תקשיבו מה היה לי

Smile le

New member
תקשיבו מה היה לי

באת לראיון לעבודה כמוכרת בחנות בגדים שאלה 2 אחרי איך קוראים לך יש לך אוטו? אמרתי לא כי באמת אין לי אז ישר הוא אמר זה לא טוב אנחנו כאן בשיא העונה עובדים עד חצות ואז לא יהיו לך אוטובסים אמרתי בסדר יש לי חברות שיכולות לקחת אותי אז הוא אמר כאילו לא האמין לדבריי בלגלוג מה הן יקחו אותך כל פעם? אז אמרתי כן והוא לא ענה ואז אמר בעוד יותר לגלוג ויש לך בכלל ניסיון במכירות בבגדים אז אמרתי לא הוא אמר תשאירי פרטים ונחזור כן בטח יחזור גם אם יחזור שיתחנן שאעבוד אצלו אני לא אעבוד אצל אנשים כאלה מגעילים חחחחחחחחההההה עכשיו שמי שמבין בזה שיסביר לי מה יש לו בכלל זכות לשלול אותי מההתחלה בגלל הנ"ל אני אומרת שיהיה לי איך לחזור אז מה זה אכפת לו אם זה באוטו שלי או באוטו אחר? זה חוסך לו לשלם לי נסיעות אז מה אכפת לו כל הקטע לא מה שאמור להיות אכפת שאני אעבוד כמו שצריך? רק לשם הבהרה זה 10 דקות נסיעה מהבית שלי זה לא בסוף של העולם אשמח אם תסבירו לי את העניין

שימי את עצמך במקומו

אני מבין את הכעס שלך, אבל המראיין מחפש אדם ש"בטוח" מתאים לתפקיד. כמעט תמיד יש לו גם בוס שהוא יאלץ להסביר לו את הבחירה, אם היא גרועה. אם העבודה מסתיימת אחרי שנגמרים האוטובוסים, בהחלט לא נשמע סביר שמישהו יקח אותך כל יום. החשש הוא שאת תבקשי "לצאת יותר מוקדם בכדי לתפוס אוטובוס" וכו'. זה רק חשש. אני בהחלט מוכן להאמין שאת היית מצליחה - אבל אני רק קורא את מה שכתבת בלי אינטרס משלי. המראיין לא השתכנע. תזכרי שבמצב שוק העבודה היום, סינון של עשרות מועמדים למשרה בודדת, מאלץ את המראיין לפעול בשיטת ה"פסילה" - כלומר מחפשים אצל המועמד סיבה לפסול אותו, ובוחרים בין ה 3-5 שלא "נפסלו על הסף". האם זה פייר? תלוי בנקודת המבט. אבל זה בהחלט חוקי (בהתייחס לשאלתך "זכות") ובהחלט המצב בשוק העבודה בימים אלו. רק לפני כמה שנים המצב היה הפוך במקומות מסוימים - העובד היה מגיע לראיון ומבקש פרטים על מקום העבודה - במטרה ברורה לפסול את מקום העבודה (מאחר והיה בטוח שיוכל להתקבל לכמה מקומות)... אני יודע שזה לא מנחם אותך, אבל כך פועלים "כוחות השוק" לטוב ולרע.

למעלה