תקשיבו זה מטורף

פי 100

New member
לברר טוב טוב?

הצחקת אותי,אני אוכל בבית שידוכים לארוחת בוקר מאז שנולדתי ואני אומר לך בלי לחשוב פעמיים שכמה שלא תברר בשידוכים-זה לא מספיק.וכמאמר אימי שתחי' "בשידוכים מה שמתכוונים לא אומרים ומה שאומרים לא מתכוונים",ואגב אני שמעתי את הרב שמחה כהן אומר שצריך לעשות ברורים.ופגישה ראשונה נועדה כדי לאמת את הבירורים ומכאן והלאה להמשיך להתפלל(וכמובן להפגש)

את צודקת. אגיד לך מס' דברים

ראשית, את בהחלט צודקת. ואני לא חושב שאוכל להתחתן עם בחורה אחרי היכרות קצרה מאוד. לגבי מס' הפגישות הדרוש - איני יודע. אני חושב, שזה מאוד תלוי בדינמיקה של הקשר, ואיך בני הזוג מצליחים לבנות את הקשר, ולהוביל אותו - אחד כלפי השני, וכל אחד כלפי עצמו הגישה החרדית הקלאסית טוענת, כי בעצם "מה' אישה לאיש", ו- 40 יום קודם וכו' ולכן ממילא הכל "מכור" מראש. ומה שאנחנו עושים - זו רק ההשתדלות אז גם אם תיפגשי עם בחור דקה וחצי - וזה הזיווג שלך - אז זה יהיה הזיווג שלך. לא מעט שמעתי על בחורות שסיפרו: מהרגע שראיתי אותו - ידעתי! זה בעלי! כעיקרון אני חושב שאת (וכל אחד) צריכה להיות ממוקדת. כלומר: לומר לעצמך מה את מחפשת, לפרטי פרטים, תוך שימת דגש לכל פרט למה הוא חשוב לך. נניח שמראה חשוב לך. תשאלי את עצמך: למה זה חשוב לי? נניח שכסף חשוב לך, זה בסר, אפילו בסדר גמור, אבל למה זה חשוב לך? וכן הלאה. אני ערכתי רשימה כזאת לעצמי. וסליחה מכל העולם - אני לא יוצא עם משהו אחר. זה חוסך זמן, זה חוסך עצבים, זה חוסך לב שבור. בהצלחה לכולם!

זירו0

New member
אהממ...

אם אנחנו מאמינים שהכל נקבע מלמעלה ומה שאנחנו עושים זה השתדלות נטו אז זה לא כזה מטורף...

לא אהבה ולא שומדבר

לאהבה יש תריך תפוגה. ואת הבן או הבת זוג לעולם לא נכיר מכמה פגישות וגם לא מכמה שנים וגם לא אחרי החתונה! תמיד יש דברים חדשים! צריך בזה סיעתא דישמיא... פעם האמנתי שצריך לצאת לפחות איזה שנה כיום אני מבינה שזה בולשיט. מספיק לצאת כמה פגישות ואז שצריך להחליט אני אקח לי איזה כמה ימים ספייס לחשוב טוב וזהו

למעלה