תראו איזה כתב!

מילה1

New member
תראו איזה כתב!

מישהו הביא לי את צילום הכתב הזה (לצערי אין מקור), ואני חייבת להראות לכם. לא אגלה בינתיים מי זה, אולי חלקכם יודע... (לצערי הוא כבר לא בין החיים). מה דעתכם על הכתב?

כתב שניתן באמצעותו ללמוד המון

הרבה פנים לאיש, חלקם מוערכים ואולי הקנו לו מעמד וכבוד, אחרים, סמויים יותר ולא זה המקום להציגם. האיש נזהר לקיים הפרדה בין רבדי אישיותו השונים ולא להיתפס בחולשה מביכה, אך במרוצת הזמן עלול להיקלע להתגוננות. ניתן לזהות אלמנטים של מסירות, דאגה, מחוייבות ועקביות בלווי הנושא והמקרה, ומציאת פתרון. כאן הדגש הוא על נתינה ותרומה מירביים כאילו שלא על מנת לצפות לתמורה, להוציא ספוק אישי. ישקול כל אחד עד כמה תמונת הסיוע והתמיכה הם מסורים מבפנים, נקיים טוהורים או שטוב הלב יש בו גם יסוד של הנאה וטובה אישית, שמוש ונצול באופן שאיננו מכובד. יש עצבנות ומתח שמפוגגים לרגע אדיבות, יחס וטאקט, כאשר תכנון ושתוף פעולה עלו על שרטון בשל קשיים שהערים האחר. האיש איננו משוכנע שהסביבה הפנימה את חשיבות הנושא, ובד האחריות, מרכזיות התחום, ופועלת ברוח זו. פעמים עשוי להופיע קובלני מאשים, כועס ואולי לקח יותר מדי לב דברים שלא נעשו וטופלו כמו שצריך, הזנחת תחום וזלזול. מוכיח על חוסר אחריות בהשארת הענין לרגע האחרון, אנרכיה בענף, חוסר אכפתיות ודבורים בעלמא ממי שהיו אמורים לעשות יותר. תאור והצגה מוגזמת של מצב, הזנחה בתחום. אוריינטציה לכוון הדרכה הוראה, ייעוץ, טפול פעילות מתמדת להגברת המודעות, האכפתיות, היוזמה והמעש כדי לקדם בתחום הקרוב ללבו, שהוא עוסק בו ימים ולילות. יש עקביות, סבלנות והתמדה, יש תכנית עבודה ושיטתיות. הנ"ל מגונן על מפעלו, שהקים. רגישות לכבודו ודימויו, תגובה אירונית פגועה על נטישת חברים ואכזבה בשעתו הקשה. יש מדה של האדרה עצמית, רצון פרסום, הבלטה, תפיסת טרמפ על הישג מוצלח כמנוף לקידום משמעותי יותר. עד כאן התרשמות בלתי מנומקת ממנו. ואם ירצה מישהו הסבר איך ולמה, הוא מוזמן לדיון.

מילה1

New member
לצערי, הוא כבר לא איתנו...

זה כתב ידו של אילן רמון מתקופת האימונים לקראת הטיסה לחלל. אני חושבת שהניתוח שלך מצוין. אשמח אם תפרט סימני כתב על פיהם הגעת למסקנות הנ"ל. ברור שהאיש לא רק תרם למען הכלל, אלא גם למען עצמו (ומי בעצם לא כך? אם יש אחד כזה הוא לא אנושי). לצערי, ברגע שמימש את מטרתו קרה מה שקרה... וזה כל כך עצוב שלאחר מאמצים וסבלנות כה רבים אינו יכול להמשיך להינות מפירות השגיו. חוץ ממה שכתבת עלי להוסיף שראיתי בכתב איזון יפה בין דחפים ומעצורים, בין כל תפקודי הנפש- כל האזורים(העילי, האמצעי והתחתי) מקבלים תשומת לב מיוחדת, יש איזון בין צרות ורוחב ובכלל כתב מאוזן יחסית לרוב הכתבים שראיתי עד כה- אם כי ניכר מאמץ בהשגת האיזון הזה. (ואפשר להבין לנוכח האכזבות הרבות בדרך למימוש מטרתו). יש שליטה עצמית רבה וכמובן חיפוש מעמד וכבוד, אך לא על חשבון אחרים, אלא לקידום הכלל יחד איתו (גם פה יש איזון). האזור העילי חסותי ומגונן- דמות אב אידיאלי שרואה עצמו גם כנציג של הכלל. האזור העילי בעננים והאזור התחתי עמוק באדמה -היו גם שאיפות גבוהות וחלומות- אך גם מאמץ עקבי ועיקש להגשימם, בלי לותר ובלי לאבד תקוה שהחלומות אכן ימומשו יום אחד. האזור האמצעי- גם הוא חזק, אסתטי, קריא, צנטריפטוגלי - כלומר השאיפות והמימוש בתאום עם הזולת ולא כנגדו- בתאום עם החברה ובמגבלות המציאות. לדעתי - אדם מאוזן היה וחבל שאיננו...

מילה1

New member
צנטריפטוגלי = צנטריפוגלי

כלומר יוצא מן המרכז החוצה- פתוח ונדיב אל הכלל ולא לוקח רק לעצמו.

איך השגת את הכתב הזה ?

כפי שאמרת, בתחומים שונים האיזון מושג במאמץ, אך ההצלחה איננה שלמה. ייתכן מאד שהעלי, קרי עבודתו ומשימותיו - כמעגל בלתי פוסק ותובעני כלפיו, היווה סוג של בריחה מעצמו, בריחה שהביאה לתוצאות ברוכות לו ולסביבתו. לצד מרכיבים בולטים של פוטנציה ב', יש גם לא מעט מרכיבים, מפתיעים יש לציין, של פוטנציה ו'. אילו מקבעים אנרגיות ושלבי התפתחות ולא הייתי רוצה להכנס מעבר לכך. באיזור העלי יש גם מרכיבים של פוטנציה ח', סוג של אכזבה ותסכול לנוכח מצב מצוי, לעומת מצב ורף רצוי. העגול המאומץ והרטט זה נסיון לא לגמרי מוצלח ליישב פערים ולהסתגל - בלי לתבוע יותר מדי( מצוינות ), לבקר ולהוכיח השכם וערב, ובלי לחשוף את תחושתו שהוא ודומים לו משתייכים לקבוצה עלית - ייחודית ואיכותית וגם לחסום 'פליטות פה', שפה ושם בהיסטוריה של השנים האחרונות סיבכה, בהפתעה גמורה, אנשים שהוכרו אחרת - באמירות לא מוצלחות.

מילה1

New member
חיל האויר הוציא חוברת לזכרו

ידיד שלי - איש חיל האויר השאיל לי את החוברת ויש שם הרבה דוגמאות מאלפות של כתב ידו (אם אספיק אסרוק עוד).

למעלה