תראו את זה...

אמיקה

New member
המממממ... שאלה קשה שאלת

בנושא הזה אני תמיד בהתלבטות : מצד אחד מגיע לב*-ז**ה (איך אני מסווה מילים גסות יפה - לא?), מצד שני אי אפשר לקחת את החוק לידיים... הכי הייתה לי התלבטות בזמנו עם המקרה של כרמלה בוחבוט (שרצחה את בעלה שהתעלל בהם שנים - קצת דומה למה שהראו הרבה אח"כ ב"טירונות"). אגב, זו - למיטב ידיעתי - הסיבה לתיקון לחוק העונשין. לפני מקרה כרמלה בוחבוט החוק היה חד משמעי - רוצח דינו מאסר עולם. (חידה: מי יודעת כמה שנים זה מאסר עולם?). אחרי התיקון יש מצב להפחתה בעונש במקרים כאלו. ככה הגיעו לגזר הדין הזה. אני חושבת שזה גזר דין הוגן בנסיבות העניין (עד כמה שאפשר לנסח את זה ככה..), בכלל אני די סומכת שתי ידיים על כל פס"ד שיוצא תחת עינה הפקוחה של השופטת סוקולוב. תחשבי על זה שינכו לה שליש על התנהגות טובה, ובטח היא ישבה במעצר עד תום ההליכים כל מהלך המשפט, ככה שיש לה ממש מעט זמן "לשבת" , אם בכלל..

זה בערך מה שאני חשבתי

ובנוסף- אם יפתרו לחלוטין אנשים מכל עונש במקרה של הגנה עצמית, האם זה לא יביא אנשים לביים מצב בו היו מותקפים (או אפילו רק לטעון שהיו מותקפים)? לא שעכשיו אי אפשר לעשות את זה. דרך אגב, איך הוכיחו שהוא אנס אותה? הרי עצרו אותה רק כמה ימים אחרי? זו היתה מילה שלה בלבד. ומאד יפה מיצדם שהם לא פרשו את העובדה שהיא רדפה אחריו למטבח כרצח, כי אפשר היה לטעון שבמעבר בין החדר שלה למטבח היה לה זמן להתעשת ולחשוב על מה שהיא עשתה.

אמיקה

New member
מאסר עולם = תלוי...

במקרים של רצח (שזה מאסר עולם חובה - ז"א שאין לשופט שיקול דעת אם לתת או לא לתת מאסר עולם) אז מאסר עולם זה פשוטו כמשמעו. מאסר עולם זה מאסר לעולם, או עד שהנשיא "קוצב" את העונש... מעניין נכון? רוב האנשים חושבים שמאסר עולם זה 25 שנה. מאסר עולם שלא נקבע שהוא עונש חובה, אז זה מקס´ 20 שנה. ועשכיו נועה יקירתי - אבחנה: לא כתבו שהיא הגנה על עצמה. הגנה עצמית - אם היא הייתה מוכיחה הגנה עצמית, פוטרת אותה מאחריות למוות, בשביל זה קוראים לזה "הגנה". לא - היא "התעשתה". ואח"כ הרגה אותו, בכוונה - לא תוך כדי הגנה עצמית... כל השאר אין לי שמץ - לא התעמקתי עד כדי כך בפרשה..

למעלה