תראו לאן הגענו ב-1990

המיקום המוזר של ברית המועצות

אני יליד 1976, והוריי עד עצם היום הזה מתחלחלים מהזכרונות של עצמם לגבי שלל הבעיות שאפיינו לידה וגידול ילדים בברית המועצות: שוחד לרופא, שוחד לעובדת ב"טיפת חלב", תור ארוך לחנות שבה מכרו עגלות ילדים מתוצרת חוץ (בסה"כ Made in Poland) וכו' וכו'. ב-1988 המצב רק החמיר:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Дефицит_в_СССР#1980-.D0.B5.E2.80.941990-.D0.B5

beatman

Member

Astroo

New member
ומאידך

היו שם חוגים בתשלום סמלי ובתי ספר למחוננים בחינם.
וגם מחנות קיץ בתשלום סמלי. גני ילדים עם יום ארוך מגיל 0 בחינם.
צהרונים עם ארוחת צהריים חמה.
לגבי תשלום לרופא, גם כאן נאלצנו בלידת הילד השני לשלם 4000 ש"ח כדי לקבל מיילדת אישית, לאחר החוויה המזעזעת שהיתה לנו בלידת הילד הראשון.

אין ארוחות חינם

כל ה"סבסודים" למיניהם מומנו מכספי המסים מבלי שמשלמי המסים ידעו על כך. קח בחשבון את שאר הנתונים: משכורת ממוצעת - 150 רובל, טייפ זיפתי - 140 רובל, דמי לימוד בקונסרבטוריון - 17 רובל ועוד ועוד. שלא לדבר על הצורך הקיומי לתת שוחד בכל סיטואציה שדורשת טיפול בסחבת הביורוקרטית.

Astroo

New member
לגבי השוחד

לפחות היה שם שוויון: כל אחד היה יכול לתת שוחד ולקבל שירות משופר.
כאן צריך להיות מקורב למישהו כדי לדעת למי ודרך מי לתת שוחד. כלומר, "פשוטי העם" ברוב המקרים אינם יכולים לתת שוחד ומקבלים שירות נחות מפקידי עיריות ומשרדי הממשלה, ואילו טייקונים/מקורבים למיניהם יודעים לאיזה מאכר לפנות ואיך להזיז דברים.
ובתחום הרפואה כאן ברוב המקרים כדי לקבל שירות ברמה טובה צריך לשלם. (ועדיין, אם איתרע מזלך להתאשפז בבית חולים ממשלתי או להגיע למיון, שום ביטוח פרטי לא יעזור לך, אלא אם כן אתה מקושר לאנשים הנכונים).

איליה40

New member
אתה מגזים

אפילו הרפואה החינמית כאן לעין שיעור טובה מברה"ב. ולגבי מקורבים המאכערים - שם כמובן היה גרוע יותר. חוששני שלא הייתה שם בגיל המבוגר ויש לך פנטזיות. כאן בכל זאת יש חוק ויש תקנות (אומנם גרועים ומסורבלים). ואילו שם היה שרירות לב של מזכיר תא המפלגתי שדן לחיים ולמוות.

Astroo

New member
נראה ששנינו ילידי שנות ה-70 המוקדמות

כך שרוב ההיכרות של שנינו עם בריה"מ היא מתקופת הילדות והנעורים.

איליה40

New member
נכון

אבל אני התחלתי להאזין ל"קולות האוייבים" החל מגיל 8. האבא ז"ל אמר: "זה לא ייגמר טוב". ואימי שתהיה בריאה אמרה: "שישמע ושלא יהיה אידיאליסט כמוך וחבריך משנות ה-60". ואכן, אידיאלסט אני לא הייתי. ומה שכן - אפילו בגיל מאוד מוקדם נהייתי סובייטולוג קטן והייתי מאוד מודע למתרחש מסביב. וכאשר נניח היה נוחת בכיתה ילד מסודר בעט תוצרת חו"ל ונעלי אדידס הישר ידעתי להעריך באיזו דרגה במנגנון נמצא אביו.

Astroo

New member
אף ביטוח לא מכסה מיילדת פרטית

ייתכן שזה היה 3000, אינני זוכר.
בנוסף, גם לקחנו מלונית בעוד כמה אלפי שקלים. המחלקה עצמה בכוונה דוחה ומוזנחת, כדי שרוב היולדות ישלמו על מלונית.

dori78

New member
יש לך טעות

הרפואה הציבורית בישראל נמצאת במצב מזעזע ומחלקות בתי החולים באופן כללי נראות רע מאוד.
זה קשור להזנחה של שנים רבות, בעיקר בגלל תעמולה כבדה של בעלי אינטרסים במשרד הבטחון, כך שרוב התקציב של המדינה הזו הולך למימון צרכים בטחוניים, חלקם לא קשורים למציאות או למה שבאמת צריך כדי להחזיק צבא יעיל.

אין לזה קשר לפרנסה למלונית ואף אחד לא עשה לכם "דווקא" כדי שתשתכנו במלונית.
האשפוז במחלקה מוגבל ל-X ימים להם זקוקה היולדת להתאוששות אחרי הלידה, אחריהם אתם מוזמנים לחזור הביתה.
זה שבחרתם "להתפנק" במלונית במקום לחזור הביתה בתום האשפוז, זה עניין שלכם ולא בא להחליף את האשפוז ואת הטיפול הרפואי.

"להתפנק" במרכאות - מכיוון שזכותה של כל יולדת להחליט שהיא זקוקה לכמה ימים בהם מישהו אחר ינקה ויבשל.
הלוואי שכל יולדת היתה יכולה להרשות לעצמה את ה"פינוק" הזה. אתם יכולתם. יש כאלה שלא.

beatman

Member
ממה שיצא לי לפגוש

המצב במחלקות אשפוז סביר עד טוב מאוד(למשל במרכז רפואי רבין).
גם רמת הרופאים והמכשור המתקדם טובים.
הבעיה היחידה שנתקלתי היא כמות הרופאים המועטה וזמן ההמתנה לתורים.
בכל מקרה שלא נצטרך אותם.

costaet

New member

אומנם לא הייתי במחלקת אישפוז ברבין, אבל בכמה אחרות ובכמה בתי חולים שונים והמצב די על הפנים. אומנם ההשוואה לא ישירה כי בארה"ב הייתי רק במחלקת יולדות, אבל אם זה מעיד קצת על המחלקות האחרות ההבדל הוא שמיים וארץ. דבר ראשון ההרגשה הכללית, בישראל בכל מחלקה הרגשתי צפיפות, שלא לדבר בכלל על כמה מקרים של חולים במזדרון, גם כשלא היו חולים במסדרון יש הרגשה של צפיפות, כל הזמן קורה משהו, רעש, בלאגן. במחלקה שאישתי הייתה לפי ואחרי הלידה (בארה"ב) כל הזמן היה שקט, ב-90% מהמקרים כשתצא מהחדר לא תראה חולים בכלל, רק אחיות ורופאים, חדרים פרטיים לכל משפחה ורק במקרים חריגים של איכלוס יתר יש יותר מחולה אחד בחדר וזה נדיר. בכל חדר יש טלויזיה גדולה שלא עולה כסף, יש לפחות כורסה אחת נפתחת בשביל מי שנשאר לישון, לפי הלידה לכל חולה יש אחות פרטית, לאחר הלידה נדמה לי אחות אחת ל3 חולים וזה הרגיש כמו אחות פרטית בכל מקרה. באמת שאי אפשר להשוות, אולי באמת אי אפשר כי אלו מחלקות שונות אבל מי מבט מהיר באינטרנט נראה שרוב בתי החולים בישראל או שאין חדרים פרטיים או שיש בודדים והשאר זה ל3,4 או 6 מיטות.

נ.ב מדובר על בית חולים רגיל לגמרי בארה"ב, לא ציבורי כמובן אבל לא בית חולים מפואר אלא רגיל לגמרי, מי שרוצה להתפלץ הולך לבית חולים אחר ומשלם על זה פרימיום. רמת הרופאים כנראה לא נופלת (אם לא עולה) מהרמה של הרופאים הישראלים, לא בחנתי אותם אז אני לא יודע, רמת המכשור כנראה שגם לא נופלת.

אני לא אומר שמערכת הביראות בישראל על הפנים, או שבארה"ב היא מושלמת. נכון בארה"ב אם אתה עני לא תזכה לקבל טיפול בבית חולים טוב, ויש מצב שתפשוט רגל מהחשבון. מצד שני בישראל המצב רחוק מלהיות מזהיר גם כן, עם בתי חולים מפוצצים, רופאים שחוקים, זמני המתנה לא הגיוניים וכ"ו.

costaet

New member
כתבה מווינט

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4168609,00.html

לפי הכתבה ורפרוף בתגובות נראה שאת הנסיון שלי ממחלקות אישפוז אחרות בהחלט אפשר להשליך גם על חדרי היולדות בישראל.

"צפיפות נוראית, 4 בנות בחדר של 3, רעש נוראי כל היום, שום אפשרות באמת לנוח אחרי הלידה.

על הצוות הרפואי יש רק דברים טובים לכתוב, באמת אנשים טובים שעושים את עבודתם בצורה מקצועית. אבל כשחדרי הלידה מפוצצים, אף מרדים לא יבוא לתת אפידורל וכשהמחלקה מפוצצת עד אפס מקום לאחיות פשוט אין זמן להתייחס לא בתינוקיה ולא במחלקה. התוצאה - 4 ימי אישפוז בתנאי שדה עם אפס התייחסות להורים טריים וליולדת שצריכה טיפול רפואי. "

וכמובן שיש עוד הרבה בסגנון. התגובות החיוביות לרוב לא מספקות הסברים או משבחות את היחס מצד האחות או המילדת.

לשם השוואה בדקתי את הביקורות על בית חולים שבו אישתי ילדה, חוץ מביקרת או 2 על זמן המתנה ארוך באישפוז למיון או משהו כזה, הביקורות השליליות היחידות היו על בעיות תשלום\אי הבנות עם הביטוח או קבלת חשבונות מיותרים, מה שגם אנחנו חווינו וזה מציק אבל לא יותר מזה, לא נתקלתי בביקורות של נשים שהיו מאושפזות 4 נשים בחדר של 3 או משהו בסגנון. ולמרות שהיו כמה תלונות של גסות רוח או משהו בסגנון על אחות ספציפית, כמעט כולם ש/יחו את הצוות הרפואי.

Astroo

New member
יש לי הוכחות לטענתי

1. הלידה הראשונה היתה בבית חולים ללא מלונית, ושם המחלקה עצמה במצב טוב מאוד (אומנם חוויית הלידה היתה מזעזעת, אבל האשפוז אחרי הלידה היה בסדר גמור)
2. בבית החולים שבו התקיימה הלידה השניה, הייתי מאושפז בעצמי בכמה הזדמנויות, וכל המחלקות שם מלבד מחלקת היולדות הן במצב סביר.

כלומר, בכוונה מזניחים את מחלקת היולדות כדי שהנשים יבחרו לעבור למלונית. יש לציין שלמלונית אפשר לעבור אחרי 24 שעות, ואילו האשפוז המינימלי אחרי לידה הוא 48 שעות.

Astroo

New member
נכון, ישראל התפתחה מאוד מאז 1990

אבל כשהגענו, לא היה לנו מושג ירוק לאן אנחנו מגיעים. חשבנו שזה סוג של פינלנד במזרח התיכון.

למעלה