חד כיווני לחלוטין
ראשית, שים לב לסמנטיקה: "לקבל" מול "לתת", אני חוששת שלסמנטיקה יש הרבה יותר משמעות ממה שהיו הדתיים רוצים שנייחס לה. עצם נתינת הזכות "לתת" לצד אחד היא כבר שובניסטית, ולי אישית זה כבר מספיק בשביל להרתע מכל הליכי הרבנות לסוגיהם. אין שום דבר "דו כיווני" במשפט שאתה עצמך כתבת, ואם תתעמק בו טיפה, אני מעריכה שתבין זאת בעצמך. שנית, מבחינתי כחילונית (עדיין מותר להיות חילונים במדינה, נכון?) עצם נתינת הסמכות הבלעדית לכל התחום שעלול להיות קשור בחופש האישי שלי בשלב כזה או אחר בחיים שלי, בידי גורם שפועל עפ"י הלכות ודת שמפלים באופן ברור את האישה ושאינם נוגעים לי בקצה קצהו של עניין, מפריעה לי מאוד. לא ברור לי למה טוב בדיוק העירוב הזה בין דת ומדינה? למה הדת צריכה להתערב לי בפן כל כך אישי של דרך החיים שלי? למה בעצם "אסור" לי כאזרחית יהודיה לבחור את דרך החיים שלי שלחלוטין אינה פוגעת באף אחד אחר? הרי בכך שיאפשרו חתונה אזרחית מסודרת ונרומלית עם כל הזכויות הכרוכות בכך ויכירו בזכות חופש (מ)הדת הבסיסית שלי, לא באמת יפגעו באף אחד, מעבר לכל השטות הזאת ששמעתי כבר על נישואי תערובת, אילנות יוחסין ושאר ירקות שאין כל קשר בינם לבין פגיעה. במי, ישראל יקירי, יפגע החופש שלי בדיוק???