אם כל הכבוד לתנועות הנוער, ויש כבוד
הם לא היחידות שמחנכות, אל תשכח גם שאחוז קטן מהנוער נמצא בתנועות נוער, אני יכול להגיד שעל בית שמש לדוגמא יש כ-20 אלף בני נוער, אני חושב שמתוכם אולי 1000 מהם בתנועת נוער, והרוב הגדול מהנוער הזה, זה נוער דתי, שנמצא בתנועות כמו: אריאל, עזרא, וכמובן בני עקיבא. אני חייב להגן על ביה"ס, לפחות ביה"ס שלי, בברנקו וייס יש אנשים שמחנכים. המנהלת שלנו לדוגמא, שיש רבים שטוענים שבניהול היא לא יודעת דבר, היא מחנכת דגולה, פעם בשבוע, לשעה היא מעבירה תכנים חינוכים - ערכים, לשכבה יב', ובשכבות הנמוכות אני חושב שזה נעשה ע"י מורים אחרים, כמו כן יש לנו את שיעור חינוך, עם המחנך שלנו, שהוא ימני והיה לא פעם שלכיתה שלנו היה דיון, שזה היה נראה דבר כזה: 98% מהכיתה בעד ההתנקות, ויציאה מהשטחים, אחוז אחד נגד, ואחוז אחד יושנים. והמחנך שלי כמובן עם האחוז נגד ההתנקות. כמו כן ישנו את המורה למד"ח, שהוא מורה שממנו למדתי הרבה, גם אם למדתי על דברים שאני לא מסכים איתם, ודברים שמאוד קשה לי לשמוע, לדוגמא: "זה היה לגיטימי להציג את רבין ז"ל במדי קצין ס.ס. ועם כפיה". הסתה כזאת מבחינתי היא קו אדום, אבל לפי מבחן הסכנה הברורה והמיידית שנהוג בישראל (ובארה"ב מקלים יותר, ושמה זה מבחן הסכנה הברורה), לא נשקפה סכנה ברורה מיידית שמהצגת רבין בתמונות אלה ירצחו אותו, לכן איפשרו זאת. את הסוף כולנו יודעים, אומנם כמו שאמרתי אני נגד המבחן הזה, אני אישית בעד גישת האיזון, שהיא גישה שמוכנה לפגוע ביתר בקלות בחופש הדיבור, כדי לא לפגוע בערכים אחרים. בכל מקרה אולי בשייבר, או בפירסט, המורים לא עושים את זה מתוך שאיפה לחנך, אבל יש ביה"ס כמו בית ספרי, ששמה יש עוד קומץ מחנכים אמיתי. סרט טוב ומומלץ בחום בנושא הוא: "תעביר את הלאה".