תראו.. אור!

havlaz

New member
תראו.. אור! ../images/Emo12.gif

סריקת עיתונים.. אני אמור לסרוק כמה עמודים מעיתונים, ולעבוד עליהם.. אבל הסריקות לא יוצאות משהו
רואים דברים מוזרים
עצות איך ל"שפר" אותם?

yossi_maoz

New member
ה"דברים המוזרים"

היא תופעה ידועה הקרויה "מוארה"(MOIRE) שנוצרת כתוצאה מחוסר חפיפה וכיוון בין רשתות ההדפסה לבין תבנית ה-CCD (חיישן האור) של הסורק. חזותית ניראית כמו כתמים על התמונה. כמה טכניקות שיפחיתו (לא יבטלו לגמרי) את התופעה: 1- בתוכנת סריקה שמכבדת את עצמה אמורה להיות פקודה בשם כמו "DESCREEN" או "REDUCE MOIRE" שעוזרת למצבים כאלה. במקרים מסוימים יש אפילו אפשרות לבחור בה את המקור הסרוק - עיתון, מגזין, פלייר וכו´ ורק אז לבצע סריקה. 2- אפשר לסרוק ברזולוציה האופטית הגבוהה ביותר שהסורק מאפשר, להריץ על התמונה פילטר GUSSIAN BLUR בערך נמוך, ואז להוריד את הרזולוציה לערך הרצוי. 3- לסרוק ברזולוציה הרצויה, ואז להריץ את פילטר DESPECLE מקבוצת הפילטרים NOISE. אפשר כמה פעמים אבל לא להגזים כדי לא לקבל אפקט "ציורי" מדי לתמונה. 4- במידת האפשר לא לסרוק תמונות מודפסות ברשת דפוס גסה כמו בעיתון יומי(רשת גסה היא רשת של פחות מ-100LPI) ולהעדיף תמונות ברשת צפופה יותר, או בכלל לסרוק מקור מפילם או תמונה מפיתוח (קוראים לכך "מקורות עם גון רציף")

havlaz

New member
בעעע

בVISTASCAN אין את האפשרויות האלה
בDESPECLE לא ראיתי השפעה כלל, אך GUSSIAN BLUR עזר במקצת, אבל עדין זה לא באיכות סבירה (לא ביקשתי מעולה) שאפשר להשתמש בה כדי להדפיסה מחדש. לצערי מה שהעלתי זה סתם דוגמא מהחלק בעיתון, עלי לסרוק את העיתון עצמו.

yossi_maoz

New member
נו טופ...

עיתון זה לא האידאל לסריקה... נא להסתכל בסעיף 4.

genotip

New member
אז זהו... גם לי זה קרה. ויש פיתרון

הוא דיי דומה לפיתרון שאותו נתן יוסי עם הפיטרים של פוטושופ... אבל.. אתה התוכנה ACDSEE אתה בטוח מכיר, ואני מניח שאתה גם משתמש בה. אחרי שאתה סורק, פתח את התמונה בתוכנה. יש לך בסרגל העליון אייקונים, ואחד מהם הוא אייקון של עין בתוך מסגרת (PHOTO משהו..), לחץ עליו. יפתח לך חלון נוסף שבו תוכל לראות אייקונים נוספים בסרגל העליון. בחר באוזניות שיש שם... זה יוצר טישטוש מסויים, אך מעלים את כל הליכלוכים. כשעבדתי על סריקת פליירים לאוטוסטרדה יצא לי להשתמש בזה וזה הפיתרון הטוב ביותר שמצאתי, לצערי.

למעלה