תקשיבו...

SavageGirl1

New member
תקשיבו...

אני מרגישה מתוסכלת! ראיתם ערוץ 2 הרגע על החינוך בארץ? בכלל גם היינו אני ורותם היום בטקס בשייבר, הטקס היה מדהים ומרגש, אין מילים! אבל כל השכבות הנמוכות- פשוט גועל נפש! החינוך בארץ מתדרדר מרגע לרגע וזה פשוט נהיה מגעיל
הקטע הנורא זה שאין כ"כ מה לעשות נגד זה...ומה יהיה בעתיד? אגב הסקר הקטנטן שעשו על דעת הציבור בארץ- מה חושבים על המורים והחינוך- אני אחת מאלה שעשו אותו ב"גל החדש" (עבודה טובה לש"שינים)

dimiav

New member
2 בעיות

אצלנו הטקס בברנקו וייס היה מאוד יפה, הטקס אותי אישית מאוד ריגש, בעיקר חלק מסוים שלא יוצא לי מהראש, אבל מה? אני מאוד התביישתי לשבת באיזור של שכבת יב', כאשר כל השכבות מז' עד יא' כולם ידעו לכבד את הטקס ואת היום הזה אז דווקא שכבת יב' היו אלה שהפריעו, אולם אלה לא היו כולם בסביבות 4 תלמידים אבל זה יוצר הרגשה כאילו כל הצד שלנו הפריע. דבר נוסף יותר חשוב: אצלנו לטקס היום הגיעו שני חיילים שלחמו במלחמת העולם השנייה באוקראינה, זה רק גרם לי לחשוב עד כמה מקולקלת החברה שלנו, כאשר אחת מטומטמת בשם רוני "סופרסטאר" משדרים את דברי החוכמה שלה בטלויזיה כל 5 שניות בזמן שהאנשים שבזכותם אנחנו חיים פה, אנשים ששהקריבו את החיים שלהם, הקריבו את תקופה שבה יכלו להקים משפחה או לפתח קריירה, אז אותם האנשים יושבים להם לבדם בבית באלמוניות מחכים לרגע שאולי מישהו ירצה לשמוע מה יש להם לספר!!! אני לא יודע מה איתכם אבל אני חושב שהחברה שלנו חולנית, שאנחנו מעריכים אנשים מתחומי "האומנות" כמו זמרים דוגמניות ושחקנים במקום אותם האנשים שאנחנו חייבים להם את חיינו, וחבל שזה כך.

Dark faith

New member
נבי קודם כל...

שמעי, לצערי אני לא חושבת את המשמעות האמיתית של היום הזה. היום שמעתי את יאיר (נראה לי גם את) שכל שנה הוא פשוט סבל את היום הזה, היום? היום הוא רק מחכה ליום הזה- אחריי שהוא היה שם- על אדמת פולין הגאולת דם- הוא מבין מהי השואה! רק מי שהיה שם, יבין באמת מה הם עברו. הם תמיד צחקו, הם תמיד צוחקים ולצערי הם ימשיכו למחוק- כל אותם אנשים חסרי טיפת אי קיו. הטקס הזה צריך להיות מכובד- ובשביל שהוא יהיה מכובד- לא כולם צריכים להיכנס אליו. פשוט לא. כל אותם ילדים שידוע שהם מופרעים- פשוט צריך לשחרר אותם מהמחוייבות הזאת. אין להם מה לעשות שם. ובקשר לתגובה השניה- זה לא רק בישראל. גם בשאר העולם, לצערנו אותם דמויות גאווה- הם לאו דווקא אנשים שזה מגיע להם.

MS6

New member
פה תנועות הנוער נכנסות...

עם כל הכבוד לבתי ספר אני לא חושב שהם ממש מחנכים את האדם. לפחות החילונים שבהם. בתי ספר נועדו לעזור לתלמיד לעבור את מבחני הבגרות לא ליצור אדם יותר טוב. אין שום קשר בין הדברים, יוצא שלפעמים אנשים שמצליחים בבגרויות הם אנשים יותר מתורבתים אבל גם זה לפעמים.. מי שיוצר את הבני אדם אלו תנועות הנוער. רק שם הנוער באמת מתחנך ומקבל ערכים מסויימים שיגרמו לו להיות אדם יותר טוב. אני לא אומר שכל מי שהיה בתנועת נוער הוא אדם טוב, אבל אני גם לא מאשים את החינוך בארץ בכך. המורים לא ישנו את הנוער, רק הנוער ישנה את הנוער.

MS6

New member
אגב אם מישהו שואל למה כתבתי

"לפחות החילונים שבהם" זה בגלל שהיום רוב המורים החילונים הולכים ללמד בבתי ספר מחוסר ברירה. בתיכונים הדתיים ובמיוחד בישיבות התיכוניות המורים הולכים מתוך תחושה של שליחות. המטרה שלהם היא חינוך הנוער ולא המשכורת בסוף החודש.

Dark faith

New member
בית הספר לא נועד לחנך אותנו....

עם כל הכבוד זהו תפקיד ההורים. ברגע שהילד יצא מופרע, יצא "דפוק"- זוהי אשמת ההורים.

SavageGirl1

New member
מסכימה עם שניכם...

אבל ברגע שהמורה בא לבי"ס רק בכדי לקבל משכורת, הכיתה מפריעה אז המורה מתייאש ובסוף יוצא שלא לומדים כלום,גם הילדים שבאים מ"בית טוב" בכוונה ללמוד סובלים מזה... אז באמת תנועות נוער יעזרו לעצב לזהות טובה יותר, אבל כל עוד בבי"ס התלמיד לא לומד זה לא הכי יעזור לו... ומה שהיה על רמת המבחנים והחומר הנלמד בבתי הספר- שכאילו יוצא שעובדי החינוך מרמים את עצמם ואותנו כביכול בשביל להראות לכולם בחוץ שהציונים טובים, אך בעצם בשביל זה מורידים את הרמה- את זה אי אפשר לשנות?!

MS6

New member
יש כמה אפשרויות להציל את המצב...

קודם כל מבחינת חינוך צריך לעשות רפורמה שלמה בחינוך (לא הרפורמה שעשו היום.. רפורמה אמיתית) זה הכל תלוי בגישה. למשל ביפן מורה טוב יכול לקבל משהו כמו 18 אלף שקל ברוטו... תחשבו על זה אם המדינה הייתה מציעה יותר כסף למורים אז אנשים יותר רציניים היו הולכים ללמוד הוראה, אבל עם משכורות הבזיון שיש להם רק מי שלא מצליח להתקבל ללימודים יותר גבוהים הולך ללמד. תנועות הנוער אומנם קטנות, רק 5% מהנוער חבר בתנועות נוער, אבל לא רק האנשים הללו מושפעים מהנוער הזה. ה5% האלה לומדים בבתי ספר ומסתובבים עם חבר'ה שלא נמצאים בתנועת נוער, הם משפיעים עליהם גם אם הם מעולם לא היו בתנועת נוער.. ככה שהיתרון בהשקעה בתנועות הוא עצום.

אם כל הכבוד לתנועות הנוער, ויש כבוד

הם לא היחידות שמחנכות, אל תשכח גם שאחוז קטן מהנוער נמצא בתנועות נוער, אני יכול להגיד שעל בית שמש לדוגמא יש כ-20 אלף בני נוער, אני חושב שמתוכם אולי 1000 מהם בתנועת נוער, והרוב הגדול מהנוער הזה, זה נוער דתי, שנמצא בתנועות כמו: אריאל, עזרא, וכמובן בני עקיבא. אני חייב להגן על ביה"ס, לפחות ביה"ס שלי, בברנקו וייס יש אנשים שמחנכים. המנהלת שלנו לדוגמא, שיש רבים שטוענים שבניהול היא לא יודעת דבר, היא מחנכת דגולה, פעם בשבוע, לשעה היא מעבירה תכנים חינוכים - ערכים, לשכבה יב', ובשכבות הנמוכות אני חושב שזה נעשה ע"י מורים אחרים, כמו כן יש לנו את שיעור חינוך, עם המחנך שלנו, שהוא ימני והיה לא פעם שלכיתה שלנו היה דיון, שזה היה נראה דבר כזה: 98% מהכיתה בעד ההתנקות, ויציאה מהשטחים, אחוז אחד נגד, ואחוז אחד יושנים. והמחנך שלי כמובן עם האחוז נגד ההתנקות. כמו כן ישנו את המורה למד"ח, שהוא מורה שממנו למדתי הרבה, גם אם למדתי על דברים שאני לא מסכים איתם, ודברים שמאוד קשה לי לשמוע, לדוגמא: "זה היה לגיטימי להציג את רבין ז"ל במדי קצין ס.ס. ועם כפיה". הסתה כזאת מבחינתי היא קו אדום, אבל לפי מבחן הסכנה הברורה והמיידית שנהוג בישראל (ובארה"ב מקלים יותר, ושמה זה מבחן הסכנה הברורה), לא נשקפה סכנה ברורה מיידית שמהצגת רבין בתמונות אלה ירצחו אותו, לכן איפשרו זאת. את הסוף כולנו יודעים, אומנם כמו שאמרתי אני נגד המבחן הזה, אני אישית בעד גישת האיזון, שהיא גישה שמוכנה לפגוע ביתר בקלות בחופש הדיבור, כדי לא לפגוע בערכים אחרים. בכל מקרה אולי בשייבר, או בפירסט, המורים לא עושים את זה מתוך שאיפה לחנך, אבל יש ביה"ס כמו בית ספרי, ששמה יש עוד קומץ מחנכים אמיתי. סרט טוב ומומלץ בחום בנושא הוא: "תעביר את הלאה".

dimiav

New member
בסדר אביחי...

אביחי זה שעליזה מצאה דרך להרוויח תוספת למשכורת שלה מבלי להשקיע את הזמן שמורה רגיל משקיע כמו לבדוק מבחנים או עבודות לא עושה אותה למחנכת דגולה וגם אביחי אני די בטוח שגל ועוד שניים מהכיתה שלכם זה לא 98 אחוז

ה-20 ומשהו ש"ח לא מזיזים לה את ...

הקצה השמאלי של השערות באף. היא לא מקבלת על זה כסף, וגם אם היא כן, אז לא זאת הסיבה שבגללה היא מעבירה את אותם דברים. אם לא הבנת, התכוונתי ש98% מהנוער לא משתתף בפעילות של תנועות הנוער.

dimiav

New member
וואי אביחי!!!

וואי איך אתה מצפה שיבינו עם זה מה שאתה רושם: "98% מהכיתה בעד ההתנקות, ויציאה מהשטחים, אחוז אחד נגד, ואחוז אחד יושנים. והמחנך שלי כמובן עם האחוז נגד ההתנקות." זה מה שרשמת!!! לא הנוער שלא משתתף בפעילות של תנועות נוער אלא הכיתה שלך!!!

אההההההה סליחה סליחה התבלבלתי.

וכל הכיתה שלי בעד ההתנקות, חוץ מאלכס. תחשוב, הילה בן אהרון, נטלי, אני, גל, ליאור, ועוד כל שמות הבנות והבנים בכיתה שלי.

Pindrix

New member
לתת לתנועות הנוער

לתת להם תקציב כוח וכסף והרבה מוטיבציה וגישה להתערב בבתי הספר ובחינוכו

MS6

New member
בתי ספר בתי ספר...

שיתוף הפעולה שם הוא כ"כ בסיסי... הם לא מסייעים ולא עוזרים בשיט וכשנותנים לנו להיכנס נותנים לנו הרגשה כאילו הם עושים לנו טובה, כשבעצם אנחנו עושים להם טובה...

למעלה