תראו אני...

shiranmomik300

New member
תראו אני...

עכשיו בשיעור 6, עד עכשיו התאמנתי איך ליסוע. עדיין לא הגעתי עם המורה לקטע שהוא מסביר לי משהו. ז"א- הגעתי איתו לקטע שהוא מסביר אבל בהקשר של הנסיעה, "איך ליסוע". למשל הרבה אמרו לי שהם למדו כל מיני דברים מיוחדים:להבדיל איזה כביד זה,וכל השאר... מה אני אמורה ללמוד עכשיו? ואיך זה הולך?? תודה לכולם!!!!!!!!!

mckenzie

New member
מה זה כביד?

ולמה את מתכוונת בללמוד דברים מיוחדים? בעקרון את צריכה ללמוד: העברת מהלכים, רוורס, זינוק בעלייה, חניות, איך להניע את האוטו...

shiranmomik300

New member
טעות

התכוונתי איזה "כביש" זה. אפילו איך להתניע את האוטו (שאין מה לדעת פה לא למדתי). לא למדתי רוורס לא למדתי זינוק בעליה ולא חניות! זה הגיוני בשיעור 6???

Superdror

New member
המורה כנראה קודם כל נותן לך

כמה שיעורים להתרגל לסביבת הרכב ותפעולו ורק לאחר שתתפעל את האוטו בצורה טובה ונכונה, רק אז הוא יתקדם איתך בחומר וילמד אותך את שאר הדברים - זינוק בעליה, חנייה ברוורס, חנייה במאונך וכו' וכו'.

funnydog

New member
דעתי

אם יש משהו שנראה לך שאתה צריך לדעת, תשאל! לא הביישן למד! לגיב זינוק בעליה וחניות, אני חושב שרוב המורים לא מלמדים את זה לפני שיעור 10 (לפחות שלי לא) וזה נראה הגיוני.

SeanZoR

New member
תסבירו לי בבקשה איך זה שעד שיעור 10

אנשים לא עושים זינוק בעלייה? מה קורה כשאתם מגיעים לקטע שאתם צריכים לעשות זינוק? אתם משחררים את הדוושות ונותנים למורה לעשות את הזינוק? לי זה נשמע מוזר כמו להגיד שעד שיעור 5 אתם לא נוגעים בברקס. רגע.... אולי בכלל אין לכם עליות ומורדות , שכחתי שלא כולם גרים בחיפה/ירושלים . טוב בכל מקרה אצלנו בחיפה זינוק בעלייה עושים בשיעורים הראשונים הראשונים , אצלי זה היה בתחילת השיעור הראשון (אז מה אם נכבה לי האוטו
)

Superdror

New member
אם הם לא לומדים זינוק בעליה עד

השיעור ה-10, המורה עוזר להם לבצע את הזינוק עם הדוושות שלו.

אני שיעור 33 ולא למדתי זינוק בעליה

פשוט כי אין מה ללמוד. זה דבר תיאורטי ופשוט לחלוטין. בסה"כ כשאתה בעליה לעשות את הדבר הכי טבעי ולשחרר קצת את הקלאץ' כשהברקס עוד בפנים לפני שאתה מתחיל לנסוע כדי שהאוטו לא ידרדר, לא מבין למה קוראים לזה "זינוק בעליה" והחליטו שצריך ללמוד את זה.

Superdror

New member
יש כאלו שזה לא ברור ולא פשוט להם

והם כן צריכים ללמוד ולתרגל אותו.

Aronnax

New member
טבעי אולי לך...

אבל מלמדים אותך קודם ללחוץ על הגז ואז בהדרגה לשחרר את הקלאץ', אז למה לוצר שזה בא בטבעיות קודם לשחרר קצת את הקלאץ'? וחוץ מזה למה לתת הנחיות לא מדויקות כמו שנתת? "ולשחרר קצת את הקלאץ' כשהברקס עוד בפנים..." אם כבר לתת הנחיות אז תסביר שהקלאץ' צריך להגיע לנקודה שבא מתחילות רעידות קטנות והשלב הבא זה עזיבת הבלם, ואז גז בלי לעזוב או להרים את הקלאץ' במשך כמה שניות או שהמנוע יכבה... ולי זה לא נראה כל כך טבעי בכלל. כי אם לא תעשה את זה נכון ותרים קצת מדי האוטו עדיין ידרדר ואם תרים יותר מידי המנוע פשוט יכבה לך.

למעלה