תראו איזה יאוש

קורנית

New member
תראו איזה יאוש

כבר סיפרתי פה, אני חושבת, על בית הספר בו אני מלמדת. יש בו הבנה רבה לנערים ונערות לקויי למידה, והולכים לקראתם ככל הניתן. ואתמול.... בחנתי בעל פה ילד בכיתה יא והוא היה יותר קופצני מהרגיל, ודיבר בקול רם, והפריע מאד לאלה שעדיין כותבים. לשאלתי ענה שהפסיק עם הריטאלין בגלל הצבא. הוא חושש מבדיקות הדם... לטענתו, אם ימצאו לו שאריות של ריטלין בדם, לא יקחו אותו ליחידת העילית שאליה הוא מאד רוצה להתקבל האם נכון? אי אפשר היה לשכנע אותו שבדרך לאותה יחידת עילית הוא "דופק" לעצמו את כל הבגרויות..... יאוש, נכון?

דליה.ד

New member
אפרת גם אותי זה מטריד

בקרוב יש לגדולה צו ראשון, אם היא תדווח על ריטאלין זה עלול להשפיע על השיבוץ בצבא? את מי צריך לשאול? היא לא רוצה עבודת משרד (היא תעשה להם כאלה בלאגנים adhd ...נכון?.... היא רוצה להיות לוחמת, או מכית בנים, או מדסית חי"ר. בואי נחשוב אולי לארח איזה קצין מאכ"א או משהו? אולי את מופז....?

urizv

New member
שלום לכן

הבן שלי אומנם לא קבל ריטאלין. אבל לדעתי עדיף לגלות לצבא מפני שממילא יש בחינות פסיכוטכניות לכל חייל/ת ויגלו שיש בעיה. תמיד אפשר להלחם על ההחלטה ולנסות לשנות אותה ע"י חוות דעת של פסיכולוג צבאי.

קורנית

New member
קצין מאכ"א

זה רעיון לא רע.... וגם, יש בתנועה הקיבוצית ועדת ביטחון בינקיבוצית.... מכירה, דליה? יושבים שם אנשים טובים שבקיאים בכל רוצה ליצור קשר איתם, אולי?

אשלונית

New member
אני אמרתי לצבא בצו ראשון

לא יודעת אם אני מתחרטת על זה היום או לא, באמת הייתי מצטרפת לרעיון של להביא לפה מישהו צבאי בשביל שנוכל לשאול אתזה.

לצערי...הוא צודק

לפחות עד כמה שאני יודעת - וידעותי בנושא הצבא מאוד מוגבלות, הצבא נמנע מלשבץ ליחידות מובחרות צעירים הנוטלים ריטאלין. הדבר הנכון לעשות הוא לפנו לקצינת פניות הציבור ולהציג בפניה את השאלה... אפרת

זהבה נ

New member
רגע, יש לשקול כל מקרה לגופו../images/Emo150.gif

ככה זה הולך בדרך כלל בצבא. ואת המידע אני מביאה מידע אישי+ נציג צבאי שהופיע בכנס של עמותת ביחד לפני 3 שנים. אז המלצתי (האישית) להורים היא כן לספר לצבא הכל כבר בתהליך המיון הראשוני. אם יש להורים ספקות אני תמיד ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה הקלינית בעל נסיון שבעצמו קב"ן בשרותו הצבאי או במי"ל, כאשר יש ספקות לגבי דרגת הקושי של הפרעת הקשב.לאחר שיחה עמו הוא יעזור לכם להחליט אם לספר או לא לספר להם, כי חשוב שאתם ההורים תהיו מגובשים והחלטיים ותשקלו את כל האפשרויות לטוב ולרע. לילדים לקויי למידה (על פי בקשת המתגייס או ההורים)ומשלוח אבחונים פסיכולוגיים עדכניים, בלשכת הגיוס היו מוכנים (יש להם) להפנות לבוחנות מיוחדות לתלמידים לקויי למידה (כך זה היה עם בני) הם מזמנים ליום אחר ומפנים אותם לבוחנת המיוחדת הזו. לאחר מכן בדרך כלל הם מפנים את המועמדים לגיוס אוטומטית לקב"ן ונוירולוג. אם לאחר מכן נשאר פרופיל גבוהה, (אצל בני נשאר פרופיל 97 קרבי גבוהה הוא אף פעם לא קיבל ריטלין) אזי אין ולא תהייה כל בעיה. הקושי האמיתי מתחיל במידה והפרופיל הצבאי יורד לאחר כל הבדיקות הנ"ל. אבל, הורים יקרים, תחשבו מה יכול או עלול לקרות אם לא ניידע את הגורמים האחראיים במידה והקושי מאוד גדול ויכול לפגום בתפקוד. אם קורה משהו(חס וחלילה)בדיעבד אנו יכולים לטעות טעות חמורה ומרה מאוד: 1 אנו מעלימים מידע חשוב ורלוונטי. 2 כל החיים ישארו אצלנו ייסורי מצפון נוראיים!!! 3 מה על הילד עצמו שישובץ בתפקיד בו הוא לא תמיד יכול למצות את יכולתו והדרישות במערכת הצבאית לא מתאימות לכל אחד. הורים, ההחלטה שלכם ובידכם. באמת חשוב להזמין לכאן נציג צבאי כי הנושא זוכה היום בצבא ליותר דגש מפעם ויש גם יותר פתיחות. בהצלחה, זהבה פורום זכויות הורים

דליה.ד

New member
זהבה תודה על המידע.

בירחון החדש של "ביחד" (שאפרת המוכשרת שלנו היתה אחראית לעיצוב - כיפאק היי...) הוזכר עניין הצבא. השאלה שלי אפרת אם נוכל להכניס את הקטע הרלוונטי למאמרים. לא אכפת לי לעשות זאת אבל יש צורך באישור...נכון? באמת הנקודות שהעליתן נכונות, אבל אני רק חושבת על עדן במשרד צבאי..... יתקיפו את אר"הב בסוף...
הייתי רוצה שיהיה להן שירות טוב ותורם שיצאו מועשרות. כמו שאני נהניתי בצבא.

דליה תודה על המחמאות!

תתקשרי אלי ותגידי לי באיזה קטע מדובר, אני אנסה להשיג אישור מהעמותה. אפרת

shiraa

New member
לקורנית

נסי למצוא לו חומר מהאינטרנט שיפיג את חששיו. ואולי דברי על זה עם הפסיכולג/ית שלו והם ידברו אתו בעניין. אני לא יודעת מה יותר גרוע - להגיע לצבא בלי בגרות או להגיע עם בגרות ושאריות ריטלין אם בכלל נשארות שאריות.

למעלה