member
בGPRS יהיו גם מודמים שאין תלויים

בטלפון זאת אומרת שלא תצטרך את הטלפון אלא יהיה לך מודם רק לפאלם מעבר לזה לגבי מהירות העברת הנתונים מאוד יתכן והמהירות הואטה בגלל השימוש באינפרא אדום קצב העברת הנתונים באינפרא נמוך יותר בחיבור עם כבל או בשימוש עם מודם יעודי אתה יכול להשיג מהירויות גבוהות יותר חוץ מזה איך הצלחת לבדוק זאת ? לפי מה שהבנתי אורנג´ רק פרסו את הרשת שלהם אבל עדיין לא מוכרים מכשירים ספר גם לנו

eligrt

New member
יש לך טעות קטנה... ../images/Emo22.gif

נתחיל מזה שכבר דובר על כך, אבל IR לא יותר איטי מכבר !!! מהירויות העברת נתונים ב IR יכולות להגיע למגות בשניה !!!!!
מה שמאט את הגלישה או העברת הנתונים אלו יחידות הקצה (הטלפונים, הפאלמים, הלפטופים וכו) לגבי המודמים שהם GPRS, זה לא מדוייק, כמו שיש לך היום כרטיסי מודם (נוקיה כארד וכו) אותו דבר יהיה גם ב GPRS (למען האמת אין אפילו קשר). כל המכשירים הללו, אתה לא מחבר אותם לטלפון שלך כי הם בעצם טלפון (בחלקם אפילו ניתן לחבר אוזנייה קטנה וליזום שיחות VOICE... לגבי ההתנסות שלי ב GPRS... בוא נגיד ככה, ובזה אני מסיים: יש לי קשרים ב orange (והמבין יבין....
)

רועי.ג

New member
אההמממ... מה לא מדויק??!!

אני לא בעבודה כרגע אז אין לי את המייל מפאלם אבל בזמנו בפורום של IOL היה משתתף ששלח מייל לפאלם וקיבל מהם תשובה רשמית כי מכשיר הפאלם יכול לשדר עם אינפרא במהירות 9600 (זה שבעקרון אינפרא אדום אולי מהיר יותר באפליקציות אחרות זה לא קשור) בפאלם האינפרא אדום איטי יותר מחיבורים אחרים כמו כבל או מודם CDPD או GPRS לגבי כרטיסי הGPRS אז בדיוק כמו שלסלקום יש מודם CDPD שהוא בעצם תושבת שעליה יושב הפאלם והתושבת היא המודם גם ב GPRS יש תושבות/מודמים כאילו נכון שבחלקם יהיה (יהיה כי אין עדיין כאילו מסחריים) גם אפשרות לVOICE זה נכון אבל יהיו כאילו שיהיה להם רק העברת נתונים הכל תלוי איזה מודם שתלו בפנים. ולגבי הקשרים באוראנג´ לא נרחיב אבל אחלה לך ואם יהיו פרטים שכן תוכל לפרט את נשמח
(כמו איך זה בהשוואה לקישורים אחרים כבל/מודם/טלפון/מירס)

גם אני רוצה לדעת איפה ניסית את זה

רק בשביל זה נסעתי לשבדיה לפני שבועיים כדי לנסוע בטלפון הסלולרי הגדול בעולם ואחד היחידים שעובדים ב-3G ותומכים תמיכה מלאה בכל האפשרויות

שלום מנשה ../images/Emo13.gif

לא ידוע לי על דגם SmartPhone צבעוני שכלנית עומדים לייבא ולמכור, ואני מדבר מינימום פעם ביום עם סמנכ"ל השיווק שלהם אפנה לו את השאלה הזאת מחר ואראה מה אוכל לעשות כדי לנסות אותו ולכתוב עליו אודה לך אם תוכל לשלוח אלי את הדגם המדויק, כדי שאבדוק אם יש דוגמא ליבואן של סמסונג בארץ אדם

לאדם, SmartPhone צבעוני - סמסונג

מדובר בדגם שהוכרז כבר במרץ 2001 ועומד להיות מופץ בארה"ב בראשית ספטמבר 2001. הדגם: SPH-I300. לא אמרתי שכלנית עומדים לייבא ולמכור אלא שהם מחפשים חלופה צבעונית לפאלםטלפון השחור לבן המופץ על ידם כעת. שוחחתי היום שוב עם רון שמחון מכלנית ולהפתעתי הוא חזר בו מדברים שאמר לי על אפשרות רכישה והפצה של המכשיר הצבעוני של סמסונג בטענה שהמכשיר מחזיק שעתיים דיבור בלבד ויש לו בעיות נוספות שהוא לא כל כך הצליח להסביר לי. בדקתי את הקונפיגורציה של המכשיר באתר של סמסונג ודבריו מופרכים. לא מבין מה קרה להתלהבות הראשונית שלו. יכול להיות שיש כאן נסיגה אסטרטגית שיווקית המיועדת לקשור קשר עם יבואן אחר - לאלוהים פתרונים. מכיוון שבטלפון הוא נשמע לי עויין וחסר סבלנות, שלא לומר חסר נימוס, העדפתי לסיים במהירות את שיחתנו. יכול להיות שהוא סמנכ"ל שיווק אבל לשווק הוא לא יודע משום שאלף בית בשיווק הוא יכולת לנהל שיחה מנומסת גם אם אתה חושב שבן שיחך מעט מטריד בשאלות ועוד מעז להציג נתונים הסותרים את ידיעותיך בנושא הנדון. נראה לי שתצטרך לעקוף אותו ולדבר ישירות עם יבואן סמסונג בארץ.

לא יודע מי זה רון שמחון

סמנכ"ל השיווק של כלנית הוא אלון סקרבין ואכן אני מעדיף לדבר ישירות עם סמסונג

למעלה