תקשיבו,

noopi

New member
תקשיבו,

חייבים להעיר קצת את הפורום הזה... מה הולך פה? זה פורום מצויין וחבל עליו... חבל ממש....... יש לו אחלה פוטנציאל וזה נושא מעניין... אז יאללה להתחיל לכתוב בודעות בקצב... תחשבו על זה

באמת חבל....

וזה באמת נושא מעניין. אולי הסיבה היא שקשה לשלב בין תאטרון לאינטרנט. סתם מחשבה...

noopi

New member
נראה לי

שאם נתאמץ נצליח... תיאטרון זה חשוב וכיף... אפילו שכל אחד יספר איך היה בחוג תיאטרון... לא משנה... העיקר שתהיה יותר מהודעה אחת ביומיים...

טוב, אז אני אתחיל

על השיעור האחרון בסדנת התאטרון לא סיפרתי כי לא חשבתי שזה משהו מיוחד מה שעשינו, זה שיעור שעושים אותו, לדעתי בכל סדנת תאטרון, (לפחות כמעט בכל אחת) אבל בעצם בכל סדנה בטח עושים את זה בשיטה שונה, כך שאולי זה לא יהיה משעמם: ובכן, בשיעור האחרון ההתמקדות היתה על החייתיות שבאדם. כל שיעור מתחיל בתרגיל הרפיה (ההרפיה הרגילה והמוכרת של לשכב על הגב, לרפות את הגוף ולנשום עמוק) שממנה מתפתח תרגיל כלשהו, בהתאם לתוכניות שהמורה תכנן לאותו שעור... הפעם, תוך כדי ההרפיה היינו צריכים לחשוב על חיה מסויימת, לחשוב על תכונות הגוף שלה, התנועות שלה וכו´ ואיתה לצאת. (כלומר, לקום בדמות של אותה חיה). במקרה שלי, בחרתי להיות כלב (למרות שבמשך ההרפיה עלו לי הרבה חיות לראש, בסוף התמקדתי על הכלב) ואני חייבת להודות: זה באמת היה מדהים איך נכנסתי לנשמה של הכלב (או שאולי זה היה ההפך) וממש התנהגתי כמו התכונות של הכלב. בשלב השני, הפכנו את החיות האלה ליצורים אנושיים. אומרים שהחייתיות מצויה בכל אדם, כל אדם יש לו תכונה חייתית מסויימת. וזאת היתה הכוונה בתרגיל. להפוך לדמות של אדם שיש לו את התכונות של אותה חיה שהוא בחר. (הקטע הזה היה הכי קשה בשבילי כי החיה היחידה שאני לא מצליחה להבין היא האדם). אחרי ההפסקה, התחלקנו לזוגות וכל זוג עשה אימפרוביזציה שהדמויות בה הן אותן דמויות שנוצרו קודם, מתוך החיות (שהפכו כזכור ליצורים אנושיים). כך למשל אני (בתפקיד הכלבי) הייתי עם אשה שהיתה יעל והאימפרוביזציה שיצרנו היתה של שתי אחיות שגרות ביחד, אחת (אני) היא "אשת בית" ואילו השניה רוצה לצאת ולכבוש את העולם וכך נוצר קונפליקט בינהן. אחרי אותו שיעור, הסתכלתי על אנשים גם מחוץ לסדנא כדי לנסות למצוא בהם את החייתיות הזאת. בהחלט מעניין מאוד...

מעניין איזה חיה אני

זה גרם לי לחשוב, איזה תכונות חייתיות יש בי? איך זה שהיית כלב השפיע על הדמות שלך באימפרוביזציה? במה זה בא לידי ביטוי? יש הרבה חיות שאני לא מבין, אבל באמת האדם זה אחד מהפחות מובנים... ובמיוחד הנשים (סתם...)

קודם כל, למה סתם?

באמת קשה להביןאותנו, הנשים. אפילו לנו קשה להבין אותנו. ועכשיו לעניין: התכונה ה"כלבית" שלי באותה אימפרוביזציה באה לידי ביטוי בדמות של האשה שרוצה להשאר בבית עם החום ותשומת הלב שהיא מקבלת ושמוכנה לעשות הכל בשביל זה. (לא מסכימה לצאת לטיולים וכו´) באותה אימפרוביזציה התמקדנו על האופי, פחות על שפת הגוף. (רק אחר כך המורה העיר לנו שהכוונה היתה הפוכה). והאמת, אחרי אותו שיעור, גם אני ניסיתי לחשוב איזה חיה אני. ולמה בחרתי דווקא כלב. נו, טוב, לא על כל שאלה יש תשובה...

אני אגיד לך למה סתם

חשבתי בהתחלה שזה עלול להתפרש כעלבון, ורק אחרי שכבר שלחתי את ההודעה, וקראתי אותה שוב אז הבנתי שזה הבעת הדעה שלי ואין בזה משום עלבון. ולכן אני אקום ויגיד בקול רם: אני לא מבין בני אדם, ועוד פחות אני מבין נשים. אני נזכר בתרגיל דומה שעברתי בסדנת תיאטרון שלי, לפני בערך 7 שנים, גם אני בחרתי להיות כלב (כמו רוב הסדנה), אבל אנחנו נשארנו בשלב של להיות חיות, ורק הסתובבנו, נבחנו והשתנו בערך על כל מה שהיה בחדר. לא הגענו לשלב שבו משלבים את התכונות של החיה באדם, וגם הבחירה של החיה לא היתה קשורה באישיות של השחקנים. אחרי קצת מחשבה, הבנתי שהחיה שאני הכי דומה לה, זה בן אדם, ואם רוצים לשייך תכונות של חיות אחרות, אז אי אפשר לשייך לי חיה אחרת ספציפית, אלא שילוב של כמה חיות.

מה לעשות...

מהמקום שממנו אני גולשת עכשיו, אין לי גישה לצ´טים. ואם "בשלב הראשון" התכוונת לחלק שבו הייתי חיה (כלב) אז כן. בעצם חבל שלא המשכתי עם זה גם הלאה...

sihaya

New member
שלנו היה תרגיל דומה

אני בחרתי דווקא חתולה ומזה יצאה לי מין דמות סקסית כזו של חשפנית משהו ... :)

למעלה