תקשיבו..דחוף

תקשיבו..דחוף

יש לי יום ראשון מבחן בהיסטורי והחומר עצוםםם..מלא מלא מלא מלא מלא מלא חומר.... ואני לא מצליחה לזכור את כל זה..אני קוראת אלף פעם אחרי זה אני מנסה להיזכר..וכלום..לא זוכרת כלום.. יש לכם איזה עצה או שיטה שאתם משתמשים בה שתכל לעזור לי..?

......

לא על עך עבדנו על שיטות לזכור חומר כזה ...אולי מילים.. ותודה מייק..ממש עזרת לי....ממש מתפלאת שלא חשבתי על זה קודם..

adi23e

New member
למידה

מייק, ברור שכדי להצליח יש ללמוד היא ביקשה שיטות. משהו שיעזור לה בתהליך הלמידה שלה. בזה שאמרת לה ללמוד זה לא בדיוק עוזר, כי בתור בוגרת של הקורס הייתי מצפה ממנה שאת זה היא כבר תבין לבד (ולדעתי היא כבר מבינה אחרת לא הייתה נכנסת ומספרת שהיא לומדת ולמרות זאת לא הולך.., אז חלק מהדרך של ללמוד היא כבר עשתה
). אם כבר, הצעה יכלה להיות תחקור. שתתחקר את הדרך שבה היא כבר לומדת ותמצא מה לא בסדר ותשפר.

tal 05

New member
בעיה מוכרת =/

דבר ראשון את צריכה להירגע,אני יודע שזה מלחיץ שלומדים ולומדים..אבל בעצם לא זוכרים כלום. אני מניח שכשאת לומדת את גם חושבת על זה "אני גם ככה לא אזכור כלום",אז תנסי להפסיק עם המחשבות האלה, תחשבי על זה,שעוד מיליוניי אנשים עברו את זה לפנייך..אין שום סיבה שאת לא תצליחי!!! תתחילי לקרוא את החומר,בקול! אולי גם לכתוב אותו..מה שהכי מתאים לך. תבחני את עצמך כל חצי דף..לראות אם את זוכרת,תשחזרי את מה שקראת/כתבת.. אבל הכי הכי הכי חשוב,שתפסיקי עם המחשבות המיותרות שממש ממש לא עוזרות לך,את צריכה להירגע.. אני מבטיח לך שאם תקראי פעם אחת (ברוגע!!)דף שלם ותתחילי לשחזר מה קראת,את תזכרי לפחות חצי דף.. * את גם יכולה לעשות לך דמיון מודרך,תדמייני את עצמך לומדת את החומר ומצליחה בלי שום בעיה לקלוט הכל.. זה יתן לך הרגשה שכבר היית במקום הזה,והצלחת..אני חושב שזה יעזור. בהצלחה

tal 05

New member
עוד דבר ששכחתי..

אל תכפי את זה על עצמך,אם את מרגישה שממש אין לך ראש לזה עכשיו.. אין טעם שתנסי ללמוד,תחכי קצת..ואז תתחילי. "דעת מתוך כפייה, אין לה קיום בנשמה. לא מתוך אונס ילמד הנער, אלא מתוך משחק." (אפלטון)

count on me

New member
טל - שאלה...

אני מסכימה עם כל מילה שאמרת ( חבל שלא אמרת לי את זה קודם....טוב ידעתי..אבל מישהו צריך להעיר לי את הזכרון) אבל מה קורה כאשר "אין לך ראש" ללמוד? אבל אתה יודע שחיביים.. אז אתה כופה על עצמך? כי לפעמים זה מושפע ממצברוח, מחשבות, בירותמוס..חח וסתם חוסר רצון.. ומה קורה שזה חוזר על עצמו הרבה פעמים?

tal 05

New member
אדר..

לפי דעתי לא צריך לתת לביוריתמוס לשלוט לנו בחיים.. בסדר,זה מראה את המצב שלנו והכל,אבל אי אפשר להיכנע לו ככה.. אם הביוריתמוס ככה..אז הולכים ככה,לא!! זה לא נכון לעשות דבר כזה. כשאין ראש ללימודים צריך גם להבין ממה זה נובע, לשבת ולחשוב עם עצמך למה תמיד כשצריך ללמוד,אין ראש לזה..אני בטוח שזה לא סתם ככה. אמרת "אבל אתה יודע שחייבים" אוקיי,אז אם את מודעת לזה שאת חייבת ללמוד,בואי תעשי את זה מבחירה ולא מכפייה עצמית,כי בכל מקרה תלמדי לא משנה איך..אז תנסי להפוך את זה למשהו לא כפייתי. את פשוט צריכה לשבת קצת עם עצמך,ולהבין את זה שבכל מקרה את תלמדי בין אם זה יהיה בכפייה ובין אם זה יבוא מבחירה, אז למה להקשות על עצמך? פשוט תבחרי ללמוד. בהצלחה. סוף שבוע של למידה,חחח

count on me

New member
תיקון קטן...

ביוריתמוס היה בשביל ההמחשה, אני בכלל לא בודקת אותו.. וגם קראתי את המאמר שבאתר - מומלץ ! תודה טלו'ש ! שבת שלום =]

count on me

New member
חחחחחחח אם לא בא לי אני פשוט לא אלמד....

למרות שאני יודעת שצריך....

yossi iv

New member
קודם כל ,תרגעי..

כשאנחנו בלחץ, הזיכרון לא עובד כמו כשצריך וגם רמת הניתוח וההבנה יורדת. איך? מוסיקה מרגיעה, מדיטציה ורעיונות נוספים שלמדת בקורס. אחר כך, שיטות למידה שלמדת במיכא"ל ואם את לא זוכרת יזכירו לך כאן חברי הפורום. ובסוף... איחולים ובהצלחה

facundo te amo

New member
חחח שיהיה לך בהצלחה

לי יש למשל מתכונת בתנך ועדיין לא התחלתי ללמוד והיא ביום ראשון. אם את עושה היסטוריה א'- אל תדאגי צפויה לך הצלחה

count on me

New member
גם לך בהצלחה מותק!

ולכל מי שיש לו מתכונת או מבחן יום ראשון =]

hadarwin

New member
ולמי שאין?!?

לא מגיע למי שאין מבחן הצלחה - למשל בחיים?!?

למעלה